clanak False

Započela sanacija Gračanske ceste

27.07.2020.
Jutros su započeli radovi na rekonstrukciji Gračanske ceste. Radovi će se izvoditi u dvije faze od Ivanovog puta do Mihaljevca ukupne dužine 2 400 metara s planiranim završetkom radova 15. kolovoza. Vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa suradnicima obišao je lokaciju početka radova. Uz ispriku građanima što neće moći koristiti Gračansku cestu neko vrijeme zamolio ih je za strpljenje do blagdana Velike Gospe. Napomenuo je da će se prva faza radova izvoditi od Ivanovog puta do Gračeca, a druga faza od Gračeca do okretišta Mihaljevec.

Krešimir Kompesak, predsjednik Gradske četvrti Podsljeme poručio je kako je Gračanska cesta pretrpjela posljedice nedavne kiše zbog problema sa šahtovima i puknućem cijevi kod Blizneca na čijoj se sanaciji trenutno radi. Pozvao je građane da koriste put preko Šestina i Britanca za centar grada.

,,U okviru projekta je da se napravi novi asfalt, pješačka staza i postavi horizontalna i vertikalna signalizacija'' kazao je voditelj Podružnice Zagrebačke ceste Dragan Perić. Nadodao je kako će se riješiti problem šahtova i oborinske odvodnje jednako kao što će kružni tok riješiti problem prenapučenosti i osigurati brži i kvalitetniji put prema kućama i žičari.

Gradske vijesti - 2020.