clanak False

Uređenje Dubravkinog puta i Krešićevih poljana

Nakon dvadesetak godina zapuštenosti, napokon se uređuje Dubravkin put koji bi, baš kao nekad, trebao biti jedan od ljepših gradskih perivoja. Na Krešićevim će se poljanama obnoviti postojeći sportski tereni – malonogometno i tenisko igralište, a već ovog ljeta mogli bismo uživati u predstavama naj ljetnoj pozornici Tuškanac...
19.03.2009.

Nakon dvadesetak godina zapuštenosti, napokon se uređuje Dubravkin put koji bi, baš kao nekad, trebao biti jedan od ljepših gradskih perivoja. U sklopu projekta, što ga je iniciralo i djelomice financira Vijeće GČ Gornji grad – Medveščak, na Krešićevim će se poljanama obnoviti postojeći sportski tereni – malonogometno i tenisko igralište, uz sanaciju prilazne staze i uređenja dječjeg igrališta s pripadajućom urbanom opremom. Gradska šetnica počet će već kod Ilice, zatim nastavlja Dežmanovom, koja odnedavno više nema automobila, pa Dubravkinim putom sve do Cmroka. Usto, već bi se ovog ljeta prve predstave mogle odigravati na novouređenoj ljetnoj pozornici Tuškanac, koja se sanira u skladu s izvornim projektom Kazimira Ostrogovića.

Sve se to čulo na današnjoj prezentaciji projekta uređenja Dubravkinog puta i Krešićevih poljana koji je zadnjih mjesec dana digao oveću buru u medijima. Kako je uvodno izložio gradonačelnik Milan Bandić, prezentacija je organizirana na inicijativu gradskih zastupnika koji su se u sklopu skupštinskog aktualnog sata osvrnuli na razne špekulacije u vezi s projektom. Naglasivši da će se ubuduće gradski projekti unaprijed intenzivnije predstavljati javnosti, gradonačelnik je priznao da je tako trebalo biti i s ovim atraktivnim zahvatom u samom gradskom središtu. Doznavši detalje o projektu, s tim su se složili i zastupnici Stipe Tojčić i Pero Kovačević, a pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić Vukičević je spomenula prošlomjesečni redoviti gradonačelnikov obilazak gradskih četvrti u sklopu kojeg su na licu mjesta predstavljeni detalji projekta.
Na kalkulacije o tome da se paralelno s realizacijom projekta odvija i nelegalna čista sječa šuma, predstavnici Hrvatskih šuma naglasili su da će se doista posjeći 280 stabala - bolesnih, suhih ili narušene statike. Takva su stabla, rečeno je, opasna za prolaznike, jer se mogu sama urušiti, što se, baš na Dubravkinom putu prošle godine dogodilo čak 15 puta.