clanak False

COVID-19 izvješće - 3.2.2021.

04.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 82, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.044, što su 54 osobe više, nego jučer!

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 882 testiranja na SARS-CoV-2, a 86 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 122 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 252 osobe.

Od 122 obrađene pozitivne osobe 39 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 71 osoba su kontakti COVID + osoba. Pet osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a obrada četiri osobe je još u tijeku. Dvije su osobe doputovale iz BiH i Crne Gore, a jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi tri korisnika i tri djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 95 učenika osnovnih i 44 učenika srednjih škola.

Broj aktivnih slučajeva u gradu Zagrebu je 407.

            Detaljni izvještaj (PDF)


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar