clanak False

UNICEF-ova humanitarna utrka "Mliječna staza 2020."

01.09.2020.
Utrka Mliječna staza 2020., koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, bit će prilika da se napravi važan iskorak kako bi se djeci s teškoćama osigurala kvalitetnija podrška i bolji pristup uslugama rane intervencije.
 
Kvalitetne i dostupne usluge rane intervencije u djetinjstvu od presudne su važnosti za razvoj djece s teškoćama jer uključuju koordiniranu, intenzivnu i individualiziranu podršku stručnjaka za djecu i njihove obitelji.  Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi 24 tisuće djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi od 0 do 5 godina, koja su potencijalni primatelji ovih usluga, samo 1 od 8 djece koristi usluge rane intervencije.

Mliječna staza 2020. bit će javna platforma za podizanje svijesti ključnih dionika i šire javnosti o važnosti osiguravanja kvalitetne dostupne stručne podrške i usluga rane intervencije za svako dijete s teškoćama.
 
Sredstvima prikupljenim na ovogodišnjoj humanitarnoj utrci Mliječna staza UNICEF će:
·      nabaviti senzornu opremu i otvoriti funkcionalne senzorne sobe u dijelovima Hrvatske gdje su potrebe najveće
·      educirati stručnjake koji provode terapije senzorne integracije
 
I ove godine želi se okupiti što više zvijezda na Mliječnoj stazi te će zbog novonastalih okolnosti i brige za zdravlje svih sudionika utrka po prvi puta okupiti sudionike uz pomoć mobilne aplikacije.
 
U utrci mogu sudjelovati svi - dovoljno je prijaviti se i skupljati kilometre od 5.9. do 20.9.2020.

Svatko će sudjelovati kada, koliko i kako najbolje može - trčanjem, hodanjem, šetnjom, u kolicima, na biciklu, romobilu... s obitelji, prijateljima...u parku ili kvartu, na treningu, planinarenju ili u šetnji.


Više na poveznici: https://www.mlijecnastaza.hr/
 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja