clanak False

Uređuju se groblja Cerje i Jakuševec te Gospodarska zona Sesvete – sjever

05.11.2018.

Na 17. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održane 30. listopada 2018., prihvaćene su tri važne odluke za razvoj grada.

Donošenjem Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Groblja Cerje i Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Groblja Jakuševec osigurat će se planski i prostorni preduvjeti za izgradnju novih ukopnih mjesta i prateće infrastrukture.

Donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Sesvete – sjever, jedne od najvećih gospodarskih zona u Zagrebu. Donošenjem plana na sajmištu se konačno osigurao prostor za izgradnju vatrogasne postaje Sesvete. Istodobno se prostor unapređuje na način da omogući neometano održavanje tradicionalnog sesvetskog sajma. Planom se u najvećoj mogućoj mjeri pokušalo prihvatiti zatečeno stanje te zaštititi prirodne blagodati, ali i omogućiti razvoj atraktivne poduzetničke zone. Zahvaljujući planiranoj izgradnji kvalitetne infrastrukturne mreže u gospodarsku će se funkciju moći staviti velik broj zemljišta. Zbog odlične prometne povezanosti s gradom, ali i prometnicama koje vode izvan grada, prostor je to idealan za niz djelatnosti.

„Nove odluke potvrda su da sustavno pristupamo razvoju Grada Zagreba, a posebno smo ponosni na činjenicu da je takav pristup pohvalio i dio oporbenih zastupnika Gradske skupštine“, kazala je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, nakon što je rad njezina ureda na skupštinskoj sjednici pohvalila Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a.

Dodala je da će se nastaviti kvalitetno urbanistički pristupati dijelovima grada te Zagrebu u cjelini.


Aktivnosti