clanak False

Izvještaj Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

11.08.2020.
1/2
U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirane su 449 osoba od kojih je 17 pozitivno na Covid 19, istaknula je dr. Sandra Šikić na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. Od ukupnog broja novozaraženih njih 14 je povezano sa izlascima u noćnim klubovima na Jadranskoj obali - Makarskoj, Bolu na Braću, Novalji i Vodicama, dvije osobe su kontakti prethodno oboljelih dok za jednu osobu imamo negativnu epidemiološku anamnezu, kazala je doktorica te dodala da su mjere samoizolacije izrečene za njih 46.

Doktorica Šikić još je jednom apelirala na mlade ljude da se odgovorno ponašaju na godišnjim odmorima, te istaknula da bi lokalni stožeri trebali pojačati epidemiološke mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa.  

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc Olivera Majić istaknula je da je jučer održan radni sastanak Gradskih upravnih tijela, trgovačkih društava i predstavnika Vijeća gradskih četvrti kako bi se definirali jasni kriteriji sanacije oštećenih objekata u poplavama, te da je do danas obrađeno ukupno 1890 zahtjeva.

Prema informaciji iz Prometnog i komunalnog redarstva do današnjeg dana prikupljeno je ukupno 27 482 tone građevinskog otpada sa 12 429 lokacija, dok je u posljednja 24 sata prikupljeno 145 tona na 53 lokacije.
 
 

Gradske vijesti