clanak False

Završni radovi na Muzeju suvremene umjetnosti

Završetak građevinskih radova na Muzeju i pripadajućoj infrastrukturi očekuje se do početka travnja, nakon čega bi se pristupilo opremanju interijera. U tijeku su završni radovi u unutrašnjosti, radovi na odvodnji...

20.02.2009.


U društvu s autorom projekta Igorom Franićem, državnim tajnikom Ministarstva kulture Jasenom Mesićem i svojim suradnicima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros gradilište Muzeja suvremene umjetnosti, najveću kulturnu investiciju u Hrvatskoj od njezinog osamostaljenja.

Kako je naglasio, nakon dugo očekivanog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, završetak građevinskih radova na Muzeju i pripadajućoj infrastrukturi očekuje se početkom travnja, nakon čega bi se pristupilo opremanju Muzeja inventarom i informatičkim sustavom. U tijeku su završni radovi u unutrašnjosti, radovi na odvodnji i opločenju pješačkog dijela na istočnoj strani Muzeja, kao i radovi na komunalnoj infrastrukturi, odnosno prometnicama, kanalizaciji, DTK-u, javnoj rasvjeti i hortikulturnom uređenju.

Inače, Sporazum o izgradnji zgrade Muzeja suvremene umjetnosti sklopili su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, čime su preuzeli obvezu osiguravanja potrebnih sredstava predviđenih Investicijskim projektom. Ukupna vrijednost investicije, s opremanjem, procjenjuje se na oko 450 milijuna kuna.


Gradske vijesti - 2009.