clanak False

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

24.07.2020.
1/2
Ravnatelj NZZJZ Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, održanoj u Gradskoj upravi, kako je od 359 testiranih, 26 osoba pozitivno na koronavirus.
Mjera samoizolacije određena je za 81 osoba, a povećao se i broj samoinicijativnog testiranja.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić izvijestila je o financijskim procjenama štete. Dosada su pregledana 444 objekata, od čega je stručno povjerenstvo verificiralo 204 zapisnika. Trenutno je u tijeku očevid za 41 objekt, a 29 timova zaduženo je za pregled na 1500 adresa. Podsjetila je da su javnim pozivom izabrana 103 vanjska suradnika. Na drugi poziv, koji je raspisan 15. srpnja i koji traje do 30. srpnja, dosada je pristiglo 12 prijava. Cilj je okupiti što veći broj stručnjaka koji će se uključiti u procjenu objekata i time ubrzati ovaj proces, kazala je zamjenica Majić.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se sugrađanima na strpljenju, te dodao kako je u planu  Javni poziv kojim bi se osigurali stanovi za smještaj onih koji se trenutno nalaze u SD Cvjetno naselje.
Gradonačelnik je naglasio da se  prvo čitanje nacrta novog Zakona o obnovi, u Saboru očekuje idući tjedan, te je zahvalio svima koji su doprinijeli da se postigne minimum konsenzusa .

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je istaknuo da je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 128 tona građevinskog otpada sa 70 lokacija.
 

Gradske vijesti