clanak False

Uskrsnica preusmjerena za sanaciju šteta nastalih potresom

28.03.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare iznio je prijedlog da se planirana sredstva za kupnju bonova za Uskrs namijenjena za djelatnike gradskih upravnih tijela, ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu Grada i njihovih podružnica, uplate na poseban račun koji je otvorio Grad Zagreb za saniranje posljedica potresa.

Riječ je o više od 24 tisuće djelatnika, a uskrsnica predviđena temeljem Kolektivnog ugovora iznosi 600 kuna po radniku, odnosno oko 14,5 milijuna kuna.

Sindikati Gradske uprave, gradskih ustanova, zavoda i službi, uključujući i vatrogasce, dali su svoju suglasnost. Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto i pridruže se ovoj mjeri zajedništva i solidarnosti, napominjući kako s obzirom na kriznu situaciju, nabave i podjele bonova za Uskrs svakako neće biti.

Kao dodatnu mjeru, gradonačelnik je pozvao zaposlenike Gradske uprave, gradskih ustanova i društava, koji imaju plaću dva puta veću od prosječne, da 20 % od svoje plaće doniraju u Zakladu solidarnosti ili za sanaciju šteta od potresa.

Također svi koji žele donirati to mogu učiniti putem posebnog računa:

IBAN HR5723600001502749340
SWIFT ZABAHR2X

Gradske vijesti - 2020.