clanak False

COVID-19 izvješće - 12.2.2021.

13.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 52, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.556, što je 51 osoba više, nego jučer!

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 669 testiranja na SARS-CoV-2, a 40 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 180 osoba.

Od 65 obrađenih pozitivnih osoba: 20 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 34 su osobe kontakti COVID + osoba. Obrada za tri osobe je još u tijeku. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, dok je jedna doputovala iz BiH. Dvije su osobe štićenici/djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi, a kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nije dijagnosticiran niti jedan novooboljeli korisnik ni djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod 11 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te četiri učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 207 učenika osnovnih i 59 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 345 aktivnih slučajeva.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar