clanak False

Završeni radovi na I. etapi produženja Resničkog puta. Iduće godine počinje izgradnja OŠ Čulinec

06.05.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je jutros obilježavanju završetka radova na I. etapi produženja prometnice Resnički put koji će zajedno s II. etapom u konačnici spojiti Čulinečku ulicu i Ulicu Trnava.

"Paralelno s ovim radovima rješavamo imovinsko-pravne poslove i natječajnu dokumentaciju kako bi iduće godine konačno mogli krenuti s izgradnjom Osnovne škole Čulinec – Trnava", najavio je gradonačelnik Bandić,.

Predsjednik VGČ Donja Dubrava Milan Draženović je dodao da je ova prometnica preduvjet za ishođenje lokacijske dozvole za gradnju škole koja se planira zadnjih 55 godina. "Izgradnja škole s južne strane bi trebala biti najveća investicija nakon Drugog svjetskog rata na području Donje Dubrave."

Duljina zahvata na prometnici obuhvaća cca 220 metara, a na javnome kanalu cca 280 metara. U trupu prometnice su vodoopskrbne i javnoodvodne instalacije te instalacije DTK i javne rasvjete. Također, izgrađene su nove instalacije za plinoopskrbu, a vrijednost radova je oko 1,5 milijuna kn bez PDV-a.

Gradske vijesti - 2020.