clanak False

Gradonačelnik otvorio 20. Festival jednakih mogućnosti

07.06.2022.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je danas na glavnom zagrebačkom trgu 20. Festival jednakih mogućnosti, koji se održava u organizaciji Društva tjelesnih invalida, a predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama.
 
Gradonačelnik je istaknuo  da se radi o posebnom, jedinstvenom festivalu koji u isto vrijeme slavi različitosti i jednake mogućnosti osoba s invaliditetom koje su ravnopravni članovi društva te ukazuju na barijere s kojima se susreću u svakodnevnom životu. „Grad Zagreb ima puno dobrih programa za osobe s invaliditetom, a ono što nedostaje potrudit ćemo se unaprijediti i ukloniti postojeće barijere“.

„Ovaj jubilarni 20. po redu festival ujedno je i in memoriam g. Milanu Ožegoviću koji je idejni začetnik  festivala  i koji bi, vjerujem, bio sretan i zadovoljan  što se festival nastavlja s novim generacijama“, istaknuo je gradonačelnik te pozvao sugrađane da posjete  festival u što većem broju.

Ovogodišnji festival  trajat će do  9. lipnja, od 10 do 22 sata, a nastupit će preko 800 izvođača, od kojih je oko 500 osoba s invaliditetom.

Na otvorenju su nazočili i Viktorija Lisec predsjednica Društva tjelesnih invalida, Darijo Jurišić, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Tomislav Paljak državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ivica Poljičak državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske.

Gradske vijesti