clanak False

Završno događanje serije okruglih stolova projekta CIVITAS ELAN

15.05.2012.

 

Završno događanje serije okruglih stolova međunarodnog projekta CIVITAS ELAN, a koje ujedno najavljuje i završetak istog projekta u rujnu ove godine, održano je 15. svibnja 2012. u 18:00 sati u ZgForumu, u Gajevoj 27 u Zagrebu.

 

Događanje je otvorila gđa Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, koji u ime Grada Zagreba koordinira projekt, te u prigodnom govoru istaknula najvažnija ostvarenja u projektu, uz zahvalu svim sudionicima na uspješnoj suradnji. Prisutne je pozdravila i gđa. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, te istaknula važnost sudjelovanja na prvom ovako velikom i važnom europskom projektu, koji za cilj ima ne samo stjecanje novih znanja i vještina, već i pozicioniranje Grada Zagreba na međunarodnoj sceni.

 

Partneri na projektu predstavili su što su sve naučili u protekle četiri godine, ali i prijedloge nastavka aktivnosti nakon završetka projekta. U ime partnera govorili su Stanislav Pavlin sa Fakulteta prometnih znanosti, Branko Mikinac iz ZET-a, Alen Hadžić iz Čistoće, Silvana Tantegl iz HŽ Infrastrukture, Damir Širola iz Udruge Bicikl i Lidija Pavić – Rogošić iz ODRAZ-a. Raspravu je moderirao Stanislav Pavlin, voditelj projekta CIVITAS ELAN na Fakultetu prometnih znanosti, a nakon prezentacija lokalnih aktivnosti slijedili su pozdravni govori i kratka izlaganja čelnika partnerskih institucija.

 

Pozitivno ozračje završnog događanja rezultat je uspješne suradnje zagrebačkih i europskih partnera, čime je postavljen temelj za nastavak aktivnosti iz projekta kao i za razvijanje novih ideja. Prožimanjem promišljanja znanstvene zajednice, uprave, nevladinog sektora, te prisustvom medija koji će ih približavati građanima i najširoj javnosti, očekuje se oblikovanje ideja u buduća kvalitetna rješenja prilagođena zagrebačkoj tradiciji, lokalnim uvjetima i hrvatskom kontekstu, koja će postati primjerom naše vlastite dobre prakse, a samim time pridonijeti i međunarodnoj promociji Grada Zagreba.

 

 

Slika 1, slika 2


Aktivnosti