clanak False

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec sastala se s hrvatskim braniteljima Wernerom Ilićem i Martinom Cruickshankom

30.06.2022.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec sastala se s hrvatskim braniteljima Wernerom Ilićem i Martinom Cruickshankom koji su u sklopu projekta Atlantik-Banovina uspješno preveslali Atlantik.

Čestitavši dvojici hrvatskih branitelja na njihovom iznimnom pothvatu, zamjenica gradonačelnika Dolenec istaknula je kako su svoje putovanje započeli na datum međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čime su odali počast svojoj domovini, a završili ga na Dan planeta zemlje, čime su skrenuli pozornost na klimatske promjene.

Danas smo htjeli odati počast ovakvom pothvatu i razgovarati o tome na što nas sve podsjeća – na važnost zajedništva, imanja vizije, hrabrosti i jasnih ciljeva. To je nešto što dijelimo kao vrijednosti.“, zaključila je zamjenica gradonačelnika Dolenec.

Martin Cruickshank je istaknuo kako je veslanje preko Atlantika bilo ostvarenje sna te da se nada kako će ovaj pothvat biti inspiracija budućim generacijama da žive svoj život punim plućima. Njegov partner u ovom pothvatu, Werner Ilić, naglasio je kako mu je čast i zadovoljstvo što su vrijednosti i značaj njihovog pothvata prepoznati.

Gradske vijesti - 2022.