clanak False

Zimska služba spremna za novi snijeg

Jjutros je u središnjoj bazi zagrebačke Zimske službe na Žitnjaku održan operativni stožer Zimske službe što ga je sazvao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
14.01.2017.
U povodu jučerašnjeg snijega te prognoze o još obilnijim oborinama u nadolazećem tjednu, jutros se u središnjoj bazi zagrebačke Zimske službe na Žitnjaku sastao operativni stožer Zimske službe te je održao sastanak što ga je sazvao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Operativno, organizacijski i tehnički gledano, Zagreb je među prvim gradovima u Europi kada su u pitanju spremnost i učinkovitost Zimske službe, a i ove smo godine, kao i prijašnjih, spremni na sve izazove, rekao je gradonačelnik Bandić. Upozorio je da za sutrašnju proslavu 25. obljetnice međunarodnog priznanja RH, zagrebački trgovi, trase javnog prijevoza, prilazi grobljima te ulice moraju biti čiste i da će osobno nadzirati rad Zimske službe u nadolazećem razdoblju.

Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste, u čijem okviru djeluje Zimska služba je naglasio da su sve ekipe u trećem stupnju pripravnosti te da su se jučer, osim čišćenja prometnica, preventivno posipale cesta i da je svih 259 ekipa bilo je na terenu.

Unatoč podnevnim oborinama, čulo se, tijekom jučerašnjeg dana nije bilo problema na gradskim prometnicama, a s obzirom da se očekuju nove padaline, ekipe su i konstantno nadalje na terenu.
 

Gradske vijesti - 2017.