clanak False

Veleposlanik Mađarske u RH u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

11.09.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u nastupni posjet  Nj. E. g. Csaba Demcsáka, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj.

U razgovoru s gradonačelnikom, veleposlanik Demcsáka naglasio je da mu je drago što u svoju diplomatsku karijeru može uvrstiti i mjesto veleposlanika u Republici Hrvatskoj, čiji glavni grad smatra ugodnim za življenje.

Visoki je gost, na sastanku u Gradskoj upravi, gradonačelniku Zagreba uputio poziv na manifestaciju humanitarnog karaktera 4. Dan mađarske kuhinje/Dan otvorenih vrata Mađarskog instituta u Zagrebu koja će se održati 18. rujna na Europskom trgu te na izložbu Ars Et Virtus / Hrvatska - Mađarska, 800 godina zajedničke kulturne baštine, koja će biti otvorena 24. rujna.
Izložba u Galeriji Klovićevi dvori i Mađarskome nacionalnom muzeju pružit će uvid u dodire na području kulture i likovnih umjetnosti. Prikazat će najljepše umjetnine iz baštine mađarsko-hrvatskih veza u kronološkome rasponu od srednjega vijeka do 1918. godine.

Aktivnosti