clanak False

Započela Drive in tržnica na Žitnjaku

09.04.2020.
Zagrepčanima je od danas dostupna i DRIVE IN prodaja u sklopu Zelene tržnice na Žitnjaku.

DRIVE IN tržnica je prostor u kojemu kupci mogu naručiti proizvode iz svojih automobila, platiti ih, nakon čega im se proizvodi stave u prtljažnik, a sve sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite s naglaskom na što manji socijalni kontakt.

„Zahvaljujemo Nacionalnom stožeru koji je, nakon što smo to inicirali prije desetak dana, donio odluku da obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponovno mogu raditi i svoje proizvode plasirati na tržište, a našim OPG-ovcima zahvaljujem na strpljenju“, rekao je gradonačelnik. Naglasio je da su na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene drvene obrtničke kućice iz kojih se mogu prodavati poljoprivredni proizvodi. „Za sada imamo dovoljno kućica, a ako poraste broj OPG-ova potrudit ćemo se da osiguramo dostatan broj kućica za njihove potrebe. Pozivamo i druge vlasnike OPG-ova, što uključuje i cvjećare, da se jave i nastave s prodajom“. Najavio je da bi i prodaja mlijeka i mliječnih proizvoda mogla krenuti u petak, a na tržnicama Dolac, Trešnjevka i Utrina otvorene su i ribarnice.

Na svim tržnicama su postavljeni i punktovi za dezinfekciju ruku djelatnika, zakupaca i kupaca, a osigurano je i nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika i zakupaca.

Iz Tržnica Zagreb poručuju da su postavljene upute na svim ulazima i vidljivim mjestima te osigurani uvjeti za strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba.

Provodit će se i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora. Radno vrijeme na svim tržnicama biti će od 8:00 – 13:00 sati.

Podsjećamo, rade tržnice: Dolac, Utrina, Jarun, Prečko, Gajnice, Trešnjevka, Kvatrić, Špansko, Volovčica, Dubec, Trnsko, Botinec, Vrapče, Sesvete, Kustošija te DRIVE-IN tržnica na Žitnjaku.

Gradske vijesti - 2020.