clanak False

Vodstva policijskih uprava Mainza i Zagreba kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Policijskog prezidija grada Mainza i Policijske uprave zagrebačke, koje su predvodili načelnici Claus Colausich i Branko Peran.
02.10.2008.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Policijskog prezidija grada Mainza i Policijske uprave zagrebačke, koje su predvodili načelnici Claus Colausich i Branko Peran, a u povodu redovitog susreta policija s ciljem razmjene iskustava i jačanja suradnje dvaju gradova prijatelja.

Na početku susreta, načelnik Colausich predao je zagrebačkom gradonačelniku pismo gradonačelnika Mainza Jensa Beutela koji mu zahvaljuje na suradnji i izražava uvjerenje da će ovaj posjet pridonijeti i još više učvrstiti dosadašnju suradnju Mainza i Zagreba.
U razgovoru u Gradskom poglavarstvu bilo je riječi o iskustvima Mainza na novim projektima na području kontrole prometa, prometa u mirovanju i maloljetničke delikvencije.
U razgovoru o ovlastima gradova u nadzoru prometa, zagrebački je gradonačelnik izvijestio goste o aktualnim gradskim planovima da se nadležnost kontrole prometa u mirovanju s policije prenese na gradske službe, što se u Mainzu pokazalo dobrim rješenjem. Mainz ide i dalje, pa je sada na redu razvijanje novoga projekta, s ciljem da se nadzor nad prometom u cijelosti prepusti gradskim strukturama.
Susretu s upravama policija Zagreba i Mainza prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić i Ivo Jelušić, pročelnici Pavle Kalinić i Marijan Maras te tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum.


Gradske vijesti - 2008.