clanak False

COVID-19 izvješće - 30.8.2021.

30.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 35 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.879, što je 98 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 288 uzoraka, od kojih je 27 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 70 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 48 osoba. Od 70 COVID + osoba: 25 zaraženih osoba su kontakti COVID + osoba, 10 osoba izloženo je COVID-u u  drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko-neretvanska županija). 12 oboljelih osoba doputovalo je iz BIH i Njemačke. 13 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok su četiri osobe zaražene prilikom izlazaka (od toga tri na festivalu u Slunju). Za dvije osobe obrada je u tijeku. Tri zaražene osobe nisu kontaktirane zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijale primiti pozive. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih korisnika niti djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer nije bilo ciljepljenja. 
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 596 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar