clanak False

Uskoro nabava novog uređaja za testiranje

23.07.2020.
Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je od 444 testiranja zabilježeno 10 Covid bolesnika, a mjera samoizolacije propisana je za njih 528. Ukupno je do sada testirano oko 25 500 osoba, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Nakon što je pozvao sve građane da se striktno drže propisanih mjera, jer evidentno je da ćemo s epidemijom i dalje živjeti, gradonačelnik Milan Bandić najavio je nabavku novog uređaja za testiranje koji će djelatnicima omogućiti veći broj i obradu testiranja. „S ovim uređajem bi mogli dnevno testirati oko 1400 ljudi, što s ovim koji sada imamo daje brojku od 2000 testiranih ljudi dnevno. Postupak pokrećemo sljedeći tjedan, i ovisno o dostupnosti na tržištu, smatramo da bi ga do Božića trebali imati.“

Kako je rekao Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ-a Dr. Andrija Štampar, riječ je o uređaju kakvog sada ima samo bolnica dr. Fran Mihaljević. „Hvala gradonačelniku što je prepoznao važnost ovog uređaja koji košta oko 400 tisuća eura“, naglasio je ravnatelj Šostar i zahvalio u ime svih djelatnika koji više ne bi morali raditi cijelu noć do ranih jutarnjih sati.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je istaknuo da je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 118 tona građevinskog otpada sa 79 lokacija.

Gradske vijesti - 2020.