clanak False

COVID-19 izvješće - 28.8.2021.

28.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljele su 122 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.677, što je 106 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 405 uzoraka, od kojih je 87 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 153 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 71 osobu. Od 153 COVID + osobe: 52 osobe su kontakt COVID + osoba, a 38 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Kod 18 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Karlovačka i Ličko-senjska županija), a za pet je osoba obrada još u tijeku. 21 oboljela osoba doputovala je iz BIH, Srbije, Crne Gore i Njemačke. Pet osoba zaraženo je na različitim proslavama (vjenčanja, momačke večeri). Tri osobe zaražene su na proštenju za Veliku Gospu (Banovina, Marija Gorica), dok su dvije osobe zaražene tijekom izlazaka. Devet zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljeno 1.215 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 663 osobe. 
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 675 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar