HR EN

Gradonačelnik odgovara

Facebook Twitter YouTube

Pregled

Kvart: Sloboština
Postavite rampu za zabranu ulaska privatnim vozilima u naselje, u Varićakovu ulicu, jer postoji znak pješačke zone koji nitko ne poštuje, a postoji i policajac u kvartu koji ne može učiniti ništa po tom pitanju. Odrasla sam u Sloboštini i ganjala loptu po tom trgu i nikad tamo nije bilo ni jednog auta. Dok smo danas u situaciju da sklanjamo djecu oid ludih vozača. Imala sam slučaj gdje sam jednog upozorila na dijete koje je umalo zgazio a on se na mene izpsovao za cijeli život.

Kvart: Knežija
Mnogi gradovi prije Zagreba su imali ovakve probleme. Jedan od najvećih je bio četvrt Brooklyn u New Yorku, sa populacijom od skoro 2 i pol milijuna ljudi. Ne trebamo mi izmišljati ništa novo, postoji puno dobrih primjera kako se to riješava, možemo ih samo primjeniti kod nas. Konkretno, u Brooklynu su stvar riješili za 40 dana uvodeći policijske patrole koje su patrolirale ulicama 24 sata dnevno. Dakle, trebali bi izdvojiti i kategorizirati četvrti grada prema opasnosti i primjeniti istu stvar. Stalna policijska prisutnost rezultirala bi i boljom povezanošću građana sa policijom, što bi također doprinijelo smanjenju raznog broja kriminalnih djela.

Kvart: Centar
osvjetliti i ograditi (zakljucavati po noći) dječji park na Mažuranićevom trgu gdj se u noći skupljaju narkomani, delikventi... razbijaju staklene boce i zatrpavaju ih u pješćanik, demoliraju klupe...

Kvart: Centar
vratila bih krim-policiju u Đorđićevu 4, moj centar, što se neće destiti za moga života, iako sam rođena u toj ulici 1960, iako mi je pradjed bio nazočan na otvorenju zgrade HNK kad je Franz Josef došao u Zagreb. Zvuči glupo, ali, povijest se ne može negirati.Policija ne smije biti politizirana nego profesionalna, bez obzira na stoljeće u kojem postoji. Svi ćemo u životu doći u poziciju dva na jedan metar kvadratni, ali, dok smo živi, pustimo profesionalce u policiji da rade svoj posao. Netko se bavi poviješću, netko muzikom, netko voli biti krimilalist. Pustimo, dakle, rasnog kriminalistu da radi svoj posao ,ne uplećimo dnevnu politiku u njihov posao i - mir na Zemlji ljudima dobre volje.

Kvart: Maksimir
Postavljanje sigurnosnih kamera. Češća policijska patrola u prolazu.

Kvart: Stenjevec
POŠTOVANJE ! NEZNAM KAKO DA VAM PRENESEM PRIJEDLOGE KAD MI VEĆ DVAPUTA IZBACI SERVER EROR. VALJDA ZBOG DUŽINE.AL KAŽU TREČA SREČA... ŽIVIM PET GODINA NA SAMOBORSKOJ CESTI GDJE SU OGROMNI PROBLEMI SA NEODGOVORNIM VOZAČIMA ALI NAŽALOST I OMLADINOM KOJI SUSTAVNO UNIŠTAVAJU DJEČJE PARKOVE ,TRAVNJAKE ITD... A O LIFTOVIMA ZA INVALIDE I MAJKE SA DJECOM,BAKE SA UNUCIMA...PUNO ULOŽENO A KORIT NULA. KADA I RADE TO SE PO NIČEM NEZNA OSIM SLUČAJNIM STISKOM NA DUGME...DA ME OPET NE IZBACI I DA PRIMITE PORUKU SAMO DA NAPIŠEM DA BIH VOLIO DA UKLJUČITE I NAS BRANITELJE I RVI U NEKE RECIMI REDARSKE SLUŽBE,ZA OBILASKE TERENA ,DOJAVE U NEKI CENTAR..VRLO JEDNOSTAVNO,BEZ UNIFORMI,KAO "ŠETAĆI"...PUNO TOGA IMAM U GLAVI,ALI TREBATE I NAS ISKORISTITI.JER JA SVOJIM UNUCIMA ŽELIM DA SLOBODNO PRELAZE CESTU,I DA SE IMAJU NA ČEMU I SA ČIME IGRATI U UREDNOM PARKU .ITD....

Kvart: Mlinovi
poštovani predlažem vam smo da se provezete (po mogućnosti vlastitim autom) našom Lovćenskom ulicom pa će vam sve biti jasno što možete ućiniti za našu sigurnost i nas strpljive građane(samo do kada trebamo biti strpljivi i trpiti teror i krajnji bezobrazluk izvođača radova) s poštovanjem

Kvart: Špansko
Postaviti ležeće policajce na ulici Pavlenski put, posebno na predjelu od mosta koji povezuje Šoljanovu do novih Profectus zgrada jer je promet jako gust (unatoč dozvoljenom prometu samo za vozila stanara) i naša djeca putem do škole i vrtića svaki dan prolaze tom uskom ulicom na kojoj većina vozača vozi apsoutno neprimjerenom brzinom.

Kvart: Tuškanac
zabraniti konzumaciju alkohola na javnim površinama. Danas je deseci srednjoškolaca s vrećicama punim alkohola odlazili u Tuškanac. To ne znači da će se desiti neki sukob ali su šanse znatno veće.

Kvart: Maksimir
zasto mislite da vlada dobro funkcionira,zasto mislite da policija obavlja svoj posao?vasi zakoni imaju toliko rupa da nastaje propuh.sto nasa vojska radi u iraku kad ovdje vlada jos veci rat, i to izmedu mladih. roditelji svoju djecu nepustaju van da se zabave jer se boje da ih netko ne ubije. A zasto? Reci cu vam, jer zive na "ratnom bojistu".jer mladi "pokupe" tako lijepi odgoj kod kuce da to onda pokazuju drugima,a to zavrsi smrcu u najcescim slucajevima. ili djeca bivaju doma tucena,ili u skoli ili imaju problema u kuci.svako nasilje odmah bi se trebalo prijaviti, policija mora biti od 0-24h biti dostupna građanima,a ne biti na kavi.umjesto da sjede u klimatiziranim uredima,posaljite ih na ulice,jer oni sluze nama,a ne mi njima.trenirani su da zastite ljude,a ne da pijuckaju kavicu. Vojnici nakon vojske,neka budu raspoređeni po ulicama,dan i noc,a osobito nocu.neka policajci uvijek budu u blizini nocnih klubova i barova,stavite detektore metala,cinite sve da gradani,a osobito mladi budu sigurni.sta mislite zasto je luka umro?mislite da je to radi tri kune i mobitela? uvne, nego radi toga jer bad blue boysi ne podnose metalce.a zasto? sta su im skrivili? nikad nisu dirali ih niti se petljali s njima. bas zbog toga je umro i onaj decko kojeg su bbb ubili u ribnjaku.sjecate se? ili se to kod Vas izgubilo u sjecanju od previse kava,hocu reci briga?! uvijek isto.kad ste culi da su metalci nekog pretukli? ne.nisu.iako mislite da kad vidite metalca kazete:"gle klosara,odmetnika,nasilnika",ali nije tako.ja to znam,jer jesam jedna od njih.sve sto im treba je glazba i neko mjesto gdje se mogu okupljati i biti sigurni.zato je moj ali bad blue boysi(a ne samo oni,jer nisu svi takvi,a u stvari to se ne odnosi na njih) se svugdje moraju uplesti.i na krivom putu. i u boogaloo-u...svugdje.zasto ne date mira?! imaju tih par klubova i mjesta gdje se mogu druziti i biti i zabaviti,a ti nasilnici im to jos uskracuju? zato je moj prijedlog da tamo bude takoder policije ili vojnika koji nece dopustiti bilo kojim nasilnicima,cajkasima,itd. da ulaze i remete neciji mir i zabavu,jer niti metalci(i ne samo oni) ne unistavaju drugima zabavu.znam da to mozda zvuci dosadno,ta podjela izmedu žanrova(a ne samo toga),ali dok se ne naviknu jedni na druge i ne postuju jedni druge,tako neka onda bude....strogi rezim...

Kvart: Knežija
već je dosta toga napisano, no nije zgoreg ponoviti: ležeće policajce postaviti u ulicu tina ujevića, kako bi školarci mogli sigurnije u školu. u vijeću gradske četvrti kažu - to mora tražiti škola. a zašto ne i roditelji?????? pa vozači tuda voze kao luđaci - a osobno sam svjedokom nekoliko slučajeva kada su djeca skoro stradala. jedan auto stane - drugi pretiče na pješačkom. ...... obzirom na kvart, ne jednog - nego bar DVA kvartovska policajca. park iza velike zgrade u ulici tina ujevića, park iza velike zgrade u ulici davorina bazjanca, okolica škole - u kasno večernjim satima - okupljalište su ne baš uvijek bezazlenih maloljetnika, a i mlađih punoljetnika. mnogi od njih su pijani. iza 20h se skoro više ne usudimo van. jedno vrijeme je svake večeri dolazila policija, i bilo je lakše.

Kvart: Trešnjevka
oko 100 metara od policijske postaje, u parku kod općine - navečer grupe maloljetnika "čekaju" svoje vršnjake koji se vraćaju iz škole (nehajskom ulicom). kreću s klasičnim pitanjem "imaš cigaretu?", a nakon toga je nastavak vrijeđanje i prijetnje. treba li se nešto dogoditi da bi netko reagirao?

Kvart: Trnje
Kako bih se ja osjećala sigurnije nužan je minimum da prvo osjetim sigurnost svoga malodobnog djeteta. Koje nije sigurno u jednom jedinom parku Držićeva/Vukovarska jer tamo, pored smeća (ne govorim o papirima i opušcima, govorim o razbijenim staklenim bocama i narkomanskim iglama).Nije sigurno na potrganim spravama koje nitko ne obnavlja.Sprava od kojih neke datiraju iz godina mojeg djetinjstva! Koje nije sigurno od slobodnog trčkaranja,ugriza i napada pasa besćutnih i neciviliziranih vlasnika. Koje je sa godinu dana starosti skoro poginulo u Strojarskoj ulici na NOGOSTUPU jer gospoda iz gradske četvrti Trnje nisu nakon brojnih poziva i apela još uvijek bila u stanju postaviti stupiće kako se nesavjesni vozači ne bi iz jednosmjernog i slijepog djela ulice (Vukovarska) prevažali preko pločnika van u dio koji potpada pod Strojarsku.Na ulasku u ovaj grad stoji da je isti prijatelj djece. Ako je ovaj grad prijatelj, strah me i pomisliti kakvi su gradovi koji to nisu. Ne osjećam se sigurno vozeći se noću ZET-om.Noćne linije bi trebale imati svojevrsnu pratnju koja bi osiguravala kakav-takav red i sprječile devastiranje javne imovine. Nužan minimum naše igurnosti je i depolitizacija policije. Vratite stručne i školovane ljude na ulice, vratite im njihove ovlasti, okanite se mladih i preplašenih tečajaca.Danas je policija sa pravom predmet sprdnje ovog grada i države.Dokažite nam da i običan čovjek može dobiti pravovaljanu zaštitu .Dokažite nam da ne moramo imati prezime kako bi se i naši "slučajevi" riješili i podigao na noge cijeli grad.Postavite komunalne redare na "svaki ćošak". Organizirajte tzv."susjedsku stražu" po uzoru na američke kvartove. I najvažnije, dokažite nam da ne ispadamo naivci što vam ovo pišemo.

Kvart: Središće
Predlažem da se pojača policijska kontrola ili da se zaposle zaštitari koji bi stalno bili prisutni u kvartovima i oko njih. Mi stanjemo z sam Bundek i koliko god je on oaza mira preko dana i za samo 2 minute uživamo u zelenoj oazi ... isto to mjesto kada pande mrak postaje okupljalište maloljetnika koji piju, razbijaju i galame. Isto se dešava i u parku iza naše zgrade, a pored igrališta za baseball gdje se u kasnim večernjim satima, a ponekad i noću dovoze neki čudaci i puštaju iz svojih limenih ljubimaca narodnjake. Definitivno treba postaviti i više rasvjete. Jedan od mojih trojice sinova trenira vaterpolo i teninzi su od 20 - 21 sat na bazenu Utrine ( moram se zahvaliti za gradnju istoga :) ) i staza od bazena do stravičnog podgodnika je vrlo neosvjetljena i nimalo ugodna za prolazak odraslih ljudi a kamoli djece. Dragi naš gradonačelniče ... vjerujem da će te uspjeti osigurati sigurne ulice za našu djecu i za nas i ovom prilikom želim Vam zahvaliti za uređenje Bundeka, besplatne školske knjige, izgradnju bazena na Utrinama, uređenje kampa NK Zagreba u Veslačkoj ... sve su to mjesta koja su meni i mojoj obitelji pružila radost ... ali teško je išćekivati jednog sina iz Veslačke, a drugog sa bazena Utrine razmišljajući da li će im priči neka budala i uništiti nam živote kao roditeljima malog Luke .... pojačajte ophodnje i zaposlite zaštitre u svakom kvartu ... jer ja mislim da ako izdvajamo basnoslovne cifre za kojekakve pričuve onda bi i svako domaćinstvo vrlo rado izdvojilo 5 kn mjesečno da se zaposle dvije osobe koje bi u smjenama radili i davali sigurnost našim kvartovima, našim domovima , uz naše škole i naše podhodnike srdača pozdrav trostruka mama

Kvart: Sesvete
Postavite kamere ispred kuća gdje se prodaje i dila droga

Kvart: Prečko
Predlazem da uvedeti kvartovske policajce, neke cuvare parkova. Ovdje u Preckom ima nekoliko parkova u kojima se skupljaju pijanci cak i usred bijela dana, pa tako piju i mokre uz djecji park. roditelji 1,5 godisnjakinje

Kvart: Peščenica
Poštovani Gradonačelniće ! Mogu građani pisati i predlagati dovijeka, ali to očito do sada nitko ne čita i ne uvažava, jer prijedlozi i zahtjevi se stalno upućuju nadležnima pa i vama, ali se zanemaruju. Da nije tako već bi davno na svakom naselju bila policijska postaja i za svako naselje osiguran kvartovski policajac koji bi već do sada upoznao večinu stanara i večinu problema naselja na kome djeluje. Slično je i s komunalnim, prometnim i sigurnosnim problemima. Ideje dobre ali bez ikakve volje za realizacijom kao da takvo napeto i nesigurno stanje nekom i odgovara.

Kvart: Gajnice
Poštovani, svi uglavnom možemo vidjeti što policija radi. Mene bi zanimalo što to naše sudstvo radi ako netko može imati 80, 100 ili čak 250 kaznenih pijava!!! Znači, policija obavi svoj posao ali ne i sud. Zašto se u svakom kvartu ne bi po imenu i prezimenu znalo tko to stalno čini kojekakva razbojstva. Pravosuđe snosi veliki dio odgovornosti za bujanje nasilja jer počinitelji nisu dovoljno ili uopće kažnjeni za svoja nedjela. Jednostavno se ne boje nikoga jer su im kazne smiješne. Dajte malo probudite uspavano pravosuđe!

Kvart: Peščenica
Toliko pametnih i manje mudrih prijedloga čitam i sve se vrti oko toga da netko drugi treba učiniti-policija najčešće. Treba samo jedno: biti odgojitelj svoje djece primjerom i riječju u duhu religije u kojoj si odgojen s puno ljubavi i pažnje. Ako zapne i naiđu problemi sa kojima se ne može nositi treba odmah potražiti pomoć stručnjaka (zašto su se obrazovali) svećenika, psihologa psihijatra, pedagoga itd. Svako neka radi svoj posao savjesno i pošteno i bit će sve O.K.

Kvart: Volovčica
Poštovani, bilo bi dobro kada bi naše ulice bile ispravno osvijetljene a ne da radi svaka druga ili treća lampa (konkretno Ulica Jure Kaštelana koja vodi od Borongajske ceste prema potnodniku, kao i okolne ulice). Zatim policijska patrola na području pothodnika prema okretištu Borongaj bila bi poželjna, kao i na samom okretištu. Srdačan pozdrav.

Kvart: Prečko
Smatram da bi redukcija nasilnih crtanih filmova, redukcija serija foreničara, csi i kako se sve ne zovu u kojima se do najsitnijih detalja analiziraju ubojstva, kroz vrijeme donijela rezultate. Djeca rastu uz to nasilje, gledaju ga na TV, prenose u vrtiće, škole, i čini se toliko se sažive sa tim oblikom ponašanja da im se to čini u neku ruku normalno. Djeci i mladim ljudima treba ponuditi koristan sadržaj kojim bi ispunili svoje slobodno vrijeme, jer se u današnje vrijeme roditelji na žalost ne stignu baviti svojom djecom ni njihovim odgojom što rezultira porastom kriminaliteta. Odgoj djece prepušten je ulici. Stvari treba rješavati od uzorka. Jer sutra će biti još gore. Poput novina koje građane pozivaju na suradnju tako bi i policija mogla ponuditi oblik suradnje u kojoj će se moći poslati snimke mobitelom o određenoj pojavi nasilja. A od standardnih stvari koje bi nam barem malo ulile osjećaj sigurnosti je bolja ulična rasvjeta, barem u Tijardovićevoj ulici gdje je osvjetljenost dosta loša za pješaka. Svima fali više zadovoljstva i smirenosti, a manje frustracija i stresa. To sveopće nezadovoljsto, nemoć šire se zrakom sve više i više. Učinite nešto za općenitu sigurnost ali i za sigurnost na cestama, na našim zagrebačkim cestama. Hvala

Kvart: Prečko
Imam jedan prijedlog što se tiče zemlje koja nije iskorištena već stoji zarasla pokraj Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prečko. Kao član upravnog odbora tog društva, te stanovnik Prečkog ako je ikako moguće da se na toj zemlji napravi vatrogasni poligon. Taj bi poligon bio jedini takve vrste u gradu Zagrebu i nasim najmladim clanovima bio bi od velike koristi jer bi napokon imali gdje vjezbati, a i time bi maknuli mnogu dijecu sa ceste te ih uclanili u nase društvo.Poligon bi trebao biti velicine malonogometnog igralista, po mogucnosti i vece, da se asfaltira, stave golovi za nogomet, oznace crte, stavi ograda i reflektori. Taj bi poligon sluzio i za vatrogasna natjecanja koja bi organizirali te bi nam stvarno bio od velike koristi, ne samo za nas vec sve gradane Prečkog. Inace Saša Molan je naš veliki prijatelj drustva posto je stanovnik Prečkog i sigurno bi mu bilo drago kada bi uspjeli to napraviti. U nadi da cete razmisliti o ovom prijedlogu, ostavljam Vam svoju e-mail adresu da me mozete kontaktirati ako bi prosao ovaj nas zahtjev. Mozemo Vam detaljno dostaviti nas prijedlog ako prihvatite. Ako odbijete zahtjev isto tako bih Vas molio da mi odgovorite na istu adresu sa razlozima da mozemo u drustu na sastanku raspravljati na tu temu.

Kvart: Travno
Ranije je u Dugavama (uz vatrogasce) postojale policijska ispostava. Sada je više nema. Vjerujem da bi njezino ponovno uspostavljanje bilo korisno, tim više što ne treba graditi novi objekat. Posljednji događaji, u kojima su učestvovali i maloljetnici s ovih prostora, govore u prilog bližoj prisutnosti policije.

Kvart: Donja Dubrava
Policijska uprava treba objaviti mjesečno izvješćo o svome radu na sigurnosti građana. Smatram da policija, ukupno gledajući, zna raditi svoj posao, kada ga radi. U Donjoj Dubravi još nisam vidjela kvartovskog policajca a kamoli patrolu. Vidjela sam samo policijska vozila parkirana pred kafićima. Ako ljudi i nisu na dužnosti, ostavljaju ružnu sliku o policiji.

Kvart: Trešnjevka
iz parka koji je unutar zgrada Hrvoje Macanovića-Hrgovići-Horvačanska ZAPAD-nasuprot tržnice Jarun,a koji je uređen novim spravama za dječju igru svakako treba ukloniti stotinjak parkiranih automobila sa staza parka.Automobili u park ulaze ispod prolaza zgrada i to traje dugo godina,djeca nemaju prostor za rolanje ili vožnju bicikla, a da ne govorimo o slici parkiralište-dječje igralište

Kvart: Siget
1. Ugostiteljski objekt "RIM" kod područnog ureda na A.Dubrovnik , narušava izgled zgrade područnog ureda, trebalo bi ga ukloniti. 2. Brajkovićeva ulica, ljetna terasa ugostiteljskog lokala "stridon", zauzima tri parkirna mjesta za građanstvo ! zimi ne treba tamo ometati mogučnost parkiranaja. 3. Iščupani stupići na nogostupu u Resselovoj ulici, neodgovorni vozači parkiraju na nogostupu. 4 Ne prazne se redovito u Sortinoj ulici kontejneri sa papirom . 5. Zaštopani odljevni kanali uzduž Sortine ulice, kod jačih kiša stvaraju se velike lokve na kolniku , vozila prskaju pješake na nogostupu , opasnost od sudara kod mimoilaženja vozila. 6. Ulica Siget, kod stanice za teh. pregled vozila, parkirana vozila sa istočne strane kolnika, unatoč zabrani parkiranja, otežano mimoilaženje vozilima . Pauk služba i policija trebali bi uklanjati vozila, ili proširiti kolnik. Hvala

Kvart: Zapruđe
Pročitao sam do sada sve objavljene komentare i prijedloge za sigurniji grad . Sa svime se slažem i podržavam . Ali ipak je to sve samo rješavanje postoječeg stanja . Nabrajaju se krivci i oni koji bi trebali rješiti problem sigurnosti u gradu i šire . Ali nitko baš nitko nije naveo pravog krivca . A KRIVCI SU RODITELJI . I to roditelji djece koja su tek prohodala pa do onih koja danas imaju dvadesetak godina . ZAŠTO TO TVRDIM ? Djeca rođena 1988 taman su prohodala tako da su mogla sama na ulicu kad je počeo rat . Dok su roditelji ratovali ili se bavili ratnim profiterstvom ulica je odgajala djecu . Od 1995 više nije bilo rata i ratnog profiterstva , ali ulica je i dalje odgajala i još uvijek odgaja djecu , jer roditelji ( mame i tate ) moraju raditi ud jutra do mraka legalno ili na crno da mogu djeci dati novac za picu , jer im nemaju vremena kuhati . A oni mlađi i kad uhvate slobodnog vremana , pošalju djecu na ulicu da si mogu priuštiti malo bračnog ili izvanbbračnog seksa . A kako odgaja ulica to svi vidimo u crnim kronikama ZAR NE . KAKO TO SPIJEČITI u budučnosti . 1. Uvesti poslije 22 sata kvartovske plicajce u civilu . Dati im ovlast da zaustave svako djete na ulici koje je mlađe od 16 godina i nije u pratnji osobe starije od 25 godina i tražiti da zajedno odu kod djetetovih roditelja u stan . I napisati opomenu roditeljima pod pretnjom 30 dana zatvora za roditelje ako se slučaj ponovi , bez prava na žalbu. 2. Zabraniti sve koncerte i slične manifestacije za mlade , koje imaju predviđen završetak poslije 22 sata . 3 . pooštriti zakon o zaštiti djece . Na primjer . Škola u Zapruđu organizirala je da djeca skupljaju stari papir . Kad sam vidio da djeca razbacuju papir po ulici upozorio sam ih da ga skupe . Djeca su me ismijala , papir nisu pokupila . Ali nakon pola sata na vrata mi je došla policija jer da su iz škole dobili prijavu da fizički napadam djecu po ulici . Sva sreča da su policaci bili razumni i svatili situaciju vidjevši onečiščenu ulicu i otišli bez da me kazne . I ja sam bio balavac u onom sistemu 50- 60 godina prošlog stolječa . I ja sam se tukao sa balavcima iz susjednih kvartova . I ja sam pušio i vješao se po tramvajima . Ali u 22 sata ljeti ili u 20 sati zimi morao sm biti kod kuće ili su sljedile masnice od tatinog opasaća po mojoj guzici . I nije bilo ubistava i droge kao danas . U Zapruđu u svakoj zgradi postoje takozvane zajedničke prostorije koje su zapuštene i neiskorištene . ZAŠTO SE TE PROSTORIJE NEBI UREDILE za boravak djece u slobodno vrijeme uz nadzor studenata socijalnog rada i sličnih struka NA VOLONTERSKOJ bazi za početak . Studentima bi se taj rad računao kao radna praksa u sklopu fakulteta . Evo ja se raspisao u nadi da se barem nešto od tog pisanja neče smatrati glupim. Ujedno pozdrav sadašnjem i budučem gradonačelniku gospodinu Bandiću .

Kvart: Volovčica
Poštovani, U našem kvartu fizički obračuni među djecom i starijim maloljetnicima, krađe mobitela na ulici, provale u automobile svakodenevnica su. Mišljenja sam da ne trebamo izmišljati toplu vodu već doslovno "prepisati" mjere koje neke europske metropole, kada je riječ o maloljetnicima (do 18 god., a ne do 15. ili 16. godine) već godinama i to vrlo dosljedno provode(zabrana ulaska u kafiće i druga mjesta u kojima se toči alkohol, legitimiranje pri ulasku u kafiće iza 21 h, pri prodaji duhana i alkohola, znatno veća cijena alkoholnih pića iza 21 sat, jer se do jutra barem oni plićeg džepa već otrijezne...) te svakako značajno pojačati dnevnu i noćnu ophodnju policije naročito oko škola, parkirališta i igrališta. Čini se dobrom ideja da se mjerama propisanim Obiteljskim zakonom dodaju i odgovarajuće kaznene odredbe. Neka dobra rješenja već imamo ali provedba???

Kvart: Trešnjevka
Poštovani kada uređujete stranice zašto ne sistematizirate prema općinama da se svi prijedlozi iz jedne općine nalaze na jednom mjestu.

Kvart: Trešnjevka
sa danom . 07.11.2008. u jutarnjim satima primjećen je poveći broj policijskih službenika - na svakom razkrižju- pri čemu mi je bilo neobično drago ih vidjeti. Moja zamolba - pošto je trešnjevka kvart u kojem se jako česo javljaju gužve pogotovo u jutarnjim satima kada većina ljudi putuju na posao molio bih bolji nadzor na raskrižjima pri čemu se svakodnevno događa da vozači prolazi kroz žuto svetlo pri čemu zaustavljaju promet iz suprotnog smjera što izaziva veliku nelagodu kod ostatka sudionika prometa pogotovo koristnika tramvajskog prijevoza. Unaprijed se zahvaljujem

Kvart: Botinec
Rasvjetu gdje je još nema Autobusi prema voznom redu

Kvart: Kustošija
Poštovani gradonačelniče, pozdravljam Vaše nastojanje da se čuje glas ljudi koji žive u Zagrebu. Tom prilikom željela bih naglasiti važnost rješavanja prometnih gužvi u dragom nam gradu. Naime, od 7 do 9h ujutro te od 16 do 17h popodne svaki dan ponavlja se ista slika: prometni čepovi, nervozni vozači i sve što ide uz to. Moj prijedlog je da se željeznička linija u pravcu Zaprešić - Dugo Selo i obratno pojača, tj. da ti vlakovi češće voze. Mnogo ljudi koristi tu liniju svakodnevno za odlazak na posao i s posla, pogotovo u Kustošiji, Gajnicama, Vrapču. Vlak nam je najbrže rješenje za dolazak na posao. Međitim, gužve su tolike da se jadva uspije ući u vlak jer vozi prerijetko. Kad bi taj vlak vozio češće u navedenom vremenu, primjerice - svakih 5 do 10 minuta, gužve bi se smanjile i u vlaku, a i na cestama jer bi puno više ljudi prepoznalo tu mogućnost kao korisnu. Osim toga, dok je tolika gužva u vlaku da ljudi stoje jedan drugom po nogama (jer zaista nema mjesta) ne mogu se ni kontrolori karata kretati vlakom, a time se i manje karata naplaćuje. Apeliram na Vas da nešto dogovorite s HŽ-om kako bi se što više ljudi moglo služiti vlakom, a time bi se smanjila i gužva na cestama.

Kvart: Borovje
Voljeli bismo imati u kvartu neki vid ispostave Vijeća gradskih četvrti, putem koje bismo mogli jednostavno komunicirati sa nadležnim područnim i gradskim službama, uključivo i kvartovskog policajca, komunalnog redara i sl. A ne bi bilo loše imati i video nadzor u kvartu, kako bismo sačuvali ovo malo nepošaranih fasada u kvartu i riješili se moto i auto utrka, posebice ljeti. Hvala, pozdrav Nina

Kvart: Jarun
Vise kvalificiranih policajaca po svakom kvartu, u nocnim satima niko nije siguran od huligana, barem se ja neosjecam sigurnim! Ukloniti nekvalificirane policajce, one koji misle da su bog i batina samo zato sto znacku nose.

Kvart: Remete
ja neznam zasto svi napadaju nas alternativce, metalce, rokere i ostale kad se skupljamo na ribnjaku i spred melina jer da imamo di za izaci kao npr. mocvaru koju su nam zatvorili nebi isli tamo... a prava istina je ta da mi ne pravimo probleme... kad ste culi da je neko nas poceo svadu ili tucnjavu? nikad uvjek pocnu glupi cajkasi i navijaci. na njih treba obratit posebnu paznju, dobro ih sankcionirat kad rade stete npr. prije ili poslije utakmica vidjet cete da ako to ucinite bice manje nereda u zegeu, al pritom mislim na rigorozne kazne, ne na privodenje i za pol sata pustanje iz p stanice i to je to. ako treba dozvolite policajcima upotrebu sile. ako se oni tuku zato nebi i njih tukli?!

Kvart: Trešnjevka
Svi znamo da specijalna Policija radi u 99% nočnih klubova kao izbacivaći-reketari. Uvedi te im rigorozne kazne za to. Specijalnu-interventnu Policiju treba poslat po dvojicu na ulice da održavaju red i samo nadgledaju grad i interveniraju samo na javni red. Recimo da se podjele u jednom ajmo reći obliku zvijezde po gradu i sa tim bi se spriječio tojest drastićno smanjio kriminal jer kriminalci nebi imali siguran manevar za djelovanje i time bi grad Zagreb bio sigurniji grad a zaštitarima povećali ovlasti i zaštitili njihovo djelovanje. Pozdrav zaštitara korporativne sigurnosti ZG Holdinga

Kvart: Kozari putevi
Treba sagraditi bilo što od javnih objekata. Ovdje nema ništa: osnovnu školu, vrtić, poštu, crkvu, dom zdravlja, društveni dom; planirana je i policijska postaja ali ništa ?

Kvart: Kustošija
Javljam Vam se vezano uz jedan problem za koji unaprijed znam da neće biti adekvatno riješen, ali ipak se nadam da ćete ga uzeti u razmatranje, ne na razini samo mog naselja, već i na razini cijelog grada Zagreba. Dakle, radi se o problemu sve većeg broja maloljetnika koji posjeduju motore ili skutere. Ja konkretno živim u Kustošiji, točnije u ulici Graberje. Kao i svako drugo gradsko naselje, i moje vrvi teenagerima koje pucaju hormoni i kojima će roditelji pružiti sve kako bi smanjili i najmanju mogućnost svađe i ekscesa. Kod nas u ulici mišljenja su podijeljena: neki nemaju ništa protiv da ti mladi po cijele dane jurcaju gore-dolje prekomjernim brzinama, bez kaciga, bez registracija i bez vozačkih dozvola, dok drugi pak, poput mene i moje obitelji, svaki dan doslovce doživljavamo šokove zbog iznenadnih zvukova kočenja i škripanja guma, te nas, dakako, cijela ta buka smeta, jer nakon što ti netko preko 20 puta prođe motorom ispred prozora spavaće sobe, nije ti svejedno. Razumijem da ljudi u centru grada slušaju i gore stvari i da su se svi oni pomirili s ovom činjenicom. Isto tako razumijem i to da se toj djeci nikako ne može zabraniti da tuda prolaze koliko god puta to požele, jer to nije moje privatno vlasništvo. Ali, većina te djece su, kao što sam rekla, maloljetnici koji se nerijetko voze bez kaciga i sigurno bez dozvola, jer su to djeca osnovnoškolske dobi, a koliko ja znam za vozačku dozvolu A1 kategorije vozač mora imati 16 godina, te smatram da bi se trebalo nešto poduzeti prije nego se desi neko zlo. Možda njihovi roditelji ne brinu o tome što im djeca rade na cesti sve dok je mir u kući, no ja mislim da bi briga za naše mlade trebala biti briga svih nas kao zajednice. Ono što ja predlažem nije ništa radikalno. Mene bi zadovoljilo kada bi našom ulicom barem jednom u dva tjedna prošao jedan policijski auto, tek toliko da ih zastraši, jer kako sada stvari stoje, situacija ne ide na bolje, a kontrolu nad njima je nemoguće uspostaviti. Danas više i nije neki luksuz kupiti skuter. Naći ćete ga po cijenama već od 4000 kuna u trgovačkim lancima koji su prvenstveno predviđeni kao lanci živežnih namirnica. Već otamo se građanima sugerira kupnja motora, jer su i oni postali dio asortimana koji bi se trebao nalaziti u svakom kućanstvu. No, nema smisla dalje se uplitat u raspravu o ponudi naših dućana, jer je to razina na koju je nemoguće utjecati. Dakle, za sigurnost svih nas, a najprije za sigurnost te djece, razmotrite ovo pismo. U krajnjem slučaju, dođite u našu ulicu i pitajte bilo koga tko živi od malog Konzuma naviše kako stvari stoje s motorima i ubrzo će vam slika postati jasnija.

Kvart: Popovec
štovani gradonačelniče i gradska upravo! ne znam odakle da počnem kad ima toliko toga što bi trebalo napraviti. - kao prvo molim vas povratak znaka STOP na neka križanja koja su ga izgubila,a signalizacija ne želi vratiti što je nestalo,to se prvenstveno odnosi na križanje Bjelovarske i Varaždinske gdje ovi iz Bjelovarske sad imaju prednost za Varaždinsku,a nikad je nisu imali jer netko je ukrao STOP,isto tako je problem na križanju Sesvetske ceste kad skrećemo lijevo na obilaznicu za Varaždin,nema znaka STOP za ove što dolaze sa desne strane i eto nam sudara,a potpuno ista stvar u Soblincu kad ovi sa autoceste skreću za Sesvete lijevo nemaju prednost,a imali su je dok netko nije ukrao STOP ovima sa desne strane. da ne govorim o problemu nogostopa na potezu Popovec-Belovar gdje auti jure bjesomučno i prava je sreća da nema više poginulih,trebaju nam hupser pod hitno jer tranzitni promet postaje sve agresivniji,rješenje je možebitna produžena BRANIMIROVA do Žerjavinca.

Kvart: Trnsko
vidljivija vertikalna signlizacija na prometnicama(pogotovo kod križanja kod broja 16,gdje se po često događaju prometne nesreće zbog nedostatka iste)

Kvart: Borovje
Kvartovski policajac bi bio dobro rješenje, ali i ležeći policajci koji bi valjda napokon prekinuli svakodnevne (odnosno svakonoćne) jurnjave automobilima po ulicama kvarta.

Kvart: Medveščak
Poštovani, Što se tiče nasilja među mladima vjerujem da bi ga bilo manje kada bi radno vrijeme kafića i klubova bilo ograničeno do 23 sata, kao što je to u razvijenim zemljama i da se to ograničenje radnog vremena zaista i provodi. Radno vrijeme kafića i klubova iza 23 sata pogoduje samo preprodavačima droge i osobama s druge strane zakona. Osim toga, upregnite roditelje dobrovoljce, prosvjetare svih rangova i policiju da provode preventivne programe u školama zaštite od nasilja i kriminala. Napravite pritisak da se zaista uhvate i osude lokalni "šerifi" svih dobnih skupina po kvartovima, jer sve se naravno zna, ali ništa efikasno ne čini.

Kvart: Remete
U ulici Črešnjevec učestale su provale u kuće i pokušaji provala unatrag godinu dana, o čemu je upoznata Policijska postaja u Petrovoj (jer su bili pozvani na očevid).Radi se najvjerojatnije o provalnicima iz lokalnog okruženja. Prema informaciji od sama policije u nekom vremenskom periodu više se područje kontroliralo pa provala nije bilo.Molimo Vas da se pojača angažman policijske ophodnje u nočnim satima kako bi prepoznali mjesto okupljanja nekih sumnjivih ljudi, a samim prisutvom policije dali na znanje da se područje kontrolira. Kao građani poduzimamo neke mjere osiguranja, ali definitivno živimo u velikom strahu ineizvjesnosti.

Kvart: Vrapče
na sve načine pokušavam upozoriti na "cirkus" koji je postavljen u Vrapčanskoj aleji , potpuno na zelenoj površini i potpuno u aleji kestena: zar nam nakon svega terba da s etamo počnu okupljati ljudi sa različitim smetnjama(pušenje, pijenje, psovanje, slušanje glasne neumjesne glazbe...) ljudi skloni konfliktnim situacijama i konfliktnim obračunima i to sve u neposrednoj blizini jedne sasvim ozbiljne bolnice: da ne govorim o obavljanjima nužde i bljuvanjima na javne površine: tko jer to odobrio ?

Kvart: Špansko
Kada će biti izgrađena nova policijska postaja u Španskom i dali će biti u ulici Hrvatskih branitelja.

Kvart: Črnomerec
Treba razmišlajti na dva načina: kako smanjiti postojeću razinu nasilja i kako spriječiti razvoj nasilja u budućnosti. Želio bih se osvrnuti na na drugu temu jer radim u znanstveno obrazovnoj ustanovi. Dok je na fakultetima razina nasilja zanemariva ona u srednjim školama poprima iz godine u godinu sve veće razmjere. Iz prve ruke znam da je u nekim tehničkim razrebima, gdje prevladavaju dječaci, profesorima vrlo teško raditi. Slabo tu pomažu stručne pedagoške službe jer ih djeca ne shvaćaju ozbiljno, ali roditelji bi trebali imati utjecaj na svoju djecu. Moj je prijedlog organizirati u prvom polugodištu svih prvih razreda skup na kojem bi sudjelovali i roditelji i djeca, a na kojem bi se govorilo o prevenciji nasilja i uljudnom ponašanju. Grupe ne bi smjele biti prevelike, najviše dva razreda, a govornici bi trebali biti iz sustava obrazovanja i represivnog sustava. Gospodine gradonnačelniče, hvala na suradnji.

Kvart: Trnje
U Folnegovićevom naselju u prostorijama bivše Videoteke otvorena je kladionica Žderić. Istovremeno je u istom prostoru zadržana i djelatnost tzv. trajne posudbe tj prodaja CD-a i slično. Nezakonito, nedopustivo i rizično za maloljetnike. U istom kvartu ispred MARKET-a PLUS -Fiba, svakodnevno, tijekom cjelog dana okuplaju se kvartovski kroneri i ispijaju pive i slično ispred istog. Mislim da zato nema opravdanja.Inače u samom kvartu osim knjižnice ne postoje nikakvi drugi sadržaji namjenjeni djeci i mladima. Lijep pozdrav

Kvart: Malešnica
Stanujem preko puta gimnazije Lucijan Vranjanin i kafića Vendetta ( za koju policija zna a i intervenirala je nekoliko puta),u blizini je također pothodnik Vrapče, koji je također opasan.Mi građani dojavljujemo policiji kada se očigledno remeti javni red i mir, no nismo kao što je rečeno da postoje vidjeli nijednog kvartovskog policajca:bilo bi potrebno da postoji...

Kvart: Sveta Klara
Poštovani gospodine gradonačelniče, najprije bih Vam iznijela probleme svog naselja tj. Sv. Klare. Doduše, ja sam nova stanovnica toga naselja, ali Vam iznosim ono što meni, ali vjerujeme i ostalim stanovnicima, otežava svakodnevni život. Dakle, većina ulica u Sv. Klari je raskopana, razrovana, a dosta ih nije uopće asvaltirano. Drugi veći problem koji sam uočila je taj da niti na jednom autobusnom stajalištu nema nadstrešnice. O tome sam pisala ZET-u ali su me oni uputili na gradsku upravu, odnosno na gradsku četvrt. Sv. Klara je naselje vrlo blizu centru Zagreba, ali izgleda kao da je udaljeno stotinama kilometara. Na sva moja pitanja investitoru od kojega sam kupila stan o uređenju i asvaltiranju prilaza naselju odgovara da je za to nadležan Grad Zagreb, odnosno da to ovisi o osobi koja je zadužena za te poslove. Nadalje, u cilju poboljšanja života u Zagrebu a odnosi se na cijeli Zagreb, htjela bih Vam predložiti da u tramvaje uvedete zvučne obavijesti (kao one o stanicama) da mladi putnici ustupe mjesto starima (neću reći starijima nego starima) jer ovo što svaki dan vidim u tramvaju je grozno. Bila sam svjedok takvoj drskosti djevojke koja se nije htjela dići gospođi od osamdesetak godina i takve stvari bi trebalo na neki način sprečavati ili odgajati tu djecu obavijestima u tramvaju kada već nisu dobili odgoj kod kuće (znam da u novim tramvajima postoje diispleji na kojima piše takvo upozorenje, ali to nije dovoljno). A mislim da te drskosti iz tamvaja poslije prerastaju u teža nasilja i sl. Srdačano Vas pozdravljam i želim da nam u Zagrebu bude dobro, sigurno i udobno. Marija

Kvart: Knežija
prometna policija - postaviti ležeće policajce- ispred zgrade Tina Ujevića 5 i prema Zagrebačkoj aveniji do raskršća sa Bazjančevom ulicom - radi uključenja u promet iz Tina Ujevića 5 i prijelaza pješaka a možda i u Bazjančevoj lijevo i desno od tog raskršća - škola

Kvart: Knežija
ophodnje policije oko zgrade Tina Ujevića 5 - 13 - i park na istočnoj strani zgrade, te ophodnje oko Osnovne škole Matija Gubec u Zadarskoj ulici

Kvart: Središće
ophodnje policije u Bušićevoj ulici u Središću

Kvart: Trešnjevka
Policajce na ulice. Već dugo nismo vidjeli policajca koji hoda ulicama.Samo /i to rijetko/ projuri policijski auto ili prometna policija koija nalijepi kazne na parkirane aute i ode. Znači: POLICAJCE NA ULICE!

Kvart: Borovje
ZAMOLITI BOBIJA DA RADI SVOJ POSAO.NAIME DOTIČNOG SE NE MOŽE VIDJET NIKAKO NA SVOM PODRUČJU.- BOROVJU.

Kvart: Centar
Poštovani gradonačelniče, Ako ste odlučili uvesti red na Gornji grad zabranom parkiranja, to ipak u praksi nije kako na TV-u izgleda. Svakog dana su na Gornjem gradu po 2 pauka, ali ne znam što odnose ali krivo parkirane aure NE!!!. Da li Vaši redari znaju da se auti parkriaju na platou Gradec te oko zgrade DHMZ tj. da li zaposlenci gimnazije i Hidrometrološkog zavoda imaju specijalni status pa se parkiraju a pauci to samo gledaju ili o čemu se radi. Ili zabrana svima a ne smo nekima ! U nadi da ćete od auta očistiti navedene lokacije. pozdrav

Kvart: Kustošija
Poštovani Gradonačelniče! Čitam prijedloge građana i polako dolazim do zaključka da se svi ponavljaju: trebalo bi, trebalo bi, trebalo bi....Što se tiče sve izraženijeg nasilja u gradu, naročito pri tome mislim na razuzdane huligane, čini mi se da tu nema puno pomoći. Sve dok oni koji bi trebali odgajati tu omladinu, a pri tom mislim prvenstveno na roditelje, ne počnu o onima koje su izrodili brinuti, a ne ih prepuštati ulici, neće puno pomoći niti škola, niti socijalne ustanove, pa niti policija. Majka sam jednog studenta i jednog srednjoškolca i ne smatram se najmajkom. Ali, ja o svojoj djeci brinem, vodim računa o tome kakvi su u školi, kako se ponašaju, piju li ili puše, s kim se druže i na kakva mjesta zalaze. Sve dok roditelji budu o djeci brinuli samo tako da im gurnu neku "šušku", dok kupuju njihovu ljubav skupim stvarčicama ( motorima, autima, skupim mobitelima i sličnim ) i dok uopće ne budu brinuli gdje su im djeca, što rade i s kim su, glavno da ih ne gnjave, nema pomoći. Užasnuta sam nedavnim tragičnim događajima, prije svega mislim na ubojstvo Luke Ritza: susjedi ubojice nazivaju pristojnim dečkima koji ni mrava ne bi zgazili, povučenim mladićima, jadnicima koje su nesređeni obiteljski odnosi odveli na stranputicu-zar je moguće da su oni jadnici?! Što je s mladim Lukom, što je s Nikom, što je sa svima onima koji su stradali od sličnih "pristojnih i mirnih" mladića? Vidim da građani velikom većinom daju prijedloge da se poveća broj policijskih ophodnji ili kvartovskih policajaca. Bojim se da to ipak nije u nadležnosti Grada, već Ministarstva unutarnjih poslova. Isto se tako bojim, ukoliko Grad uvede neku vrstu gradske policije, o čemu sam nešto malo čitala u novinama, da bi Vas neki dušebrižnici i "dobronamjernici" mogli prozvati lokalnim šerifom. Ionako se svaka akcija, poput Vaše, na kraju priče svede na političke obračune s neistomišljenicima. Zahvaljujem Vam što se trudite i pokušavate učiniti ovaj Grad onakvim kakav je nekad bio, ali mislim da bi se svi skupa trebali jednako truditi. Možda onda i uspijemo.

Kvart: Dubrava
Postovani! Predlazem da se uvede novi zakon protiv ilegalnog nosenja oruzija. 1. Koga se uhvati sa vatrenim oruzijem bez dozvole odmah da se uhiti bez sudjenja na godinu dana zatvora. Time bi gradjani dobili hrabrost te takve odmah prijavili policiji. 2. Policija bi trebala biti na mjestima gdje je bilo najvise nezgoda, a ne negdje gdje vozaci mogu malo brze voziti pa ovi cuce iza nekog drveta ili iz grabe. 3. Policija bi trebala intervenirati kada vidi problem ( prodju koda ih se ne tice), a ne cekati da netko prijavi pa tek onda... 4. Uvesti zakon koji bi zastitio djevojke na cesti, kazne za dobacivanje, vrijedjanje itd. Pozdrav!

Kvart: Gajnice
1. ugostiteljski lokali u gradu da rade maksimalno do 23.00 sata 2. noćne klubove maknuti iz grada na periferiju npr. izgraditi ih na južnoj strani ispod Ljubljanske avenije, na Jankomiru, s time da imaju isključivo samo jednu cestu za dolazak i odlazak, da ih policija može kontrolirati 3. inspekcije neka svakodnevno sa policijom kontrolira ugostiteljske lokale, zbog radnog vremena i točenja alkohola maloljetnicima, te postrožiti kazne za ista prekoračenja 4. vratiti policajce pozornike u kvartove 5. aktivirati djelatnike škola i vrtića da upozoravaju Centre za socijalnu skrb o zlostavljanoj ili zanemarivanoj djeci 6. potaknuti djelatnike CZSS da obilaze problematične obitelji i slično 7. otvoriti više školskih aktivnosti tj. u podpodnevnim i večernjim satima, te animirati djecu da se u iste uključuju

Kvart: Črnomerec
Poštovani, zanima me kada će se produžiti ulica Črnomerec do ul. B.Filipovića,to jest kada će se maknuti leglo štakora i zaraze uz potok(Zaprešićka ul.)? Vikendom u većernjim i rano jutarnjim satima na terminalu Črnomerec treba uvesti ophodnje policije. Hvala!

Kvart: Kozari putevi
Mi u Kozari Putevima nemamo ništa od bilo kakvih objekata javne uporabe. Tramvaji nas zaobilaze, autobusi tutnje pored nas kao pored turskog groblja. Vlast u Zagrebu koja god bude nakon izbora mora ovdje nešto izgraditi. To je obaveza prema stanovništvu Kozari Puteva koji svojim radom također pune gradski proračun. I politički je isplativo zbog oko 6000 birača s pravom glasa !? Uz ovo naselje životare još i Kozari Bok, Savica, Resnik, Žitnjak, Ptreuševec, Savica .... koji također vrlo oskudno životare u sastavu velegrada ! Planirano je puno toga, ali nije napravljeno. Nas ne zanimaju stadioni, Arene, fontane, spomenici bilo kome, pa čak niti muzeji i sportski centi dok nemamo: ŠKOLU, VRTIĆ, DRUŠTVENI DOM, DOM ZDRAVLJA, POLICIJSKU POSTAJU, POŠTU, CRKVU, KANALIZACIJU .... ili bilo što sa potrebe oko 14000 stanovnika.

Kvart: Dubrava
Sudstvo je zakazalo u svemu,kriminalce ne pušta policija na slobodu nego sudac, policiji treba omogućiti da može tući kriminalce kao nekada u bivšij jugi, tek bi onda bilo manje ktiminala.

Kvart: Centar
Zašto policajaci ne obilaze male parkove unutar zgrada u Centru grada? Npr. Dalmatinski park u kojem se srednjoškolci naveliko svaku večer okupljaju, uništavaju dječje igralište, deru se i rade nered. Zašto se jedina livada u centru grada na kojoj se može izvesti pas ne osvjetli. Mislim na Trg Franje Tuđmana jer je sve ostalo zabranjeno za pse u Centru grada. Strava je preći preko livade ili se šetati sa psom na njoj jer nema niti jedne lampe. Osvjetljeno je jedino bošarsko igralište a svugdje ostalo je potpuni mrak. Zašto nema kante za smeće na potezu čošak Ilice/Dežmanovog prolaza - Tuškanac (park ispred restorana Dubravkin put). Jedina kanta za smeće je na ulazu u garažu Tuškanac a s druge strane ceste barem 500m nema ništa.

Kvart: Prečko
U mojoj ulici, Slavenskog, 8, ulaz se ne zaključava, za što su krivi sami stanari. Zbog svoje komocije da ne bi morali otključavati bravu, potrgali su bravu na ulaznim vratima tako da se vrata od haustora ne mogu zatvoriti.S obzirom da je zgrada na glavnoj autobusnoj stanici, huligani rado uđu u naš haustor i tamo obavljaju nuždu, tuku se, a staklo na haustoru ima rupu od metka. Pozivam i molim komunalne redare da dođu i provjere kako to izgleda jer je očigledno da oni koji su za to zaduženi (kućepazitelj) ne rade svoj posao, a mi stanari ga plaćamo. Predlažem da se uvedu i provode sankcije za takva ponašanja odgovornih. Kako biti siguran u gradu ako nisi siguran u svojoj kući???? Odgoj polazi od kuće i odgovornost je na svakom od nas!!!!

Kvart: Centar
Neka se policija obračuna sa huliganima, jer oni su najveća prijetnja običnom čovjeku, pa da možemo bez straha uvečer prošetati gradom a ne gledajući iza ramena i zaobilazeći sumnjive(pijane) osobe u širokom luku i sa strahom.

Kvart: Centar
Središte vandalizma i nasilja u Donjem gradu je mjesto koje se zove Krivi put. Nevjerojatno je da se tom mjestu dozvoljava cjelonoćni rad iako su tamo skuplja najgori ološ i stalno mora dolaziti policija.

Kvart: Prečko
Sve sto sam do sada cuo da su ljudi rekli je više neko ljecenje koje nece generalno sprijeciti nasilje te krsenje zakona u HR. Kroz meditaciju sam vidio sto je uzrok ovog povecanog nasilja i nepostovanja ostalih. I nazalost mislim da nece biti lako to samo tako smanjiti kada je uzrok u mnogo sitnijim stvarima. Da budem konstruktivan, pojasniti cu koje su to sitne stvari: -prvo bi trebalo pribliziti postovanje nase zemlje ljudima tako da se zabrani ikakvo bacanje smeca u javnosti, cak i obicnih cikova! Ste ikada bili na gornjem gradu i pogledali izvan zidina?? Pa to je kao neko odlagaliste smeca, a kakti ponos naseg grada. Grad je kriv sto jednostavno ne zaposli par ljudi da ciste takve povrsine. A drzava sto ne propise takav zakon koji bi za vrecicu cipsa bacenu na javnu povrsinu naplatila kaznu od 200kn na vise. U tome bi vas narod podrzao.. vjerujte mi Kada ljudi ne postuju zemlju na kojoj zive sa tako jednostavnom bontonom kako onda ocekivati ista drugo? OBAVEZNO uvesti kazne za bacanje smeca! Molim vas... jako je bitno za nas Hrvatski mentalitet. Djeca odgojena u lijepom bontonu ce teze biti naklonjena kriminalnim radnjama. To je cista psihologija. No necu da duljim jer bih jos mogao puno toga reci na ovu temu (ali ako vas zanima opsirnije, ostaviti cu svoj mail na kraju pa se slobodno javite). -svaki kvart da ima samo 2 mladolika policajca u civilu (sa plinskim pistoljima ili gumenim mecima) sve bi bilo jako sigurnije. Mogli bi obilaziti kriticna podrucja a huligani ne bi ih mogli prepoznati iz daleka te tako niti izbjegavati. (odnoso se samo na vecernje sate od recimo 22h-4h). Sve sto bi trebali raditi je biti normalni... katkad malo cekati na stanicama.. katkad šetnjica po kvartu i podhodnicima.. itd. -skuteri/motori po parkovima, ispred birceva, juricanja po plocnicima te pjesackim zonama?? ma daj.. pa to nitko ne mari a normalni ljudi to trpe. Zatim bi takoder tu i dodao ove grafite. Pa sta se tu toliko ceka?? Zabranite to, i opalite masne kazne tko šara po privatnim/ stambenim prostorima. Ako to dozvoljavate (sto je stvarno apsurdno meni jer umjetnicko izrazavanje staje gdje narusava neciji posjed/slobodu) kako onda uopce mozete ocekivati da vas ljudi sshvacaju ozbiljno. Grad nam je izšaran i pun smeca a Vi pokusavate ljude uciniti sigurnima?? Sto god vi napravili.. dojam je najbitniji.. a dojam su: cistoca, zakon, bonton ljudi. To vam ja zovem ubijanje nasilja pametnom strategijom iznutra. *htio sam jos govoriti o reklamnim povrsinama te ostalim temama ali ne bih sada htio ispasti kao da samo kritiziram izvan tematike sigurnosti. Ukoliko je netko voljan dodatno se informirati o svim mojim prijedlozima tu je moj mail pa si ugovorimo mali sastanak. Hvala na vasem vremenu!

Kvart: Donja Dubrava
Treba policiji dat veće ovlasti,sjetitese Milicije kako je radila nikome nije padalo na pamet radit gluposti jer su znali šta ih čeka.

Kvart: Vrbani
U ZIMSKIM POPODNEVNIM SATIMA KAD RANO PADA MRAK , MOGAO BI SE ANGAŽIRATI BAREM JEDAN POLICAJAC U BLIZINI OSNOVNE ŠKOLE "VRBANI".NAIME U BLIZINI ŠKOLE U TO DOBA "VRTE" SE ČUDNE OSOBE .

Kvart: Dugave
Motociklisti su osvojili pješačke i biciklističke staze, i pri tome im na pamet ne pada da bi ih itko u tome mogao spriječiti ili da bi zbog toga mogli biti kažnjeni. Ne radi se samo o skuterima nego i o jačim mašinama, ne radi se samo o mojem kvartu nego o čitavom gradu.

Kvart: Savica
Postovani gradonacelinice, buduci da je u tijeku popravak tramvajske pruge na stanicama Slavonska i Folnegovicevo naselje, pravo je vrijeme da se na brz i jednostavan nacin doprinese sigurnosti invalida i majki s kolicima koje svakodnevno pretrcavaju 6 traka Slavonske avenije s djecom u krilu zato sto NI U JEDNOM POTHODNIKU izmedju krizanja Drziceva-Vukovarska i Mosta Mladosti ne postoji RAMPA za invalide, a ni pjesacki prelaz preko ceste. Rjesenje je jednostavno: radnici koji trenutno popravljaju prugu neka zacementiraju dio ionako presirokih stepenica u pothodnicima spomenutih tramvajskih stanica u rampu za invalide i djecja kolica. Hvala sto pridonosite sigurnosti majki, djece i invalida u Gradu Zagrebu!

Kvart: Trnava
Jako mi se svidjela vaša ideja o čuvarskoj službi ZG HOLDINGA.posebno dio o interventnoj službi koja bi čuvala imovinu Holdinga,od tramvajskih stanica do raznih parkova. mislim da bi se time rasteretila policija a bilo bi manje oštečenja. Konkretan problem u Trnavi je što nemamo nogometnog igrališta pa mladi nemaju kamo stoga piju alkohol na klupici. Najviše vandalizma se događa iz dosade Molim vas da ubrzate projekt ŠRC TRNAVA ,jer več godinama slušamo istu priću kako je projektna dokumentacija u izradi. Lijep pozdrav

Kvart: Rudeš
Pojačati policijske ophodnje.

Kvart: Središće
Potreban je cjelodnevni boravak u policajaca u kvartu i obilaženje parka preko puta Sr. Njemačke 6 jer se tamo okupljaju maloljetnici koji piju alkohol i urlaju. Potrebno je kažnjavati brzu vožnju na Aveniji Dubrovnik- gdje motoristi i auti divljaju i policajci stoje i nikada ih ne zaustavljaju a kamoli da bi ih kažnjavali. Bundek je veliki problem jer se tamo stalno događaju tučnjave i razno razne loše manifestacije pa je potrebno bolje čuvati taj park- staviti 10 policajaca najmanje koji će čuvati park i kažnjavati one koji stvaraju nered i razbijaju.Također u Središću treba postrožiti nepropisno parkiranje- treba pozvati pauk u taj kvart i da napravi reda da se ljudi ne parkiraju ispred banke, kafića, uniona i pošte. Uostalom to je dobra zarada za grad , a i ljudi bi počeli malo razmišljati da se nemogu ponašati baš kako žele.

Kvart: Savica
Djeca na Savici nemaju nigdje prostora za provođenje slobodnog vremena. Cijelo naselje izuzetno je mračno u večernjim satima jer je DRVEĆE OBRASLO ULIČNU RASVJETU, I ULIČNA RASVJETA GUBI SMISAO I NE SLUŽI NIČEMU (ulica Prisavlje do Folnegovićevog, veliki parkić uz uzicu, Novska ulica, Vl. Ruždjaka). Rasvjeta oko osnovne škole izuzetno je LOŠA, te je školsko dvorište mračno, a u njemu se sakupljaju uglavnom tipovi koji su davno završili osnovnu školu. Kontakt policajac nikada nije obilazio navedenik kvart niti školu. Ne zaboravite da je u toj školi, bačen suzavac tijekom školskog odmora.

Kvart: Podsused
Uvedite ponovo policiju u civilu za svaki kvart. Netko tko će biti poznat ljudima u kvartu i netko tko će dobro poznavati ljude iz kvarta , od najmlađi do najstarijih. Mislim da je lakše i policiji doći do imformacija od nekoga tko iz njihovih redova dobro poznaje kvart. Posao policije na taj način je učinkoviti i brži a ljudima pruža osjećaj veće sigurnosti.

Kvart: Centar
Sankcionirati vožnju bicklima i skuterima po nogostupima i pješačkim prelazima.

Kvart: Borongaj
Policijska ispostava koja pokriva naš kvart je najveća u RH,a područje je dosta "problematično"-npr.Pešćenica, Kozari bok..da ne nabrajam. Zbog toga sam svjedok pušenja trave po parkićima širom kvarta se u večernjim satima šire mirisi, klinci puše sve u 16. Na okretištu Borongaj je krajnje nesigurno, već od 18 trešte "cajke" iz kafića smještenih u najdonjoj etaži, polusvjet se okuplja i nikom ništa. Tamo je već bilo i mrtvih. Da li nekim strukturama u policiji ili gradu odgovara to stanje?? Obični policajac u šetnji bi sigurno smanjio barem pušenje trave.

Kvart: Špansko
Kvartovski policajac je nepoznanica za nas. Nikad ga nisam vidjela. Stanujem blizu škole, jednom smo iz stana primijetili da grupica mladića donosi stari kauč na dvorište i zapali ga. Pozvali smo policiju da intervenira. Dolazak i razgovor s nama vremenski je toliko trajao da su djeca obavila svoj posao i pobjegla, vatra se srećom sama ugasila. Ključna je prisutnost i brzina reakcije. Što reći kada pored policajca prolazi jureći automobil, kroz žuto-crveno svjetlo na semaforu blizu škole i on ne reagira. Valjda ne spada u opis njegova posla, jer nije prometni policajac. Očekuje se reakcija od građana, a ja očekujem reakciju policije (kao u američkim filmovim) - odmah ako uoče nepravilnost. Ako naša djeca znaju gdje se kreću narkomani (neki parkovi se u žargonu zovu narkić-parkić) - kako da to ne zna policija, pa malo češće prošeta tim lokacijama. Umjesto toga po školskim i vrtićkim dvorištima imamo šprice. Zašto kafići i disco-klubovi rade predugo i kako se kontrolira ulazak malodobnika? Ako dijete ima osobnu iskaznicu, neka se ona predoči pri ulazu u disko. Vrlo je malo aktivnosti (sportskih, kulturnih, tehničkih sadržaja) na koju se djeca mogu uključiti a da je to blizu mjesta stanovanja, prihvatljive cijene ili besplatno. Koja je alternativa? Ulica, kafić, ... Prijedlozi: 1. Aktivnija i brža policija - naročito kvartovska. Dovoljno je vidjeti policajca na cesti, pa da skinemo nogu s gasa. Neka policija bude vidljiva u kvartu. 2. Informiranje - želim upoznati kvartovskog policajca, želim znati što se dešava u mom kvartu, na što trebam paziti ja ili moje dijete - organizirajte radionice, polugodišnje izvještaje za zainteresirane 3. Škole moraju imati prostor i ljude koji će se baviti djecom dok su roditelji na poslu - treba ponuditi različite aktivnosti, što je moguće više i jeftinije. Djecu odgajaju najviše roditelji i škola, ali komunikacija između njih je nedovoljna, umjesto da se dogovaraju i nadopunjuju.

Kvart: Travno
Poštovani, živim u Velikoj Gorici no rođena sam Zagrepčanka, odrasla u Travnom te u svojem srcu još živim tamo. Odrastajući sa ocem alkoholičarem, okružena obiteljima suočenim sa istim ili problemima druge vrste koje su uništavale obitelji te negativno utjecale na djecu (moje prijatelje, neki su već pokojni, npr. moji prvi susjedi, braća 1977 i 1979 godište) iz takvih obitelji, predlažem sljedeće: kontinuirano educirati socijalne radnike, povećati im plaću,soc. radniku osigurati direktan kontakt i dogovor termina kod određenog liječnika ( za liječenje alkoholizma, psiihologa, obiteljskog savjetnika, life coaching...) kako bi odmah tim socijalno najosjetljivijim građanima, i roditeljima ,a posebno djeci pružili adekvatnu pomoć. Ne samo "odslušati" ih, administrirati slučaj i uputiti u daljnji administrativni korak. Eto, toliko od mene. Lijep pozdrav i sretno.

Kvart: Lukšić
1. Organizirati edukacije za roditelje o vrijednosti obiteljskog života kao temelja za odgoj djece i omladine, jer pod tezom svoje zaposlenosti prepuštamo odgoj naše djece u vrtiće, škole i na kraju ulice. 2. Kontrola sukladno zakonu čija djeca (maloljetnici) izbivaju izvan kuča izvan dozvoljenog vremena, pa te roditelje prisiliti da vode brigu o svojoj djeci. 3. Organizirati da bude više dijelatnika policije na ulicima u kontrolama i preventivnim radnjama, a ne samo uz ceste s radarima. 4. Vratiti nadu u poštenje i vjeru da smo svi pred zakonom isti, tj. pred zakonom isto moraju odgovarati svi koji ga prekrše, a ne da se nekog kažnjava, a drugi zato što imaju novaca, ili su poznate ličnosti prolaze bez kazni. 5. Na kraju moralnost i samomkritičnost nas samih doprinjeti će poboljšanju sigurnosti.

Kvart: Remete
Molimo vas stavite guste stupiće na ulaz u igrališe u Vinecu /ispod je vodospremnik/ jer je igralište postalo parkiralište i pista za noćne utrke.Također molimo da Zagrebačke ceste pokrpaju rupe prije zime u ulici Vinec,Studeni breg,Kameniti stol do Mirogoja.Hvala

Kvart: Novi Zagreb
svi sportovi imaju svoju dvoranu jedino stolni tenis najtrofejniji sport u Hrvatskoj nema svoju dvoranu i stalno klubove sa djecom iz doma sportova tjeraju iz dvorane na ulicu dajte i nama dvoranu kao i košarkašima rukometašima plivačima igrališta nogometašima jedino stolni tenis nema svoju dvoranu i stotine djece svako malo umjesto u dvorani doma sportova završe na ulici ili u kafićima

Kvart: Novi Zagreb
POŠTOVANI GRADONAČELNIĆE, IMAM TROJE DJECE KOJI IZLAZE VAN I JAKO SAM ZABRINUTA ZA NJIH SVAKI PUT KAD IZAĐU. NAJŽALOSNIJE JE ŠTO SMO IM MORALI OBJASNITI DA U SLUČAJU PROBLEMA NE ZOVU POLICIJU NEGO NAJBLIŽEG PUNOLJETNOG PRIJATELJA ILI ROĐAKA KOJI SU HVALA BOGU SMJEŠTENI U RAZNIM KRAJEVIMA GRADA. MOJA ISKUSTVA SU: ZOVEŠ POLICIJU, DUUUUUGO IH NEMA, ZOVEŠ OPET, DOĐU I PRVO NAPADAJU TEBE. JEDNOM KAD SAM IH JA ZVALA PRVO SU MENE ISPITIVALI 15 MINUTA DOK ONAJ RADI KOJEG SAM IH ZVALA NIJE NESTAO A JA TU STANUJEM I NE MOGU NESTATI. NAKON ŠTO IPAK DOĐU, I UZ SREĆU UHVATE POČINITELJA NA LICU MJESTA, ODMAH ĆE GA PUSTITI PA ĆE ME DOČEKATI IZ SLIJEDEĆEG UGLA I ONDA SAM GOTOVA (ILI MOJA DJECA). ODVEDITE TE MALOLJETNIKE BAR NA 24 SATA, ZOVITE IM RODITELJE SVAKI PUT KAD IH ULOVITE, PA NEK I RODITELJI SJEDE PAR SATI. MOŽDA IM DOSADI. AKO NE POČNETE KAŽNJAVATI RODITELJE MALOLJETNIKA, NIŠTA NEĆETE POSTIĆI. IDEJA SA GRADSKOM POLICIJOM MI SE SVIĐA. IDEJA SA POLICIJSKOM POSTAJOM U DUGAVAMA MI SE ISTO SVIĐA. HVALA ŠTO STE NAM BAR DALI MOGUĆNOST DA KAŽEMO ŠTO MISLIMO.

Kvart: Zapruđe
Evo iz moga kvarta su "dečki" koji su ubili Luku Ritza...šta reć...mislim da je danas mladima previše dozvoljeno. Stalno im se pune glave njihovim pravima, a šta je sa obavezama, o tome se ne govori. Danas sve spada u zlostavljanje..ako povisiš ton..ako ga kazniš..nedao Bog malo lupiš. Mora se podvući granica između odgoja i zlostavljanja. I nas su roditelji kažnjavali zabranama, pokojom špotancijom ili kuhačom po riti...pa mislim da nismo zbog toga zlostavljani..nego samo odgojeni jer nam je usađeno poštovanje. Današnji zakoni mladim omogučavaju da nekažnjeno rade šta žele, a ako ga vi ko roditelj kaznite on nazove nekakvu službu za zlostavljananje i vi ispadnete zlostavljač koji maltretira dijete..više nam nije omogućeno da ih odgajamo jer nam to zakoni ne dozvoljavaju nego svi ispadamo zlostavljači vlastite dijece, a onda oni rade šta žele jer im niko ništa nemože. Mijenjajte zakone i pustite nas da odgajamo djecu kako su i nas naši roditelji odgajali. Nisam za zlostavljanje ali mislim da malo lupiti djete po guzi se nemože izjednačavati sa onima koji svoju dijecu svakodnevno zaista zlostavljaju i ne brinu o njima. Evo kuda su nas takvi zakoni doveli. Mijenjajte ih podhitno pa će nam i budučnost biti sigurnija jer čemo dati odgojene generacije koje razlikuju dobro od lošega i znaju šta je red, šta se smije a šta ne. P.S. Govorim to iz vlastitoga iskustva jer sam svoju kčer u životu lupila samo jednom i zbog toga odsijedila 24 sata u zatvoru kao zlostavljač i na sve dobila kaznu za remečenje javnog reda i mira i nadzor socijalnog rada!!!. Zbog jednog šamara u njenih 17 godina. Pa Vas ja pitam zar sam ja zlostavljač?? A gdje su takve službe bile i jesu za djecu koja ih trebaju jer rastu sa pijancima i nemarnim roditeljima pa izrastu u ubojice L.Ritza..nema ih.. jer se bave menom i meni sličnim "zlostavljačima" vlastite djece..sramota.

Kvart: Vrbani
Poštovani! Svaki kvart ima svoja poznata mjesta, tevremena okupljanja. S toga je potrebno u tim vremenima (PET, SUB iza ponoći) pojačati patrole i još važnije SANKCIONIRATI svako nekulturno ponašanje (vikanje, bacanje smeća). U Vrbanima je edno od tih mjesta na starom okretištu tramvaja gdje je trafika sa sendvičima. Tu se okupljaju noćobdije koje se onda kroz kvartovske ulice slijevaju derući se i bacajući otpatke, u toplijim vremenima sjede po okolnim stubištima te rade isto to. Vrlo je jednostano riješiti taj problem SVIH kvartova ophodnjama na motociklima, vozilima i pješke. Policajac u kvartu od 8-16h nema šta radit, njegov je posao da bude po noći zaštitnik sna i sigurnosti građana. S poštovanjem,

Kvart: Kozari putevi
Izgradnja policijske postaje u Kozari Putevima ! Sigurnosna situacija u južnom dijelu GČ Pešćenica bi se znatno poboljšala izgradnjom planirane policijske postaje u Kozari Putevima. Ovom naselju gravitiraju Kozari Bok, Savica, Resnik, Žitnjak, Petruševec i druga, a cijela GČ Pešćenica nema policijsku postaju. Zato se događaju loše stvari kao što su uništavanje javnih objekata, komunalne infrastrukture, škola, domova i sl. Nisu rijetke svađe, tučnjave pa i sukobi sa smrtnim posljedicama. O prometnom neredu da i ne govorimo! Izgradnja POLICIJSKE POSTAJE i DRUŠTVENOG DOMA SA DOMOM ZDRAVLJA u Kozari Putevima je u "planovima" Grada još od 1994. godine, proveden je urbanističko-arhitektonski natječaj, prihvaćen idejni projekt i dalje se radnje odvijaju previše sporo !

Kvart: Vrapče
Mislim da bi trebalo biti više policajaca na ulici. Ja osobno se ne sjećam da sam vidjela ijednoga, ali sam zato svjedočila raznim kršenjima zakona i javnog reda i mira, a najuznemirujući su bili oni koji ugrožavaju našu djecu, kao što su npr. bijesne vožnje autima po parkiralištima i uličicama ispred zgrada i kafića usred bijela dana dok se roditelji šeću sa djecom. A policije niotkud. Također me jako smeta nedostatak nogostupa u ulici Jačkovina kojim velika većina djece ide u školu.

Kvart: Centar
u vrijeme kad se zatvaraju klubovi više policije na tramvajskim i autobusnim stajalištimma ili pred samim klubovima

Kvart: Maksimir
ležeči policajci u Hegedušićevoj ulici

Kvart: Medveščak
U klubove gdje zalaze mladi uvesti stroge kontrole konzumiranja alkohola i dobne granice Provjeravati u kafićima i klubovima na Šalati tko je zaposlenik zaštitarkih tvtki. Iz vlastitog iskustva(pretučen sin zbog naručivanja pjesme prije naodnog zaštitarabez razloga od zaštitara koji naposlijetku nije zaposlenik niti jedne tvrtke, a uredno svaki vikend radi u klubu pored bazena-zapisnik je trenutno na policiji. Iz informacija koje imamo od druge djece navedena osoba svaki vikend radi kao zaštitar, ali pri dolasku policije izjavljuje da je gost-što nije istina jer skoro svaki vikend mlati i šamara klince.

Kvart: Maksimir
Uvesti polocijske patrole ili kontakt policajce na području gdje se okupljaju mladi.

Kvart: Centar
Poštovani gradončelniče, koristim prilliku u ime svih invalida Grada da vas pitam zašto ste ukinuli parkirna mjesta za invalide - na taj način invalidi ovoga grada nemaju šanse da dođu na Gornji grad osim da se parkiraju u preskupoj garaži jer prijevoz gradski ne postoji .Molimo Vas vratite nam mjesta za parking! hvala

Kvart: Špansko
TREBALE BI POLICIJSKE OPHODNJE ČEŠĆE OBILAZITI PODRUČJE OKO TRŽNICE I OSNOVNIH ŠKOLA U KVARTU ,OSOBITO U "SITNIM" NOĆNIM SATIMA KAD MLADEŽ URLA,OPIJA SE I MEĐUSOBNO OBRAČUNAVA TUČNJAVOM.NA POZIV GRAĐANA POLICIJA SE REDOVITO ODAZOVE,ALI DOLAZI POD ROTIRAJUĆIM SVJETLOM,IZ DALEKA SU VIDLJIVI PA SE NASILNICI VRLO USPJEŠNO RAZBJEŽE I ČEKAJU DA POLICIJA ODE A ONDA SE VRAĆAJU I JOŠ GLASNIJE I AGRESIVNIJE PRAVE NERED.BILO BI BOLJE DA POLICIJA DOĐE BEZ SVIJETALA, IZNENADI IH I BAREM JEDNOM DIJELU KOJE UHVATI U NEDJELU UZME OSOBNE PODATKE I NA NEKI IH NAČIN SANKCIONIRA.

Kvart: Bačun
Gospodo, Dok se ne riješi niže navedeno neće se riješiti ni nasilje u našem gradu/državi. Glede cjelokupne situacije u našoj zemlji krajnji je čas da se napokon, nakon 16 godina bezvlađa, otimačine, nereda i totalne neodgovornosti zakoni hitno promijene. Ovo je samo kratak osvrt na goruća pitanja i uvjerena sam da će se sa niže navedenim složiti svaka poštena osoba koliko-toliko zdrave pameti i koja se još sjeća što znače pojmovi «moral» i «etika». 1. Dokazivanje porijekla imovine Lijepom našom slobodno se šeću i šepure ljudi kod kojih i najosnovnije matematičke operacije (zbrajanje i oduzimanje) jasno pokazuju da imovinu nikako nisu mogli steći poštenim radom. I takvi su «krasan» uzor mladima. Svima je poznat i trik da se imovina raspodijeli i prepiše na bračnog druga, djecu, baku, strica, odvjetnika, itd., što znači da se treba provjeravati imovina svih njih. Zašto se to ne radi? Jer bi gotovo svi političari trebali dokazivati porijeklo svoje imovine. 2. Oduzimanje nezakonito stečene imovine Postojanje, odnosno nepostojanje nekih zakona kod nas naprosto se kosi sa zdravim razumom, a uzrok tome je i više nego jasan. Naime, zakone kroje ljudi na vlasti po svojoj mjeri. Pa kad se i otkrije da su oni ili njima bliski, mafijaši i slični sumnjivi tipovi nezakonito stekli neku imovinu i ako kojim slučajem i budu pozvani na odgovornost, gle čuda, nitko ih ne traži da to nezakonito stečeno i vrate!!! Tako da u najgorem slučaju odležiš koju godinicu u zatvoru, ali to se itekako isplati, jer nitko ne dira u tvoju imovinu koja te netaknuta dočeka. Sve to jasan je pokazatelj kakvi ljudi vladaju državom, jer zašto je odbijen prijedlog da se protupravno stečena imovina treba oduzeti?! Provođenjem mjera pod 1. i 2. solidno bi se napunio proračun i bilo bi novaca i za ono za što ga navodno nema. 3. Odgovornost Zna se tko je sudjelovao u poslovima s Hypo bankom, Astaldiem itd. i tko je odgovoran za enormne iznose koje država mora platiti. Nadležni trebaju za to odgovarati, možda i sami mogu platiti svojom možda protupravno stečenom imovinom?! Međutim u svakom slučaju moraju platiti kaznu primjereno svojim mogućnostima i odmah ih se mora maknuti s radnog mjesta i položaja na kojem su takvu grešku počinili i zabraniti im da ikad više nešto slično rade da ne budu u prilici tako nešto ponoviti. Kad je neki tamo pekar radio dulje nego što je bilo dozvoljeno, morao je odmah platiti globu, a za velike krađe, pronevjere i nesavjesno poslovanje nema sankcija??!! A sada samo još nekoliko riječi o odgovornosti naših političara. Njihove izjave sve više sliče «jinglu» koji prati njihovo pojavljivanje u medijima tipa: «Nije na meni da …………, nego je to u domeni odvjetništva, pravne države (koja ne postoji)». Kao prvo, oni su, i to svaki osobno, odgovorni za stanje u zemlji i dužnost im je da ukažu na svaku nepravilnost i sami prijave i najmanju sumnju bilo koje vrste, jer u protivnom to je prikrivanje činjenica i opstruiranje pravne države, jer nedjelovanje znači sudjelovanje. Zato im danas nitko više ne vjeruje i svi ih smatraju običnim lopovima. Kod političara ne smije postojati «To me se ne tiče, to nije moj posao, neka nadležne službe rade svoj posao», nego se moraju sami svojski truditi da se svaki slučaj istraži i privede kraju. Tek tada će se nadležne službe itd. moći prihvatiti nekakvog konkretnog posla. 4. Mladenačka delikvencija Kao prvo, ne treba zanemariti činjenicu da mladi imaju izravne primjere i uzore u našoj društvenoj eliti («poduzetnike», političare, mafijaše) da se za svoja djela i nedjela ne odgovara i ne plaća. A jeste li čuli izjave mladih delikvenata da će i dalje iz dosade tući i iživljavati se na drugima i na tuđoj imovini sve dok ne postanu punoljetni, jer da im se do tada ništa ne može dogoditi? Osim toga djeca su slika i prilika svojih roditelja (slučaj Žužić je školski primjer) ili njihove nebrige, pa bi najprije za sve trebali odgovarati njihovi roditelji, što znači da moraju platiti svaku počinjenu štetu za razbijanje, za grafite itd., te platiti odštetu žrtvama nasilja ili ići u zatvor. Tada bi roditelji vodili više računa o tome što im djeca rade. Nasilje se stvara u obitelji, a naša država umjesto da ga sprečava i sankcionira svojom pasivnošću mu pogoduje. Mora postojati isto tako mogućnost da se te delikvente pošalje negdje gdje neće patiti od nepodnošljive dosade, ne na logorovanje u popravni dom, nego na prisilni i težak rad gdje se može iskoristiti ta golema akumulirana energija. 5. Zatvori Istina je da su zatvori prenatrpani, ali je naprosto smiješno da se zatvorenici bune zbog loše hrane i sličnih stvari. Pa nisu na godišnjem odmoru, nego u zatvoru! Zatvor nije zato da njima bude ugodno, nego da oni nešto iz toga nauče i da promijene ponašanje da se ne bi opet u njega vratili. Osim toga trebali bi zaraditi za hranu, pa neka svi rade nešto korisno. Isto tako trebalo bi onim imućnima zabraniti sve privilegije, počevši od toga da si naručuju hranu iz restorana i traže hotelske uvjete.

Kvart: Dubrava
Rado bismo vidjeli u nasem kvartu kontakt policajca-ili to Donja Dubrava nema??!!

Kvart: Dubrava
Potrebno je maksimalno osvijetliti ulice, parkove i prilaze kućama i zgradama. Također, u školama (već od 1. razreda) treba učiti djecu što je to sigurnost, kako se ona postiže i koja je uloga svakog od nas, od djeteta, učitelja, roditelja, policajca i svih drugih koji žive u ovom kvartu, u ovom gradu, u ovoj državi, na ovoj planeti po pitanju sigurnosti. Bez sustavnog educiranja neće se postići puno. Djeci fali ljubav i osjećaj da netko brine za njih i da ih želi zaštiti i pomoći im. Fale nam pozitivni primjeri, fale nam nastavnici (a i roditelji) koji će suosjećati s djecom i njihovim problemima. Škole su postale surove po pitanju ocjenjivanja znanja, po pitanju nepotizma, po pitanju bezosjećajnosti pojedinih nastavnika (koji su možda morali otupiti da bi mogli raditi taj posao-ali to ne smije biti opravdanje za bezosjećajnost). Djeca koja ne dobiju dovoljno suosjećanja za svoje probleme, ne znaju to pokazati ni prema drugima. I onda se dešava nasilje među NAŠOM djecom kojeg tako bolno osjećamo ne samo u našem gradu, već i u cijeloj Hrvatskoj (Zagreb, Osijek, Split,..) Predlažem uvođenje novog predmeta u škole koji bi se zvao Sigurnost i koji bi u tematskim cjelinama obrađivao:sigurnost u školi, sigurnost kod kuće (struja,plin), sigurnost u prometu, sigurnost na dječijim igralištima,sigurnost u sportskim aktivnostima, sigurnost u parkovima, sigurnost u disko klubovima, sigurnost pri korištenju interneta, osjećaj osobne sigurnosti, osjećaj društvene sigurnosti i odgovornosti i sl. Puno pozdrava gradonačelniku i svim njegovim suradnicima. Voljela bih kada bi i ministar Primorac pročitao ovo pismo i rekao što o tome misli. S poštovanjem

Kvart: Bačun
s obzirom da u popisu kvartova nema mog kvarta-Brezovica,zakjlučujem da mi nismo grad Zagreb stoga predlažem da nam ne naplačujete sve naknade kao da živimo u centru grada kao i prirez koji nije mali .Živimo bez plina, kanalizacije dobrim djelom bez gradskog vodovoda , ceste su nam katastrofa. Nevidim razlog zbog kojeg bi se građani Brezovice osječali sigurnije osim da im se osiguraju osnovni uvjeti za normalan život... PS Prije nego sam vidio da mog kvarta nema na popisu , imao sam dobar prjedlog za sigurnost građana.

Kvart: Botinec
kada mislite konačno krenut s popravkom ulica u Botincu

Kvart: Medveščak
A gdje je forum?

Kvart: Trešnjevka
sportaš sam i treniram stolni tenis u domu sportova. U dvorani u kojoj treniram treniraju djeca u šest klubova. Pored djece koja su već aktivni sportaši trenira i nas dosta djece koji bi imali želju da postanemo dobri igrači, ali i da imamo u slobodno vrijeme gdje doći i družiti se. Dnevno kroz dvoranu III prođe minimalno 100 djece. Nažalost sve češće nam se dešava da nam dvoranu zatvore zbog raznih priredbi i raznih događanja, pa nam se desi da po deset dana skoro svakog mjeseca nemamo gdje trenirati, ne samo mi školska djeca nego i aktivni sportaši jer grad dvoranu ustupa za neke druge potrebe.te dane obično nemamo gdje trenirati, niti se okupljati pa obično završimo u kafiću Čudite se zašto se opijamo zašto se tučemo zašto nemamo usmjerenja prema nekim sportovima, a vi nam u gradu oduzimate jedini prostor gdje se mi stolnotenisači možemo okupljati i trenirati. MOLIM VAS DA NAM NAĐETE NEKI PROSTOR U GRADU ZAGREBU GDJE ĆE STOLNOTENISAĆI IZ DVORANE III , TO JE 6 KLUBOVA PLUS MI REKREATIVCI, ŠKOLSKA DJECA, MOŽDA BUDUĆI SPORTAŠI MOĆI SVAKI DAN NESMETANO TRENIRATI PO ČITAV DAN BEZ STRAHA DA ĆE IH GRAD SVAKO MALO IZBACITI NA ULICU KAO SADA.

Kvart: Špansko
Poštovani, Već sam se javila sa jednim mailom i svojim mišljenjem na ovu temu, ali isti je bio uglavnom u znaku zaštite odnosno rješavanja posljedica. Sada, s malim odmakom, želim dodati još nekoliko prijedloga. Naime, imam dijete, školarca nižih razreda u Španskom i znajući da su svi ti "ćelavci" i "grubijani" nekad bili djeca želim reći sljedeće: 1. učitelji su danas definitivno premalo plaćeni, premalo pedagoški educirani, premalo involvirani u život djece - da li je razlog samo nivo plaća ili (po meni) nešto ipak drugo, ocijenite sami - moje mišljenje je da ih treba bolje platiti i vratiti obrazovnim ustanovama ODGOJNI karakter i sve što uz to ide 2. OŠ mog djeteta uspješno je prešla na rad u samo jednom turnusu - jutarnjem. To smatram odličnim potezom: a) zato što su djeca u prilici da više budu uz roditelje tokom tjedna b) zato što uz adekvatan rad i aktivnosti u školi i preko škole djeca ne bauljaju po ulicama pa će se tako čak i oni koji dolaze iz problematičnih obitelji, imati prilike pronaći svoj put i mjesto pod suncem - kad zakaže obitelj, društvo bi trebalo biti tu, jer nitko nije birao obitelj u kojoj se rodio pa je moj prijedlog da sa pokuša ovakav tip rada škola uvesti u što veći broj obrazovnih institucija (uključujući i srednje škole) ... ako to znači graditi nove zgrade, ne sumnjam da će naš gradonačelnik za to (za edukaciju i za našu mladost) naći načina - vi ste na redu ... 3) smatram da je potrebno podići razinu aktivnosti predstavnika društva/zajednice na lokalnom nivou, tj. da se oživi prisutnost tijela lokalne samouprave - npr. da se osnuju (ili aktiviraju, ako već postoje) uredi na nivou kvartova u kojem bi svakodnevno od 9 - 17h (npr) svaki građanin tog kvarta (a i šire) mogao doći sa problemom, prijedlogom, pitanjem ... ured koji bi imao direktnog izaslanika gradonačelnika, zatim pravnika, pa onda i socijalnog radnika (koji doduše ne mora tamo sjediti svaki dan, može recimo funkcionirati u 2 naselja), i na kraju jednu dežurnu policijsku patrolu po svakoj smjeni (ili 1 policajca tipa engleskih boby-a) ..... dakle, organizirati grad kao skup mikroprostora i time bi: a) rasteretili gradsku upravu (a dijelom i policijske postaje) na nivou grada koja bi zaprimala napola gotove materijale, već profiltrirane i obrađene na lokalnom nivou - dakle, sa sažetom problematikom i eventualnim prijedlozima kako b) imali objektivnu sliku svakog naselja, preciznije podatke o stanovnicima i njihovim problemima (ali i onim poduzetnim potencijalima) itd c) zatim bi mogli brže, efikasnije i zasigurno djelotvornije i preciznije reagirati obzirom na mikrosuradnju ITD čini mi se da na papiru to sve lagano postoji, ali ne funkcionira, ili ne funkcionira ni približno dovoljno dobro ... ako biste inzistirali na ovom principu, dobili biste SEGMENT DJELATNOSTI u kojem je izvršni direktor GRADONAČELNIK koji će uposliti svoje DIREKTORE SEKTORA (ilitiga vodeće ljude u kvartovima) i redovno jednom tjedno ili max mjesečno osobno odraditi KOLEGIJ - dalje vjerujem znate kako ide ... Eto, toliko za sada od mene! I iskreno se nadam da ćete nešto od svega ovoga što Vam građani pišu i ostvariti. Lijepi pozdrav, M.M.

Kvart: Stenjevec
Više parkova i igrališta za djecu, što manje novih zgrada - zapravo uopće ih ne trebamo. Trebamo biciklističke staze - prijedlog : uredite biciklističke staze uz Aleju grada Bologne, jer postoji dosta mjesta na sadašnjem nogostupu. U ulicama gdje su privatne kuće više se ne može proći od parkiranih automobila Svi ti ljudi imaju svoja dvorišta i garaže. Počnite naplaćivati kazne. Izgradite laku željeznicu da povežete istočni i zapadni dio grada.

Kvart: Bačun
Poštovani, Molim Vas da proširite nogostup (barem s jedne strane) u Gračanskoj i Markuševečkoj ulici, a te dvije ulice asfaltirajte. Djeca do škole moraju ići po kolniku. Najveći problem je kod restorana Gušti. Ako ne daju za proširenje prometnice ukinite im dozvolu za rad - sigurno nemaju uporabnu dozvolu. Hvala!

Kvart: Retkovec
Naš kvart je relativno miran i obiteljski, a i čini mi se vrijedi pravilo da lopov nikad ne krade u svom kvartu, ali ipak ima previše vandalizma i divljanja u prometu, te oko vrtića škole i po parkovima. Pijančevanja, droga, nered... Ima svega, samo policije ni traga. Naš Boby se šeće samo za dana, na kratko, po sigurnim stazama, a noću vladaju vandali. Više policije, više kazni, provođenja zakona...

Kvart: Donja Dubrava
Kao i u svim kvartovima tako i u Dubravi ima bezbroj osoba/maloljetnika s nekoliko policijskih prijava za razna nedjela ili zlodjela - takvima je mjesto u zatvorima ili odgojnim ustanovama a ne u našem susjedstvu. A tu je čini se zakazalo sudstvo. Takvi su naime brže vani nego što ih policija privede.Nažalost, čeka se neko novo ubojstvo ili silovanje pa da se tek nakon toga obznane sve prethodne prijave? Kvartovski policajci - ukoliko ih ima moraju danonoćno obilaziti sva mjesta koja su po svojoj naravi nesigurna a oni to vjerujjte dobro znaju. Čini mi se da svi samo puno pričamo i razbacujemo se olako praznim obećanjima a ništa se ne pokreće. Moje poštovanje prema pojedinim djelatnicima u Policiji koji savjesno rade svoj posao (moja pohvala insp.Biočiću) ali glavni problem je sudstvo i možda zakoni po kojima se sudi? Zar se kod suđenja maloljetniku za ubojstvo kazna izriče za njegove godine ili za zlodjelo koje je učinio? Moj prijedlog bi bio: sve koji su bilo na koji način evidentirani kao počinitelji kaznenog djela strpati na adekvatno mjesto, očistiti stadione od razbijača i izgrednika( ne od navijača), pod hitno mjenjati zakon o izricanju kazni za maloljetnike jer ne sudimo godinama nego ubojici, postaviti obrazovane, hrabre i nekorumpirane u policiju i sudstvo. Ako za te promjene treba više financijskih sredstava nek se gospoda političari i saborski zastupnici, bivši i sadašnji, odreknu dijela svojih basnoslovnih primanja i povlastica jer sve je to ionako novac građana Zagreba.

Kvart: Dubrava
predlažem kontrolu rada kafiča ,osobito onih koji se nalaze u stambenim zgradama kao i osoba u njima s obzirom da se ne pridrzavaju radnog vremena,toče alkohol maloljetnicima i služe za noćno okupljanje problematičnih ljudi.

Kvart: Dubec
Potrebno je pojačati javnu rasvjetu oko škola i vrtića. Noćne policijske ophodnjie su nužnost jer noću pijana mladež jurca automobilima i tulumari u parkovima. Svakako ukinuti cjelonočni rad kioska oko kojih se okupljaju (cjelonočno) alkoholičari svih generacija.

Kvart: Kustošija
Poštovani, mislim da bi se trebalo nešto konačno pokrenuti u toj Kustošiji.Krenite konačno u realizaciju športskog centra na Grmoščici.Trebamo igrališta,bazen,kulturni centar!!!!!!!!!!

Kvart: Dubrava
Poštovani, apsolutno sam za uvod patrole po kvartovima. Zagreb je postao grad bez nadzora, pa ne sjećam se da sam vidio negdje na ulici policajca kako pazi na red, a vidio sam stotinu puta neodgojenu djecu kako vrijeđaju starije i nemoćne. Trebaju nam zaštitne mjere, veoma stroge i odmah sada. Ne sutra, ni prekosutra, jer dotada će ponovno biti netko ubijen i ponovno će netko biti "iscipelaren", kao što se redovno prenosi u tisku. A koliko je samo slučajeva koji nisu zabilježeni, slučajeva u mračnim ulicama grada. Mislim da nitko od nas ne želi da Zagreb postane mjesto straha. Želite mirne građane? Pokažite im da su na svakom mjestu sigurni, pogotovo na većim mjestima. I neka to bude iskren potez, ne samo pro forma "da ljudi misle da je sve ok pa će se smiriti". Tko zaista voli svoje građane, poslušat će njihov uzvik, a zagrepčani kliču "pomozite". Moji prijedlozi: patrola, policijski sat, zabrana hodanja u velikim grupama (kao u razvijenijim zemljama, recimo od 4 osobe pa na dalje). Želim ponovno hodati Zagrebom bez straha da će me neki klinci poslati u Rebro samo zbog nekog hira. Hvala na čitanju, Pozdrav

Kvart: Remete
Hitno izgraditi obećani novi društveni dom /budući dom zdravlja / da se mladi i stari mogu družiti i upoznati svoje nove stanare u stambenim vilama.Postaviti ogledala na raskršća /naročito Vinec-Kratki Dol, Črešnjevec-Črešnjevec-Odvojak, Vinec-Studeni breg, /Bravo za novo igralište Vinec-Črešnjevec- ujutro se druže bake i djeca, a poslije podne roditelji i djeca.Tako bi trebalo biti i u novom društvenom domu. Kad se ljudi upoznaju onda će svi bolje paziti na svoje susjeda /kao mi starosjedioci/i neće biti toliko krađa. Hvala.

Kvart: Rudeš
parkovi su i dalje neosvjetljeni po mraku se skupljaju svakakvi po njima kod osnovne škole navečer gase svijetla tako da vjerujte niko normalan tamo nebibilo poželjno da prolazi pa bar ako ništa drugo osigurajte sredstva da se taj dio osvijetli

Kvart: Dugave
Postovani gospodine gradonacelnice, Dugave je tijekom rata i do kraja 1990-tih imalo policijski ured u porstorijam MZ Dugave (kod Vatrogasnog doma Hrelic). Bilo bi potrebno izgraditi Policijsku postaju Novi Zagreb Istok koja bi pokrivala naselja istocno od velesajma i juzno od Save (dugave, travno, ureine itd) jer smo se lagano pretvorili u getto. Do izgradnje postaje, ponovno otvaranje Ureda u Dugavama puno bi se ucinilo na javnoj sigurnosti. Zelio bih vam takodjer predloziti da pokrenete zajedno sa PU zagrebackom i ZG Holdingom te Poreznom Upravom akciju provjere prebivalista gradjana. Dobar dio gradjana iznajmljuje svoje stanove na crno i osim osiromasivanja gradskog i drzavnog proracuna pati i javna sigurnost. Osim toga ilegalci ne placaju rezije i time poskupljuju zivot nas postenih gradjana. Policija bi trebala zajedno sa clanovima holdinga koji imaju informacije o broju ljudi koji placaju npr vodu sudjelovati u akciji petkom, subotom i nedeljom te uci u velike zgrade, blokirati ulaze i napraviti raciju iza 22 sata uz provjeru vozila. parkiranih ispred zgrade. Nas postene gradjane nebi smetalo da otovorimo svoja vrata, pokazemo osobne iskaznice i pokazemo koga sve imamo u stanu. Lijep pozdrav,

Kvart: Centar
Referirati ću se prvo na škole (osnovne), Ako se prošećete ispred nekih škola u centru grada svašta možete vidjete. U OŠ Petar Zrinski naprimjer možete uću kad hoćete i njome se prošetati a da vas nitko ni ne zaustavi, na njihovom školskom igralištu koje nije ograđeno i graniči još sa dječjim vrtićem možete zamijetiti svakakve tipove. Ista je škola još k tome u neposrednoj blizini svih lokacija o kojima se govori u zadnje vrijeme. Najviše se bojim za djecu i njihovu sigurnost. Drugo prvo treba riješiti teror automobila na ulicama u centru grada. Naročito Britanski trga kojim ponekad ne možete proći zbog nepropisno parkiranih automobila. Na neke skupe aute je trajna lovostaja,. U Gundulićevoj ulici vrlo često ima automobila parkiranih na pločniku. Mislim da se nikako ne bi trebalo tolerirati. Hvala

Kvart: Sesvete
Osobno bih se osjećao puno sigurnije kada bi na mojoj autobusnoj liniji bio koji autobus više u kasnim satima dok se vraćam sa faksa. Ali, neugodno iznenađenje, odjednom u gradu nedostaje autobusa. Nedostaje ih toliko da su "stručnjaci" prije par dana na liniji 263 srezali trećinu polazaka. Dragi gradonačelniče, pošto ste vi uvijek rado na terenu, u društvu svojih sugrađana, pa dajte dođite jedno jutro u Kašinu (tam gde ste vatrogasnog ispita polagali) da se prepeljate malo z nama, morti Vam neko u toj gužvi ustupi svoje mjesto za sjedenje pošto su ona za stajanje naknap. Lijep pozdrav

Kvart: Sesvete
POLICIJA U SESVETAMA RADI SVOJ POSAO TAKO ŠTO KLEPA TAMO GDJE NE TREBA, MENI SU KONKRETNO OPLJAČKALI KUČU PRIJE GODINU DANA I ODTADA SE NIŠTA NIJE DOGODILO MIISLIM DA JE POTREBNA OPHODNJA I PO DANU I U VEĆERNJIM SATIMA. NEKA MALO ŠETAJU I OBILAZE KVARTOVE IMAT ČE ZAVIDNU LINIJU A NE KAO ĐAPIĆ TRBUŠINE DO KOLJENA.MOJ PRIJEDLOG JE PATROLIRANJE POLICIJE PO KVARTOVIMA I STROŽE KAŽNJAVANJE POČINITELJA, A NE SURADNJA POLICIJE I POČINITELJA U SMISLU TI UKRADI I OD PRODANOGA 20% NAMA.

Kvart: Kozari putevi
Poštovani, nakon donedavnog uređenja ulice Kanalski put, ostala je neosjetljiva dionica izmedju I. Kozari puta, 1. odvojka i I. Kozari puta, VIII. odvojka. Stoga je navečer ta dionica nesigurna i za pješake i za vozače. Nadalje, cijeli Kanalski put je nedavnim asfaltiranjem postao relativno brza prometnica, pa bi postavljanje ležećih policajaca takodjer bitno utjecalo na sigurnos pješaka, posebno djece. Unaprijed hvala.

Kvart: Knežija
Kvartovski policajci

Kvart: Novi Zagreb
Poštovani, svakako želim sugerirati i upozoriti ali mišljenja sam da ste Vi upoznati s problematikom bolje nego mi sami.Problem sigurnosti su svakako neučinkoviti zakoni,novi kriteriji vrednovanja statusa,trendovi uopće.Sve je usko povezano a kada to govorim mislim na povzanost velikih i sitnih kriminalaca,dealera,kradljivaca.Narkotici su uzrok skoro svega.Ljudi se boje uprijeti prstom u nekoga jer su to i močnici i luđaci spremni na sve i svašta.Sva ta sila policije koja je poslana na cestu neće dopinjeti sigurnosti već naprotiv,osječam se nelagodno.Postoji vjerujem i sprega kriminala i vlasti a to je veliki problem.Mislim da nama ne trebaju sablje i skalpeli već jedan ogroman čekić.Nikada mi nije bilo jasno kako to da se nitko ne bavi novoregistriranim bjesnim vozilima i ne kontrolira kako i ztašto.Voze ih čelavci kockastih glava i smješkaju se običnim smrtnicima.Postoje metode kako se to vrlo lako može provjeriti a da se stvara dojam da smo policijska zemlja.Porjeklo imovine je jako jednostavno utvrditi ako se na vrijeme reagira a time se otkrivaju i potencijalni kriminalci i kriminalna djela.Ma znate Vi onu našu staru da prilika čini kopova. Vjerovatno ste se naslušali ovakvih jadikovki ali jedna manje više.U svakom slučaju želim Vam puno ispjeha u radu i nadam se da će Vaša nastojanja za posljedicu imati ozdravljenje našega društva. P.S. Prijedlog br 1. je :provjerite vlasništvo vozila kupljih za X novaca registriranih na određenom području unazad X godina.Provjerite modele financiranja tih vozila,ustanove koje vozila financiraju i pod kojim kriterijima,dokumentaciju priloženu u zahtjevu...Ista je stvar i sa nekretninama. Radite to diskretno jer ne želimo produbiti problem već maknite probleme sa ceste jer to je jako jednostavno samo treba volje. Sa poštovanjem Z.D.

Kvart: Trnje
komunalni redari??

Kvart: Sloboština
Mislim da bi novom ministru trebalo dati otvorene ruke i ne ograničavati ga nikakvim političkim odlukama. Što se tiče kvarta, uvesti ponovno kvartovskog policajca, a po noći bi trebale ophodnje ćešće proći kroz kvart. Mislim da Sloboština nije nesigurna al ipak su relativno česte međukvartovske dogovorene tučnjave (češće nego bi itko želio), što bi se možda spriječilo češćom pojavom policije. Hvala

Kvart: Črnomerec
Uvesti policijske patrole tijekom cijele noci po citavom gradu pogotovo gdje se ljudi okupljaju i to vise puta tijekom noci.

Kvart: Kajzerica
Pojačati policijske ophodnje tijekom večeri. Uvođenje reda u parkiranje po i onako uskim ulicama na Podbrežju. Poboljšati javnu rasvjetu.

Kvart: Peščenica
Prekinuti sa poslovima kojima se stvara i razvija mafija u gradu.

Kvart: Dankovec
Živim u kvartu Dankovec pa stoga svaki dan moram proć kroz Dubravu. Najčešće kad se vračam kasno na večer doma vidim po Dubravi divljanje mladih u brzim autima koji uopče ne poštuju niti promet niti znakove tako da me je ponekad i strah se voziti po cesti . Stoga bi trebalo pojačati patrole po tom kvartu i kazniti ih tako da mu više ne padne na pamet da to ponovi . Hvala !!! Dario.

Kvart: Gračani
Treba učiniti reda sa parkiranim automobilima na nogostupu Gračanske ceste i drugih ulica na području Gračana, koji nemilosrdno oduzimaju nogostup pješacimak koji u prosjeku nije širi od 80 cm. Automobili se parkiraju čak na autobusnim stanicama posebno kod ulice Zvečaj (u smjeru Tunela) i Minimarketa "Roman" (u smjeru Mihaljevca). Zaposlite kontakt policajca.

Kvart: Gračani
U našem naselju, kao i cijeloj četvrti Podsljeme nema Policijske postaje, a kontakt policajca se rijetko vidi, što nije ni čudno s obzirom na površinu naselja. Bilo bi dobro predvidjeti izgradnju Policijske postaje, možda na lokaciji početne stanice NOVE žičare na Tunelu.

Kvart: Zapruđe
1. Zabraniti cjelonočni rad kioska na uglu Adamičeve i Balokovičeve ulice , jer je poslije 22 sata naveče okupljalište kvartovskih i šire problematičnih osoba . Na kiosku se prodaje alkohol i cigarete maloljetnim osobama koje zatim cjelu noć tulumate iz galamu i muziku na parkiralištu ZET-a koje je preko puta kioska . 2 . Povečati ophodnje policije po naselju noču . Policija obilazi redovito naselje u automobilu , ali samo ulicama po rubu naselja . 3. Uvesti kvartovske policajcace i opbezbjedit im radi bolje pokretljivosti bicikle . 4. Postaviti mobilne WC-e koje bi mogli koristiti samo policajci tako da nebi imali potrebe koristiti kafiće . 5. Preko uplatnica HOLDINGA obavijestit građane o imenima i prezimenima kvartovskih policajaca i njihovim službenim mobitelima . SVE BI SE TO MOGLO I TREBALO PROVESTI NA PODRUČJU ČITAVOG GRADA . Hvala na čitanju i eventualno prihvačenih sugestija .

Kvart: Trešnjevka
Sve huligane pošaljite na prisilni rad, neka kopaju kanale po poljima koji su zarastli u šilblje i za čije čišćenje mi plaćamo velike novce, za vodne i komunalne naknade. Iz škole potjerati svakoga tko stvara nered , tuče se i pravi probleme,. Treba ih smjestiti u određene ustanove ali ne da se odmaraju, drogiraju i slično nego neka RADE . Treba ih dobro zaposliti i to sa teškim poslovima ali i korisnim za Društvo.

Kvart: Prečko
Problem je u Prečkom što je oko Shopping centra Prečko mnogo kladionica koje rade cijelu noć te su stalni izvor opasnosti zbog agresivnosti onih koji gube, a također su učestale i pljačke. Osim toga, loše je riješeno prometno pitanje križanja ulice Slavenskog s Tijardovićevom gdje se također stalno događaju sukobi zbog oduzimanja prednosti prolaza te nekulturnog ponašanja vozača. Treći je problem dopuštanje da se u parku između Tijardovićeve, Slavenskog i Matetićeve (kao i u ostalim parkovima) dopušta pijenje alkohola, a ne sjećam se da sam ikad vidjela policajca koji prolazi tim centralnim dijelom kvarta. Hvala.

Kvart: Knežija
postaviti rasvjetu na zapadni dio naselja koji je totalno u mraku. Ima nekoliko lampi, međutim vrlo su slabe i po mraku je vrlo neugodno hodati po parkiću gdje se radi mraka i skupljaju grupe mladića koji se opijaju. Također, pojačati lokalnu policijsku patrolu.

Kvart: Voltino
Sniziti visinu " ležećih policajaca " u Golikovoj ulici.Uništavaju se automobili, iako se vozi brzinom manjom od 40 km/h.

Kvart: Dubrava
Poštovani, smatram kako bi uvođenje tramvaja s videonadzorom na noćne linije uvelike povećalo osjećaj sigurnosti putnika. Iako je većina putnika u noćnim tramvajima vesela, simpatična i zabavna često se naiđe na agresivne tipove koji teroriziraju ljude oko sebe. Šamaranja, tučnjave, uništavanje imovine, uriniranje i slična ponašanja uvelike bi se smanjili kad bi prijestupnici znali da ih se snima. Nadam se da ćete razmotriti ovaj prijedlog.

Kvart: Centar
Poštovanje, u Radićevoj ulici (Centar, Gornji grad) kafići se ne obaziru na radno vrijeme. Unatoč tome što je tijekom cijele godine alarmirana policija (92) kafić Harmica (Radićeva 3) radi i do 2 sata u noći. Tako kafić postaje tijekom noći okupljalište ljudi koji na ulici rade nered i buku. Pitanje je samo kada će se opet dogoditi neko premlaćivanje u centru jer se niz Zakmardijeve stube i prolaz slijevaju kolone mladih koji se vraćaju iz noćnih izlazaka, a Zakmardijev prolaz postaje usko grlo. Kontrolom radnog vremena kafića i boljom koordinacijom službe 92 i komunalnog redarstva postiglo bi se poštivanje zakona RH i komunalnih odredaba, koje ovako ostaju samo na nama građanima da ih prijavljujemo bez ikakve sankcije za one koji krše zakone, propise i odredbe. Danas, 3.11.2008. kafić Harmica (Segafredo -Radićeva 3) i dalje ima postavljenu terasu ispred kafića, iako mu je dozvola izdana do 31.10.2008. Time se čini da je zakupac gradskog prostora iznad zakona i nedodirljiv. Meni je nedopustivo da se pritužbe građana ne uzimaju u obzir prilikom dodjele prostora, ali je još više nedopustivo da se i gradske uredbe ne poštuju te da se njihovo nepoštivanje kumulira i ništa ne poduzima. Ako to Grad tolerira - tko sam ja da se bunim. Slika koja se time odašilje građanima više je nego porazna... Komunalno redastvo za općinu centar je upoznato s neuklanjanjem terase ali se čini da nije niti voljno niti u mogućnosti nešto učiniti...

Kvart: Gornja Dubrava
Na području naselja 4. i 5. Poljanice u zgradama postoje kafići iz kojih trešti narodnjačka glazba i supijana mladež galami i divlja s automobilima vozeći utrke oko zgrada gdje je zabranjen promet, ali komunalni redari ne rade svoj posao. Po Av. Dubrava i spomenutom naselju voze i divljaju u noćnim satima. Predlažem da se uvede komunalno i policijsko dežurstvo i kazne nasilnici koji nam remete miran život i noćni san. S poštovanjem,

Kvart: Novi Zagreb
Poštovani, nama trebaju školovani i kulturni kvartovski policajci (ne primitivni nasilnici u uniformi) koje će građani moći vidjeti kako šeću kvartom barem dva-tri puta dnevno i češće po noći; djeci treba naći kvalitetnu zanimaciju u slobodno vrijeme i kroz dopunske aktivnosti koje ne treba dodatno plaćati; Obavezno porušiti ugostiteljske montažne kafiće uz škole.

Kvart: Trešnjevka
1. Bahati vozači se često parkiraju na nogostupima tamo gdje prestaje parkirna zona i naplata oko Doma sportova i prema Trešnjevačkom trgu. Na moje upozorenje da to ne čine, postaju bezobrazi i vrijeđaju. Molim postaviti stupiće i pojačati aktivnost paukova. 2. Vozači prebrzo voze u stambenim zonama Trešnjevke, svakako i odmah pojačati nadzor policije! Nikad niti jedan tzv. kvartovski policajac nije viđen na Trešnjevci! 3. Urediti dječje parkove na Trešnjevci da djeca ne borave na cesti, nego pod nadzorom, da ne izrastu u huligane. Posebno u parku označiti mjesto za pse da se može doći sa psom, ali da se ne miješaju djeca i psi. Pozdrav gospodinu gradonačelniku i podrška za ovu inicijativu! p.s. neka ova stranica za suradnju i za komentare uvijek ostane otvorena.

Kvart: Črnomerec
PO ILICI SU NOGOSTUPI POSTALI PARKING-ZONA, A PJEŠACI, INVALIDI, RODITELJI S DJECOM ... NA NEKIM MJESTIMA NITI NE MOGU PROĆI OSIM AKO PRIJEĐU NA KOLNIK ILI TRAMVAJSKU PRUGU !!!

Kvart: Bidrovec
Poštovani, u nekoliko navrata sam i u pisanom obliku upozoravao MUP na opasnu naviku razuzdanih mladih ljudi koji poglavito u popodnevnim i večernjim satima bjesomučno jure u neregistriranim starim automobilima ulicama Bidrovečka, Vidovečka, Površnica, Goršćica i okolici, Budući da po tim prometnicama još uvijek nema nogostupa pravo je čudo što nema mrtvih, pregaženih pješaka. MUP kaže kako nema benzina za automobilske ophodnje, no to bjelodano vrijedi samo za popodnevne sate kada se ova divljanja (redovito) odvijaju, no za prijepodnevne sate i posjetu kafiću na križanju Površnice i Vidovečke ima benzina. S poštovanjem Lj.K.

Kvart: Trnje
Poštovani gosp. Bandić, napraviti ceste grada Zagreba jer se ne osjećam sigurno pošto je svako malo neka rupa ili nestručno pokrpan dio ceste. Šahtovi izviruju ili poniru tako da se ne čudim što ekološki neosvješteni bogataši kupuju terence. Znači sigurnost na cesti. Križanje Vukovarske i Savske za primjer. Trnjanska cesta iza koncertne dvorane Lisinski se spaja na Vukovarsku i prije toga izlaza na Vukovarsku nema ucrtane zebre iako je to prijavljeno prije pola godine na 0800 0551 i navodno je kreiran zadatak za ekipu koja će to onda ucrtati. Uz to u toj ulici je potrebno postaviti stupiće na istočnu stranu koja je "zabranjena" za parkiranje, nažalost zabrana se ne primjenjuje ukoliko se održava predstava u Lisinskom. Ugrožena je sigurnost jer se mora hodati po cesti (neki guraju i kolica s djecom). Poboljšati rasvjetu, uvesti štedne žarulje. Smanjiti cijene vode, čistoće, izgradnje grada i ostalog jer to isto utječe na sigurnost ukoliko plaćamo nešto od čega nema koristi nego se stalno priča kako je malo/premalo i kako dugujemo. Natjerati da svi gradski službenici i službe rade svoj posao i ne igraju se malih bogova čime doprinose slici kako jedino ako gradonačelnik odobri onda se nešto i napravi. Svaki zaposlenik na gradskoj ili državnoj plaći u Zagrebu dužan je pozdraviti i sa poštovanjem odnositi se prema građanima Zagreba (Zet-ovi vozači, službenici). Ukoliko neka služba za kontakt ima navedenu e-mail adresu tada je dužna odgovoriti na upit jer to je iste važnosti kontakt kao i osobni dolazak. Uskladiti rad službi, za primjer promjena adrese građana Zagreba zahtjeva javiti svakoj službi u holdingu posebno. Sve gradske službe su tu radi svih građana, a ne radi politike. Kvalitetno prenositi znanje i obučavati nove nadolazeće zaposlenike u gradskim službama kako bi se održala kvaliteta rada. Izbjegavati diktaturu. Unaprijed hvala, B

Kvart: Utrina
policija mora više biti na terenu, kontrolirati, obilaziti prostore za koje se zna da su "opasni". Ne mogu patrolirati iz auta i jesti hot dog i sl. Nekad je policajac na cesti nakon kišne noći morao načelniku odgovoriti zašto je suh a cijelu noć pada kiša? Da bi bolje radili moraju imati dobru plaću, a ne da se nateže samnom pred djeteom kolko da mu na crno dam jer sam prošao bez pojasa.

Kvart: Sesvete
Više nocnih policijskih ophodnji - posebno vikendima i na lokacijama gdje se ta mladez okuplja. Neka rastjeravaju, privode.. bolje policija njih nego da oni ubiju jos jednoga Luku.

Kvart: Mlinovi
Predlažem da cijene taxi usluga postanu jeftinije kako bi ljudi mogli sigurno doći do svojeg doma, naime samo biste trebali uvesti konkurenciju i ništa više! Na taj način bi se smanjio i broj prometnih nesreća pa i povećao broj radnih mjesta! Hvala

Kvart: Dugave
Poštovani Gradonačelnče, smatram da bi za sigurnost kvartova bilo potrebno da ima više policije na ulici u ophodnjama. Možda bi pomoglo da policajci koji rade na određenom području budu stalno u istom kvartu kako bi bolje upoznali građane, a i oni njih. Gledajući američke filmove, možda bi bilo dobro imati stalne patrole policije na ulazima u kvartove (na svim prometnicama ulaza i izlaza). Hvala

Kvart: Sveti Duh
Poštovanje, predlažem u ime svih roditelja i male dječice koja dan provode u vrtiću "Šumska jagoda" da pokrenete riješavanje parkiraliiša istoimenog vrtića u ulici Sv.Duh, a nasuprot istoimene bolnice. Svako jutro iste scene:nervoza, mržnja, potezale su se već i šake i pištolji i to sve pred očima male, nevine dječice. Požurite dok se i pred dječjim vrtićem i dječjim očima ne desi veće zlo. O ovome problemu se već godina piše i priča, ali nitko ništa. Sve dok jednog dana neki, od svega, iznervirani tata ne upuca istog takvog nečijeg tatu ili mamu. Ovdje, dakle, ne govorim samo o sigurnosti odraslih, nego i male djece. Dok vi nešto ne poduzmete, neće nitko.Ravnateljica vrtića je nemoćna.Dakle, ja bih voljela da grad (obzirom da je vrtić gradski!) postavi na taj parking ili osobu koja će osiguravati prostor od onih koji ne vode djecu u vrtić ili jednostavno osobu koja će se pobrinuti za drugačiji izgled tog nesretnog malog parkirališta gdje dječje oči svaki dan gledaju agresivu, a dječje uši slušaju samo ružne, negativne i proste riječi. A na tim malcima bi svijet trebao ostati...?!A od žena se u Hrvatskoj očekuje da rađaju? Pa kad prije posla voze dijete u vrtić doživljavaju šokove na običnom parkiralištu vrtića.Žalosno...Nemotivirajuće...Daleko, daleko od Europe.

Kvart: Špansko
jednostavno je , zivim u spansko-oranicama i jedino sto bi nam bar trebalo je jedan bobi koji bi bio ovdje. Huligani svaku vecer unistavajus sve sto mogu (skate park - unistena ograda), ljudi vode velike mjesance bez uzice koji cim ih pogledas reze......

Kvart: Sloboština
Svi stanari Sloboštine molili bi više parkirnih mjesta jer je zaista nemoguće parkirati toliko automobila na postojećima. Bilo bi šteta izgubiti zelenu površinu zbog proširivanja parkirališta pa molimo da se uzme opcija u razmatranje i gradnja podzemnih garaža gdje bi građani-stanari i plaćali taj isti parking te time doprinjeli financiranju iste. Zahvaljujemo ako ćete upit uzeti u razmatranje!

Kvart: Voltino
Voljela bih da u večernjim satima kroz kvart patroliraju policijska kola, svakih pola sata, osjećala bih se sigurnije. Kad bi svi znali da su policajci u blizini ne bi niti bili bahati, pa vjerujem da bi bilo i manje incidenata. Pozdrav, Bl.

Kvart: Medveščak
U svakodnevnom životu silnu nesigurnost generira "obično" nasilje,daleko više od "mafijaškog": na dan obojstva Ive Pukanića,u podne,na Maksimirskoj kod Domjaničeve,biciklist je među mnoštvom prolaznika vozio po pločniku "slalom",i starijeg čovjeka koji je prigovorio biciklist je premlatio pred 50ak ljudi tako da je pješak ostao ležati krvav ( i možda iskrvario i umro koj dan kasnije),dok je nasilnik odjurio opet pločnikom. Na moju unuku u kolicima se je jučer- opet na pločniku, na uskom prolazu između nas i zgrade-biciklistica gotovo prevrnula,u upornoj vožnji i na tako malom prostoru. I taj već masovni biciklizam po pločnicima na hrvatski način,kakvog nema u civiliziranom svijetu, postaje od zdrave aktivnosti, nešto nakaradno i nasilno. Hodanje pločnikom mučno je i opasno,jer se vožnja pločnicima tolerira,udruga biciklista ju opravdava i potiče, saobračajci "ne žele biti represivni". Vlada pravilo jačeg a za ozljede i maltretiranje nitko ne odgovara.Naoko minorno pitanje u moru naših problema, ali je taj divlji trotoarski biciklizam,divljanje na prometnicima sa 20 mrtvih svaki tjedan, umorstvo zbog prigovora sakupljaću boca, premlačivanje mladića sa smrtnim ishodom, sve dio slike strašnog stupnja sveprisutne a neregulirane agresivnosti. Toleriranje-ne reagiranje na jedno dovodi do svega drugog. Reagirajte! Dajte nam barem da hodamo po ovom gradu!

Kvart: Borovje
Poštovanje, kao prvo mislim da radi mira i sigurnosti građana treba biti više policijskih ophodnji u vremenskom periodu od 24 do 03 sata kad se naseljem voze trke od benzinske pumpe na Držićevoj pa oko nasela krugom do Đamije u Folnegovićevo ili pak ulicom Grada Čikaga. S poštovanjem

Kvart: Prečko
Ovo je izvrsna mogućnost i prilika da vam kažem što muči stnovnike mog kvarta i za to vam unaprijed zahvaljujem! Kao što znate kod nas se nedavno u parku dogodilo strašno ubojstvo(masakr).Ja sam sa svojim sinom za to vrijem bila u parku;srećom nismo to vidjeli ali kako poznjem sinove žrtve sve me to jako potreslo i potaknulo da vam ovo napišem.Oko naše zgrade pa i u cjelom kvartu,u blizini trgovina se svakodnevno pa i od samog jutra okupljaju pijanice,beskućnici,narkomani i razne propalice koji "kradu bogu dane" i opijaju se,maltretiraju prolaznike i NAŠOJ DJECI DAJU GROZAN PRIMJER. U parku iza naše zgrade je krasan park s velikom travnatom površinom koju zaposjedaju vlasnici pasa sa svojim ljubimcima iako su postavljeni znakovi zabrane.Kad im na to ukažete dolazi do sukoba a kako smo to nedavno vidjeli i ubojstva.Pa ja vas gospodine Bandiću pitam gdje su ti komunalni redari,Gdje su ti kvartovski policaci i što da ja napravim kad pijani i drogirani balavac(čega sam bila svjedok)piša pored mog djeteta koje se igra u parku pored tobogana?Što da napravim kad idem ujutro u 6.30 s djetetom u vrtić a narkomani sjede na klupi u dvorištu vrtića(također moje iskustvo,zvali smo policajce koji ništa nisu napravili)?Što da napravim kad prolazim ispred trgovine koja se nalazi ispod naše zgrade gdje skupljaju pijanice i dobacuju mom djetetu i meni razne neugodne poštapalice,prostače itd....?Svakodnevno pozivamo policiju ali ništa ne naprave,čak ih nemogu niti trenutno otjerati. Nadam se da ovo neće biti samo još jedna reklama u nizu ida ćete stvarno nešto napraviti.Ja vas pozivam da dođete u naš kvar i uvjerite se u ovo što sam napisala! Hvala!

Kvart: Centar
Zbog sigurnosti izbacite promet iz strogog centra Grada. Podrazumijeva se da se zaustavi gradnja na Cvjetnom i gradjanima ostane miran kvart koji se moze uljepsati na drugi nacin. Ne bi bilo garaze i dovlacenja prometa tamo gdje je najmanje potreban. Za mega projekte i treniranje misica ima oko Grada puno mjesta. Grad mora imati svoju toplinu, mjesto gdje ce se ljudi sastajati a to je Centar. Spasite dok nije kasno - hvala. PS - naravno, stim bi izbjegli one tipove bez vrata i kose koji dolaze u Centar u bijesnim autima i s pistoljima.

Kvart: Rudeš
Poštovani gradonačelniče! Predlažem da se na jednom malom raskrižju u Jablanskoj ulici, točnije kod Pizzerije Bravo postavi jedan kontakt policajac ili ako već postoji isti na području Rudeša da česće bude na spomenutom raskrižju jer postoje izvjesni vozači koji se na tom raskrižju okreću pod ručnom kočnicom i isti ti konstantno divljaju po Jabnaskoj ulici. Zbog njih građani se boje pustiti svoju djecu samu van, a isto tako i sami se boje jer oni samo iznenada dojure i to brzinama uredno većim od 100km/h napominjem u NASELJU ili još gore na RASKRIŽJU bez zaustavljanja. U toj ulici postoji izuzetno puno ležećih policajaca ali u maloj kratkoj ulici gdje je mali mostić (isto Jablanska) koja je okomita na Jablansku i dolazi na to spomeuto raskrižje nema niti jednog ležećeg. Mislim da je bolje sankcionirati te vozače i na taj način puniti proračun jer istima očito već spomenuti ležeći na Jablanskoj ne predstavljaju nikakvu prepreku. To se događa svakodnevno u svako doba dana, a čak ih ni kiša ne spriječava. S poštovanjem!

Kvart: Črnomerec
rskrsnica Krištanovečka, Črnomerac, Milana Rojca i Topnička nesigurna je za prijelaz djece kao i prelazak automobila jer se kola nepropisno parkiraju na samom mostu na izlasku iz Rojčeve i na kolniku, jer se na samom mostu na izlasku iz Rojčeve nalazi restoran koji je uvijek pun gostiju koji svoje luksuzne mjezimce ostavljaju gdje stignu, a policija to ne sankcionira jer tu ide na gablec, pa je raskrsnica nepregledna sa svih strana, već je stradalo par djece na prijelazu, isto tako topnička ulica i pavleka miškina u kojoj je škola jako su opasne za djecu, jer u crkvu dolazi jako puno pijanaca i drogeraša na ručak, a baš u to vrijeme je smjena u školi pa djecu često presreću i drogeraši i pijanci, a djeca često gledaju i sukobe i svađu istih i ako se škola često žalila na te probleme nikad nema policije niti kontrole

Kvart: Novi Zagreb
Poštovani gradonačelniče! Molim Vas da ozbiljno razmotrite potrebu da se Novi Zagreb, koji graniči sa Samoborom, Velikom Goricom i u koji spadaju Kupinečki Kraljevec, Zadvorsko, dio Stupnika, Odranski Obrež, Hrašće Turopoljsko i td., HITNO podijelite na BAREM dvije općine. Zašto? Zbog lakše kontrole trošenja novca, boljeg planiranja radova i razvoja naselja, bolje organizacije javnog prijevoza, lakšeg obavljanja upravnih poslova ljudima, A LI I ZNOG BOLJE SIGURNOSTI, jer bi i novoformirana općina imala svoju policijsku postaju, a ne bi jedna nadzirala i uredovala na ovom ogromnom području. U nadi da ćete ozbiljno razmotriti ovaj prijedlog, srdačno Vas pozdravljam i želim uspjeh u radu! Marija Z.

Kvart: Gajnice
Zahvaljujem na ovoj mogućnosti komuniciranja.Sigurna sam da je svima nama stalo da imamo sigurniji i sretniji život. Stoga predlažem sljedeće: 1. Promijeniti TV program, unijeti više dječjih emisija i filmova koji imaju pozitivne poruke; djeca zapravo nemaju nikakvu ponudu emisija za svoj uzrast; tretira ih se kao da su odrasli pa gledaju razne filmove pune nasilja, grubosti i nepoštivanja ljudske osobnosti i intime. Najviše vremena provode sami, uz TV program jer odrasli za njih nemaju vremena. 2. Povećati broj policijskih ophodnji, kao što je bila ideja o kvartovskim policajcima. No, bilo bi korisno da se svakako češće šeću kvartom. Česta su okupljanja mladeži do sitnih jutarnjih sati, nemaju što raditi ili se negdje okupljati, a mnogi od njih su maloljetnici. Isto tako po kvartu luduju motorima i automobilima, alkoholiziraju se i rade razne nepodopštine. Ovim načinom bi im se ukazalo na neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje. 3. Sve navedeno ukazuje i na problem slabe ili loše roditeljske brige o mladima, ali i društvene brige - da im se ponude neki kvalitetni sadržaji. Mnogi koji završe srednju školu nemaju posao i nemaju nikakvih prihoda pa im ne preostaje ništa drugo nego da se zabavljaju u parkovima ili parkiralištima po kvartu. Ipak čini se da naše cijelo društvo mora promijeniti svoje prioritete i puno se više baviti mladima, nuditi im prave uzore, a ne uspjeh i bogaćenje bez rada ili preko iskorištavanja tuđeg rada. Na žalost, mnogi misle da je bogatstvo i dobar život moguć bez vlastitog rada i odricanja. Izgubili smo mnoge vrijednosti koje smo imali i prihvatili ili nam se nameću neke druge, nedovoljno dobre i varljive za mlade koji nisu još karakterno osnaženi i sigurni u sebe i svoje mogućnosti. Trebamo im pružiti prilike, boriti se za njih i baviti se njima što više. Roditelji često nemaju vremena, volje ili dovoljno znanja, a društvo im u tome ne pomaže na pravi način. Svi zajedno trebamo promijeniti,koliko je moguće, ovaj mikro svijet u kojem živimo. Čvrsto vjerujem da je to moguće, jer sve polazi od nas samih,ako pojedinac svjesno mijenja sebe, onda će utjecati i na promjene cijelog sustava.

Kvart: Gornji grad
Ispravna javna rasvjeta i time vidljive ceste i ulice jedan su od prvih faktora sigurnosti. Konkretno - danima zovem Elektru i tražim popravatk javne rasvjete - lampe broj 8 - u Radićevoj ulici, ali odaziva nema. Radićeva u tom dijelu izgleda sablasno, a sa skelama okolo koje su postavljene zbog obnove fasada, svaki prolaz navečer izaziva nalagodu. zahvaljujem

Kvart: Dubrava
Nekada su poslije 23 sata u Zagrebu bile racije u kafićima i na mjestima gdje se okupljaju ljudi. Ako su našli maloljetnike, odveli su ih u stanicu i zvali roditelje, a na taj način su pronalazili i mnoge sumnjivce. Da danas naprave raciju po gradu, pokupili bi šleper pun raznovrsnih kriminalaca. Danas sumnjive osobe nitko ne dira. Preprodavače cigareta osobno poznaju i ni ne pokušavaju ih skloniti s ulica i placeva.

Kvart: Gornja Dubrava
Moram priznati da se trenutno sigurnije osjećam u Gornjoj Dubravi u koju sam se preselio iz Zvonimirove ulice tek nedavno, nego recimo na Jelačić placu jer tek tamo vidim od kakvih se sve faca danas moj Zagreb sastoji i od kojih mi se ledi krv u žilama. O tome mogu potvrditi i nedavna hapšenja počinitelja onih groznih nedjela oko Pukijevog ubojstva. Počinitelji su skoro svi stanovali u najužem centru!

Kvart: Medveščak
Bilo bi dobro uvesti više policijskih ophodmji tokom cijelog dana,a pogotovo po noći.Trebalo bi ko nekad legitimirati i u blokić zapisati sve sumljive, pogotovo noću na brojnim školskim igralištima,parkovima i oko vrtića rastjerati pijanu i bahatu mladež koja nema druge zanimacije osim uništavanja inventara vrtića i škola.Osvjetliti sva ta mjesta ,staviti nadzorne kamere i umrežiti ih s centralom.Na taj način bi ipolicija mogla djelovati u realnom vremenu.Komunalci bi mogli konačno početi kažnjavati vozače koji smatraju da je kolnik parking pa uredno tamo parkiraju,pogotovo dostave,zauzmu jednu traku i tako stvaraju gužvu i nervozu kod nas koji poštujemo propise.

Kvart: Sloboština
Rad kafića u stambenim zgradama ograničiti na 23.00. Ovako ćemo svi skupa poludjeti. Hvala

Kvart: Sloboština
Vertikalna signalizacija! Izlaz iz naselja Sloboština i Dugave u ulicu SR Njemačke (ljevi skretaći) nisu zaštićeni svjetlosnim pojmom. Ulaz na obilaznicu iz Velikogoričke ulice, prometnica ima propisno izvedenu i obilježenu traku za ljevo skretanje a semafor nije prilagođen standardu prometnice pa svako ljevo skretanje je opasno po život. Koliko je već stradali zbog male investicije u vertikalnu signalizaciju. Šuma prometni znakova! Molim Vas da izbrojite prometne znakove (ograničenja brzine) a može i sve ostale na relaciji Velika Gorica-Pešćenica (cca 20Km) mislim da ima 36 znakova ogranićenja brzine, pa treba biti umjetnik tu relaciju provesti poštivajući navedene znakove i Zakon o sigurnosti u prometu. Zakon i kaznene odredbe imano rigorozne, vozni park nabrijan a prometnu signalizaciju neprilagođenu suvremenom, brzom, sve zahtjevnijem naćinu življenja. Ako pročitate ja sam Vam zahvalan, ako provjerite navedeno biće mi drago, ako nešto poduzmete biću sretan. S poštovanjem.

Kvart: Centar
Poštovanje, postavite kamere na svaki čošak - barem po centru. Nek se mafijaši i ljubavnici nalaze po periferijama. Pozdrav

Kvart: Sopot
ovo što ću napisati odnosi se na cijeli zagreb ne samo na Sopot.Zatvorie prekomjerne kafiće i kladionice i više se posvetite mladima.Edukacija je neophodna,odgoj u školama ne samo kod kuće.Grafiti i razni oglasi uništavaju okoliš,a gdje su policajci.Razumijem ih boje se.Dok se boje mladih nije dobro. Zagrepčanka rođena

Kvart: Centar
Zatvorite kladionice,sumnjive lokale i suvišne banke,na njihovu mjestu izgradite športske dvorane,igrališta i šetnice za mlade,koji se neće naplaćivati.Nekada smo(generacija 60.-ih)imali u sklopu škole dvorane za gimnastiku,atletiku,glazbene radionice,dramsku i literarnu grupu,šport se nije naplaćivao,dapače,tko je imao pored knjige i slobodnih aktivnosti,nije mu padalo na pamet da pljačka i ubija za 2 kn ili mobitel.Otuđenost i sebičnost nije dobrodošla,pogledajte malo oko sebe,savjest će proraditi.Umjesto skupih domjenaka političara,uvrstite besplatan gablec u osnovne i srednje škole.Inače,drago mi je,da su nam se pridružile pol.postrojbe i iz drugih dijelova Hrvatske,to je dobar potez.S poštovanjem,Zagrepčanka iz Staševice.

Kvart: Maksimir
Pozdrav, opčenito u dijelu kojem stanujem nema nekih većih incidenata ( ako izuzmemo ubojstvo male Nike ) no ne mogu , a da ne primjetim da u našem kvartu ( vrh srebrnjaka , laščinska , bijenička ) ne primjećujem baš previše patrola , a ako se uzme u obzir da na samom križanju srebrnjaka i bjeničke česta su okupljanja u nočnim satima sumnjivih likova , a nećesto i onih koji imaju premalo za hotel , a doma nesmiju neosjećamo se baš ugodno. osim toga i sam Zagreb parking mogao bi jedno vozilo osigurati samo za taj dio jer pošto je na tom djelu i jedan od ulaza u Mirogoj dosta onih koji ne poznaju znakove parkira u uličici III bijenički ogranak te nerjetko potpuno blokiraju i tako slijepu ulicu. Moglo bi se još dosta toga navesti , ali ovo su dvije stvari koje mene osobno smetaju i za koje mislim da se može iznači riješenje. Policija i komunalne službe u malo češće obilaske kvarta. Hvala Lp

Kvart: Medveščak
Poštovani i Uzoriti gospodin Bandić, Sam Nečastivi se nad našega Zagreba nadvil. Ni dobre. Kaj smo ve čineći? Kaj mi, luctvo zagrebečko, pomoći moreme? E, pa moreme, moreme. Samo, luctvo negdo mora podučiti kak sebe i druge štititi more. Na primer, ja, vu Erdedyevoj ulici živeći već 46 let (kak dete sam po Bukovačkoj plazil) vse susede (a posebno ženske susedice) dobro poznam. A bogmeš i aute kaj se tu parkijeraju. Pa ak vidim neki sumlivi tutač kak se tu dugo zadržava (pa ak su još nuter glave obrijane) ja si lepo registracije zapišem ili zapamtim dok domuv ne dojdem. Nek stoji. Morti dobro dojde. Ak pak vu mojemu haustoru neko novo lice vidim, ja lijepe, kulturne, pitam: "naj prostiju, Presvetli, koga vu ovoj hiži išćeju, kaj morem na uslugi biti?" Gdo bu bole reda vu našem dvorišću delati ak ne mi sami. Luctvo treba dobro educirati kaj delati more i trijeb da bi još sigurnejše bile. Dajte, Milan, brošurih, letkof, vu novine zagrebečke, skupaj sa stručnjaki policijski. Nek luctvo zna. Sluga sem pokoren, se najbolje Vam i Vašima vu Poglavarstvu.

Kvart: Maksimir
Redovito, nekoliko sati prije početka svih nogometnih utakmica koje se održavaju na stadionu u Maksimiru, postaviti grupe policijskih ili nekih drugih djelatnika s OVLASTIMA, u parkić kod ulaza u zgrade Ružmarinka 27-35. Te osobe bi oštro i bezkompromisno trebale spriječiti uništavanje imovine građana (u to spadaju : ispisivanje grafita po fasadama, uništavanje portafona, vršenje male nužde po fasadama navedenih zgrada i po cijeloj navedenoj javnoj površini i sl.) i remećenje javnog reda i mira (urlanje, razbijanje staklenih boca i dr.). Navedeno se već godinama redovito događa nekoliko sati prije početka svake nogometne utakmice. Bez efikasnog djelovanja u smislu utvrđivanja identiteta počinitelja i ispostavljanja računa istima ili njihovim roditeljima za učinjenu štetu, smatram da se ništa u tom smislu neće promijeniti. Kao građanin, osjećam se diskriminirano u odnosu na druge sugrađane, samo zato jer stanujem u Maksimiru, na lokaciji gdje se redovno okupljaju mlađi posjetitelji nogometnih utakmica i moram kontinuirano trpjeti materijalnu i drugu štetu od primitivnih i destruktivnih pojedinaca.

Kvart: Dugave
Poštovani, Dugi niz godina u večernjim/noćnim satima ispred osnovne škole u Dugavama (gdje je na podu nacrtan veliki grafit s dinamovim znakom) redovito se skupljaju razna društva. Skoro svaku večer se na tom mjestu nađu i igraju nogomet (neovisno o tome koje je doba dana ili noći), nakon čega najčešće slijedi glasno slušanje muzike iz auta i to uz bjesomučno opijanje, razbijanje flaša i maltretiranje svih stanara okolnih zgrada koje su udaljene jedva 20-tak metara. Neću niti spominjati da u večernjim/noćnim satima nije pametno prolaziti tim dijelom naselja, jer je maltretiranje prolaznika skoro pa uobičajena stvar. Iako je sve to vrlo dobro poznato policiji (zbog čestih poziva građana), najčešće ih policijska auto-patrola samo rastjera. Nažalost, tada se to društvo preseli u neosvijetljeni dječji park (koji se nalazi iza zgrade u ulici Sv. Mateja 49), gdje se opet nastavlja isti scenarij, samo se flaše, šprice i slično ostavljaju u dječjem parku... Na istom potezu nalazi se i kafić "Rak" (na adresi Svetog Mateja 51), preuređena bivša smećarna u kojoj se uz narodnu glazbu opijaju i drogiraju neki nepoznati ljudi, neovisno o radnom vremenu "kafića". Tuča usred bijela dana, mokrenje nasred ceste, ušmrkavanje droge koju stave na haubu bilo kojeg auta s parkirališta, oštećeni automobili na našem parkingu (jer svi gosti tog kafića dođu s autom, a možete si samo zamisliti s koliko promila iz tog kafića izlaze)... Za neke od tih događaja, postoje i policijski zapisnici. Stanari su odustali od zvanja policije, jer nakon odlaska policije, bilo je noći kada su "gosti" tog kafića namjerno turirali svoje aute uz neprestani zvuk sirene i glasno psovanje svih po redu, zato što se netko usudio u 1 poslije ponoći zamoliti policiju za pomoć. Kvartovski policajac niti jedan jedini put sigurno nije posjetio taj dio Dugava. Za sve to što se jedino u tom dijelu Dugava dešava, vrlo lako se i sami možete uvjeriti ako se u kasnim večernjim satima prošećete tim dijelom naselja. Ljeti je to apsolutno svaki dan, a zimi manje jer je hladno. Možete pitati i sugrađane... dobit ćete isti odgovor. Znam da policija ima puno posla, međutim ovaj prostor ispred i iza osnovne škole u noćnim satima postao je zabrinjavajuće i vrlo nesigurno mjesto. Kada bi barem ponekad prošla policijska patrola (bez prethodnog poziva građana kada već postoji problem), možda dotični huligani ne bi imali toliko hrabrosti i drskosti koliko je trenutno imaju. Sa žalošću mogu konstatirati da je večernja šetnja s obitelji u Dugavama nešto što je stvar prošlosti. Ako se ništa nije promijenilo uz učestale telefonske prijave građana policiji da se na jednom te istom mjestu već doslovno godinama okuplja problematično društvo.... sumnjam da će se to ikad promijeniti. Ipak, Vama je uspjelo dosta toga što drugima nije. Gradonačelniče, sretno!

Kvart: Trešnjevka
Maknuti kontejnere sa smećem sa ulica

Kvart: Črnomerec
PREDLAŽEM GRADSKI PRIJEVOZ VINOGRADSKOM ULICOM I VINOGRADIMA ,JER NAM DJECA NA VEČER IDU NEKOLIKO KM PJEŠICE SA SLOBODNIH AKTIVNOSTI. IPAK JE TO PRVA ZONA A MI GRAĐANI HODAMO 2-4 KM.U OVOM LUDILU BILO NAM SIGURNIJE.

Kvart: Črnomerec
Organizirajte i apelirajte na roditelje,da se ne srame bolesti svoje djece i da na vrijeme reagiraju,kada primijete čudno ponašanje.Neka vježbaju steći povjerenje i biti roditelj svojoj djeci,odgoj je važniji od karijere.Kroz radio i TV programe pokušajte pomoći roditeljima,educirajte ih,i njih i profesore,kako se nositi s problemima,koje djeca žele povjeriti roditeljima,a sram ih je ili ne znaju-kako.U školama bi 1x tjedno trebali djeci prikazati dokumentarac o posljedicama neprihvatljivog ponašanja,o ovisnostima,o osnovnoj njezi tijela prije i poslije intimnosti,o svemu...Otvorimo povjerenje svojoj djeci,ne odgađajmo to,oni nas sada trebaju više nego ikada.S poštovanjem,samohrana majka.

Kvart: Gornji grad
Poštovani gospodine gradonačelniće, Odazivajući se Vašem pozivu želim Vam uputiti nekoliko prijedloga ,koje sam stekao dugogodišnjim iskustvom i 12 godišnjim radom u Švicarskoj. 1.Sve lokale zatvarati u 24 sata a subotom do 1 sat. Nemože se tolerirati da nam mladež izlazi tek u 23 sata i da se onda do sitnih sati sve događa pod okriljem noći ,od alkohola,droge,kriminala. Ostaviti samo nekoliko nočnih lokala koji će biti pod kontrolom policije. 2.Vršiti česte kontrole po lokalima i maloljetne privesti, a roditelje kazniti jer ne vode brigu o njima.,i njihovim odlascima u nočnim satima. 3.Hitno otvoriti SUDOVE koji će raditi 24 sata i odmah izricat kazne . 4.Mladež i ostali osuđeni u takovom postupku dobiju na sebe (lajbek)i pod pratnjom policije čiste ulice ili neki drugi prisilan rad,na primjer čiste šumu na Sljemenu i skupljaju drvo za siromašne . 5.Mladež uključivati što više u šport,a kroz školovanja ,u Savezu gorskih vodiča ,Planinarskom savezu ,Orijentacijskom savezu i Rekreacijskom savezu ,uključiti ih u prirodu(no te saveze treba više financijski potpomognuti da se takovi programi mogu sprovađati) 6.Policija mora biti bolje plačena ,a za svako podmičivanje koje primi policajac odmah gubi posao i nemože se više nigdije zaposliti. 7.Kazne za nepoštivanje službenih organa moraju biti više i odmah naplačene. 8.Mislim da nema nigdije da "PAUK" odnaša po gradu vozila samo zbog krivog parkiranj.Ne pauk može samo odnašati vozila koja smetaju saobračaju,a ostala dobiju odmah opomenu sa uplatnicom ,koju moraju uplatiti u roku od 3 dana kaznu u prvoj policijskoj postaji,a neplačanje povlači uzimanje vozačke na 6 mjeseci. 9.Vani svigdije postoji "OPĆE NARODNA OBRANA",to znači u svakom kvartu kuči postoje ljudi koji zadu šta se događa,koji prate sve dolazeče strance,i ostale te dojavljaju policiji koja onada to provjerava,a isto tako i kretanje vozila koja su sumnjiva. 10.Može se napraviti van grada par DISKO KLUBOVA"koji će biti pod strogom kontrolom. Na žalost tako treba sada postupiti inaće se neće ništa postići. U zatvorima treba biti režim zatvora a ne hotela . 11.Mislim da treba aktivirati GOLI OTOK i prisilni rad. Nadam se da će Vam ovi prijedlozi pomoćiu promišljanju mogućih unaprijeđenja u javnoj sigurnosti na području našeg Zagreba za koji se Vi borite. S poštovanjem

Kvart: Črnomerec
napraviti sportska igrališta i parkove za djecu kojih u cijelom naselju nema ali zato imaju tri opskrbna centra u kojima se navečer skupljaju drogeraši i mafijaši pogotovo na parkiralištu od konzuma napravljenom na području ciglane a srenjoškolci i učenici 6, 7, 8 razreda osnovne škole vrijeme provode u kockarnici na tramvajskom okretištu i nitko o tome ne vodi računa, nema adekvatnog placa i mjesta za okupljanje djece i mladeži gdje bi se mogli družiti i rekreirati

Kvart: Kajzerica
Zabraniti tranzitni promet kroz Kajzericu jer u Bencekovićevoj ulici nema pločnika cijelom dužinom ulice a preko Kajzerice prolaze i autobusi i šleperi jer time izbjegavaju semafore na Aveniji Dubrovnik.U špicama je Antalova , Cimermanova i Bencekovićeva skroz zakrčena.Dođite to vidjeti.

Kvart: Donja Dubrava
Gospodine gradonačelniče, Pohvaljujem ovaj način komunikacije, jer upravo su stanovnici svake ulice i kvarta najbolji detektori problema i opasnosti. Tako i roditelji učenika OŠ M.J.Zagorke već nekoliko godina traže od svih mogućih gradskih struktura da se na putu koji vodi do glavnog ulaza u školsko dvorište postave 3-4 tijela javne rasvjete radi sigurnosti učenika škole, ali i ostale djece koja koriste školski bazen i dvoranu za sportske aktivnosti. Izlazeći sa osvjetljenog školskog dvorišta na put koji spaja dvije slijepe ulice, ulazite u mrak jer je prva iduća lampa udaljena 30-tak metara od ulaza. Kao što rekoh već dugo se borimo za ovu rasvjetu, a naša djeca svakodnevno prolaze ovom zonom (su)mraka. Stoga Vas molim da već sada reagirate kako biste put do škole ovim učenicima (a ima ih preko 900) čim prije učinili sigurnijim i ugodnijim. Unaprijed zahvalni roditelji i djeca

Kvart: Sloboština
Molimo da se vrati ograničenje rada kafića koji se nalaze u stambenim zgradama na max. 23h, jer smo izloženi svakodnevnim uznemiravanjima tijekom noći, jer evo proći će još jedna besana noć slušajući urlike koji dolaze iz kafića. Uz to sve naravno idu i provokacije lokalne klijentele zajedno sa vlasnikom kafića, a posljedice su vrlo često osim verbalnih i trganje poštanskog sandučića te ubacivanje smeća u isti, kao i zalijevanje ulaznih vrata svakojakim tekućinama. U međuvremenu policije upućuje na sanitarnog inspektora, a ovaj na policiju. Molim Vas za pomoć.

Kvart: Sesvete
mislim da prijedlozi nisu bitni jer sta god da mi predlozili bice kako vlasti pase ovo govorim iz iskustva.Evo je moj primjer kada sam prvi put odlucio policiji reci sta znam o jednoj provali i gdije je plijen zavrsio a sve sam to opisao u detalje gdije kada sa svim imenima da bi nakon izvijesnog vremena od tog policajca koji je imao volje da to rijesi dobio odgovor da je njegov otac u HDZ i da je sef te policijske uprave rekao ko je na vlasti njega se ne dira !!!!!!!????

Kvart: Maksimir
Poštovani gradonačelniče! Drago mi je što je pokrenut ovaj način komunikacije vezan uz sigurnost. Sigurnost je uvjetovana i radom policije na nacionalnoj razini kao što na toj razini postoji i organizirani kriminal. Sigurnost građana će biti veća raspoređivanjem policajaca po kvartovima na mjesta koja su prema procjeni važna za kontrolu. Također i postavljanje videonadzora, pogotovo na školama, vrtićima i drugdje.

Kvart: Centar
Lijepo Vas molim da zabranite rad kaficu Krivi put u ulici Gjure Crnatka. To je leglo huligana i delikvenata koji nam unistavaju ulicu i zgrade.Ukoliko im ne mozete zabraniti rad tada ih barem kontrolirajte putem cestih policijskih ophodnji.Mi ovdje ne mozemo normalno i sigurno zivjeti.Osim svega unistavaju saranjem i Botanicki vrt i Dom zdravlja, a razbijaju sve sto im se nadje na putu. Hvala

Kvart: Sopot
Bilo bi vrijeme da se donese i provodi kvalitetan zakon o držanju opasnih pasmina. U Sopotu se sve više mladih (kada napune 18 godina najčešće) odlučuje nabaviti pasminu staford da bi bili opasniji u društvu. Također ih tjeraju na vješanje za grane drveća. Samo je pitanje vremena kad će neki od tih puštenih pasa bez brnjice napasti neko dijete u parku. Ne može netko s 18 godina brinuti o takvom psu jer mu cilj i nije pas već njegov status u kvartu.

Kvart: Šestine
1. Donijeti DPU Šestina i riješiti prometnu infrastrukturu Šestina preopterećenu gradnjom "urbanih vila" uz preuske puteve bez nogostupa; 2. Riješiti pitanje pristupa Osnovnoj školi i Dječjem vrtiću - kao prvo postaviti potpun semafor na križanje Mlinova s Grebenščicom i Podrebernicom, jer je sada opasno po život izlaziti s kolima, odnosno djecom, iz Podrebernice u Mlinove, a zatim proširiti Podrebernicu i izgraditii nogostup na cijeloj njezinoj dužini; 3. Rekonstruirati ulicu Dedići-Šestinski dol tako da odgovara uvjetima sigurnog odvijanja prometa (stalna širina, nogostupi, smanjeni zavoji itd.

Kvart: Malešnica
Pa prvenstveno bi se mogla uvesti određena policijska patrola koja bi kontrolirala stanje u kvartu.S obzirom da policije nikada nema tamo gdje bi trebala biti i kada bi trebala biti a to je prvenstveno petak i subota navečer.Isto tako...do kada ćemo trpiti nepoštivanje radnog vremena određenih kafića na kvartu tipa "Korzo" u kojem se skupljaju lokalni šverceri koji u kafiću sjede do 2h ujutro svaki dan ali naravno...za njih ne vrijede pravila jer su ipak neki nedodirljivi...zar ne?

Kvart: Centar
Još jedna stvar! Natkriti , plakatirati nadstrešnice na tramvajskim stajalištima ( one prozirne ) jer po ljeti ili i kad je jače sunce nije za izdržati ispod njih pržimo se pa pržimo te se mora stajati ponekad i uz samu cestu ako tamo ima hlada da se sakrijemo od sve opasnijeg sunca . Ako se to poduzme i napravi onda ostajem živjeti u Zagrebu a ako ne nema mi druge tu nema života! Pozdrav

Kvart: Centar
Biciklističke trake su jako loše osmišljene , ako želite da ih se osmisli suvislo bez da se dolazi u "sukob" sa pješacima ( jer staze prolaze pješačkim kolnicima i njihovim stajalištima kod semafora pa prolaze i posred autobusnih stanica ) Ako to stvarno želite promjeniti neka Vam nije neugodno javiti mi se jer ovako ne ide pa ne ide (mislim da i Vi vidite da ja puno toga u toj izvedbi besmisleno )Stvari se daju jednostavno riješiti ali za to treba dobra volja Vas i nas

Kvart: Centar
da se uvedu gradski redari koji če upozoravati bicikliste i mopediste da se nemogu voziti u pješačkoj zoni već da siđu sa prometala ( kao u svakom civiliziranom gradu)i da ga guraju a ne da se bahate i jure poneki dok mi samo čekamo dok ne napravimo neki "krivi"potez u zoni koja je ipak namjenjena nama pješacima, pa da nas trknu jer niti ih čuješ niti vidiš jer ti dolaze i s leđa! Epa ako ste pravi i želite stvarnu kompletnu sigurnost nas građana onda ćete to i ostvariti . Također time bi se zaposlilo novih ljudi i svima bi bilo dobro . E to bi bio grad! Pozdrav

Kvart: Trnje
Odlična ideja ovako online ali da barem usvojite pametne prijedloge! Kao prvo video nadzor kao što je i sam gradonačelnik rekao da će se uvesti i to što više njih visoko postavljene da ih nebi uništavali te mikrorajonske policijske postaje te mikrorajonske postaje Zrinjevca ( da se prošeću s vremena na vrijeme po kvartu ,i da uoče gdje što treba odrezati pošišati , odvesti granje itd, a ne da ih se mora kontaktirati svaki čas a oni se ne odazovu )Isto tako mikrorajonske postaje poduzeća Zg Ceste ,takodjer da vse prošeću i saniraju dokraja započetu gradnju u nekim sanacijama koje se njih tiču ! Znači akcenat je na mikrorajonskim dežurnim kvartovskim postajama da sve uvijek bude kako treba . time bi se i zaposlili novi ljudi i svima bi bilo dobro!Pozdrav

Kvart: Centar
Povećajte broj policajaca na ulici.

Kvart: Ksaver
Poštovani! Vrijeme je bilo da se i građane pita za sigurnost i red u kvartu gdje žive i vjerujem da će akcija biti pun pogodak. Stanje u Radićevom šetalištu /lijep naziv/ a katastrofa ulice i okoliša, čisti se samo uz Ksaversku cestu, a "zelene" površine u Radić.šetalištu već 4 godine nisu održavane (kuć.br. 23) ispred i iza leglo ježeva, lasica, grafita, otpada u grmlju i sl. Nepoznate osobe noću se skupljaju i stvaraju stanarima nesigurnost. Vjerujem da ćete naći vremena za obilazak i ovo šetalište učiniti primjereno imenu. Hvala i želimo vam uspjeha u nastojanju poboljšanja življena za sve zagrebčane. Lijep, siguran, zdrav i pošten život svima, vaša sugrađanka M.

Kvart: Medveščak
Poštovani gospodine gradonačelniče, Odazivajući se Vašem pozivu želim Vam uputiti nekoliko prijedloga. Smatram da bi Grad Zagreb u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom trebao intenzivnije i kontinuirano organizirati i provoditi aktivnosti na nekoliko razina: 1. – INFORMATIVNA a. Organizirati javne tribine/savjetovanja za građane po četvrtima kako se samozaštitno ponašati, te o prepoznavanju mogućih rizika i izvora opasnosti za građane i njihovu imovinu. b. Organizirati stalni informativno-obrazovni centar, nešto slično onima koje policije raznih zemalja organiziraju, a zadaća kojeg bi bila da za različite kategorije građana (djecu predškolskog i školskog uzrasta, mladež, radno aktivno stanovništvo, umirovljenike, samce, teško pokretne osobe i sl.), sukladno njihovoj dobi i drugim specifičnostima na pristupačan način različitim metodama približi, na plastičan način, moguće izvore opasnosti i ugroza za javnu sigurnost građana i njihove imovine. Metode mogu biti različite od izložbi , nagradnih igara, kvizova, natjecanja i sl. treba izbjeći suhoparne metode predavanja i tribina ex katedra jer će one polučiti najmanji učinak na širu populaciju. 2. – PREVENTIVNA a. Povećati broj policijskih postaja na području Grada Zagreba. b. Povećati broj policajaca pozornika, odnosno kontakt policajaca koji će više biti u kontaktu s građanima na području za koje su operativno zaduženi. c. Ojačati i intenzivirati suradnju Grada i PUZ-a jer samo sinergijskim i složnim djelovanjem se može doći ne samo do boljih rezultata od dosadašnjih u pogledu javne sigurnosti nego i aktivnije djelovati na 3. AKTIVNA a. Otvoriti posebne stalne komunikacijske kanale građanima, kroz besplatni telefon, telefax i e-mail adresu posvećene komunikaciji između građana i Grada. Kroz ove komunikacijske kanale građani bi imali mogućnost da, anonimno ako žele, ukazuju na sigurnosne probleme ili one situacije za koje drže da bi njihovo rješavanje moglo doprinijeti unaprjeđenju javne sigurnosti u gradu. b. Dok se stanje sigurnosti ne podigne na višu zadovoljavajuću razinu Gradsko poglavarstvo na čelu s gradonačelnikom treba redovito, a barem jednom u dva tjedna razmatrati stanje sigurnosti na području Grada, analizirati poduzeto, tj. učinke poduzetih mjera i tražiti, predlagati i poduzimati i nove daljnje korake i mjere kojima će se stanje kontinuirano popravljati. c. Gradonačelnik bi kao najprepoznatljiviji predstavnik Grada trebao obavezno barem jednom u dva tjedna izaći među građane, na gradske ulice popričati s građanima na temu javne sigurnosti, s time da su vrijeme i mjesto takvog susreta unaprijed najavljeni i objavljeni. Ovim činom gradonačelnik pokazuje i dokazuje ne samo da je spreman naći se sa svojim sugrađankama i sugrađanima na javnom mjestu već i pokazati da je zajedno s njima dijelivši sve dobro i zlo što se na otvorenim javnim prostorima može dogoditi u ovim nemirnim vremenima. Nadam se da će Vam ovi prijedlozi pomoći u promišljanju mogućih unaprjeđenja u javnoj sigurnosti na području Grada. S poštovanjem,

Kvart: Gornji grad
Paziti da se provode i poštuju zakonske mjere i odluke grada. Grad mora stajati iza svojih odluka i dogovora s građanima, tako da ih poštuju svi stanovnici grada, a ne samo pristojna manjina. Veća angažiranost komunalnih redara i njihova suradnja s policijom.

Kvart: Gajnice
Prekinuti prekomjernu izgradnju, odnosno dozvoliti samo gradnju ili dogradnju obiteljskih kuća. Broj stanovnika se povećao preko mogućnosti prometnica i održivog razvoja naselja (dovoljno zelenih površina, sportskih terena) što dovodi do napetosti i na koncu do nasilja!

Kvart: Špansko
Nekoliko kvartavskih policajaca koji će uvijek biti isti za isto područje i koji će stalno patrolirati

Kvart: Novi Zagreb
Zbog čega Grad Zagreb nema gradsku policiju?? Takav sustav uspješno funkcionira diljem Europe od Španjolske, Italije... Građani bi imali veću sigurnost i dostupnost policije za svakodnevne aktivnosti, a s tim bi se značajno rasteretila i državna policija koja bi se mogla uspiješnije posvetiti borbi protiv organiziranog kriminala.

Kvart: Kajzerica
Postovani, mozda bi bilo dobro rjesenje da u svaki kvart na nekoliko lokacija,ovisno vec o velicini samog kvarta,postavite kucice/punktove u kojima bi danonocno dezurali policajci. Ovako kad se nesto i dogodi,dok pozovete policiju,dok isti dodju,ujeo vuk magare...

Kvart: Medveščak
Poštovani, već smo u više navrata pokušali skrenuti pozornost na problem Parka Bartola Kašića (Zvonimirova, Tuškanova, Martićeva), ali nitko se ne odaziva - ni mediji ni policija (osobno sam zvala i policiju i novinare)! Naime, danju dolaze komunalni redari, izvidnici i opominju bakice s pekinezerima, a noću se tu srednjoškolci opijaju, tuku se i razbijaju, devastiraju park, klupe, dječje igralište, a nitko ne dolazi. Čak i oni koji imaju opasne pse, staforde i pit bule, tu ih NOĆU puštaju bez uzice! Zato pozivam mjerodavne - DOĐITE NOĆU U NAŠ PARK I POGLEDAJTE ŠTO SE DOGAĐA! Da preveniramo nasilje, a ne da (ponovo) čekamo da najprije netko strada! PS. Opis konkretnih događaja sastavila sam u jednom napisu "Gradonačelniče, molim Vas da me zaštitite" pa ga mogu poslati ako mislite da i time mogu pomoći.

Kvart: Črnomerec
Ja imam troje djece i spadam u stariju dobnu skupinu. Moje mišljenje kao i mišljenje nekih mojih kolega (vršnjaka) je da bi trebalo dinamizirati komunikaciju s policijom na volonterskoj osnovi, jer policija nije više milicija pa je i davanje informacija opće dobro a ne denuncijacija. Možda preko kvartovskih policajaca koji sami bez dinamičke suradnje teško mogu dati kvalitetnije rezultate. Iskusni policajci bi mogli održavati za volontere neka predavanja, filmove...., a od polaznika (koji su u većini i roditelji) dobivati niz korisnih informacija koje roditelji uspiju saznati od djece. To je naravno proces koji bi vjerujem mogao dati kroz određeno vrijeme dobre rezultate, a kao prijedlog dajem radni naslov VOLONTER DETEKTIV.

Kvart: Dubrava
Smatram da bi policija trebala imati veće ovlasti za sve huligane u gradu Zagrebu i šire,moj suprug je policajac i nekoliko puta je imao neugodne situacije kada nije mogao reagirati dok su po njemu pljuvali ga i tukli,samo iz razloga kada policija oštrije reagira tada se po medijima diskutira kako je polocija agresivna i krši svoje ovlasti,a kada se napadne policajac tada je sve u redu i samo je imao nažalost lošu sreću,smatram da se nasilju zaista treba stati na kraj ali isto tako i pružiti neku sigurnost i potporu policiji da bi uspješno obavkjali svoju dužnost.HVALA

Kvart: Prečko
PLAN malih komunalnih akcija Gradske četvrti Trešnjevka - jug za 2008. Tijardovićeva - Ul. J. Slavenskog sanacija dječjeg igrališta - zamjena sprava i postavljanje antitraumatske podloge529.682,00 10. Ulica majstora Radovana sanacija dječjeg igrališta - zamjena sprava i postavljanje antitraumatske podloge 498.925,00 Poštovani, kopirala sam iz Službenog glasnika dvije sanacije dječjeg igrališta i primjetila sam da se uređuje, hvala Vam na tome, ali... U jednom od dječjih igrališta nažalost djeca se nisu igrala već godinama, a sigurna sam da se neće igrati i dalje bez obzira što je uređeno. Naime na tom igralištu skupljaju se lokalni pijanci od jutra do sutra budući da ih kiosk - dućan opskrbljuje alkoholom. Pijanci i taj nazovimo dućan udaljeni su od igrališta ni 1 metar, a od dječjeg vrtića cca 15 m. Tamo su po cijele dane i uriniraju po drveću i prekrasnim zelenim površinama. I tako već godinama. Recite mi da li se mogu osjećati sigurnom i pustiti svoje dijete od 5 godina da se igra na tom igralištu među pijancima? Samo ću napomenuti da mislim da se su sredstva za sanaciju bezrazložno potrošila iz gradskog budžeta ako se ne istjeraju pijanci iz parka. Nažalost nemogu Vam dati prijedlog kako to riješiti jer ja ne znam kome se obratiti za pomoć.Zvala sam Općinu Trešnjevka te mi je referent rekao da oni nažalost nemogu ništa učiniti,preporučio mi je svaki dan zovem policiju. Pitam se da li je to rješenje, imamo i kvartovskog policajca već dvije godine, ali moj osjećaj sigurnosti nije ništa veći jer djete nemogu pustiti da se igra, a meni je nelagodno prolaziti kroz park. Na kraju još jednom zahvaljujem na uređenju dječjeg igrališta i ako uspijemo djecu odgojiti bez gledanja alkoliziranih ljudi u njihovom parku možda uspijemo vratiti sigurnost našem gradu. Unaprijed zahvalna

Kvart: Gredice
Predlažem češće policijske ili redarstvene ophodnje koje su nekad postojale,a zadnjih godina ih nisam primjetio.

Kvart: Središće
Angažirati policiju da redovno obilazi kvart, a naročito parkove i mračna mjesta iza zgrada. To su mjesta gdje se skupljaju alkoholičari i gdje maloljetnici (12 - 13 godina) konzumiraju drogu koju kupuju u lokalnom kafiću (Apollo). Ograničiti radno vrijeme kladionicama i kafićima, te nadzirati zabranu prodaje alkohola maloljetnicima. Sa cesta i klupica maknuti alkoholičare koji vrše nuždu na dječjem igralištu itd. Uglavnom....poslati policiju u patrolu jer je do sada nije bilo za vidjet

Kvart: Centar
Poštovani gospodine gradonačelniće, stanujem u najstrožem centru grada Zagreba i mogu Vam reći, da izlazim samo na posao i s posla te u šetnju na Zrinjevac sa mojim labradorom . Kada sam s njime, osjećam neku sigurnost, ali se klonim čudnih tipova kojima na faci vidim da nevole pse a još manje ljude. Predstavnici stanara okolnih zgrada brinu o suvlasnicima zgrda na način da su vrata u zgradu zaključana i da se ulazi putem portafona. I mi svi imamo portafone.Međutim, nas je strah u našim domovima jer naša predstavnica stanara širom rastvara glavna ulazna vrata u haustor a zbog prijateljstva sa osobom koja u našoj zgradi u podrumu ima unajmljeni podrum i tu vodi kafić "Zrin". Nama po haustoru, stepenicama hodaju nepoznati ljudi. Svakakvi da ih se prestrašite!Zvone na ulaznim vratima u stanove, kao prodaju nešto, prose i sl.Ta velika dvokrilna ulazna vrata u haustor su širom rastvorena od 6.3o do 23.00 sata. Bilo je već provala i pokušaja provala. Stanari su stari ljudi a predstavnica stanara njima manipulira na način da joj nešto potpišu, a oni neznaju kaj, pa veli da ima dopuštenje da su gl. ulazna vrata širom rastvorena.A to je laž, jer se međusobno žale, a jadni neznaju kako to rješiti jer predstavnicu ne možemo smjeniti, ima dežurne potpisnike, odnosno falsificirane potpise. Naši životi i imovina takovom samovoljom predstavnice stanara i voditelja kafića "Zrin" su ugroženi svakodnevno. Napominjem, sve okolne zgrade Berislavićeva, Gajeva, Praška, Zrinjevac...imaju zaključana glavna ulazna vrata. Kako da budemo sigurni u svojim domovima a vidimo kaj se događa u Zagrebu? Pomozite nam.U ime prestrašenih i zabrinutih stanara zgrade Berislavićeva 3

Kvart: Utrina
sve 5

Kvart: Centar
Postavljanje kamera , narocito u pothodnicima i parkovima . Više policijaca na cesti ali u civilnoj odjeci ne u uniformi . Pitajte nadležne u policiji koliko policajaca u nocnoj smjeni pokriva razne djelove grada (neki cak i bez službenog vozila) .

Kvart: Žitnjak
Drago mi je,da je došla ispomoć policije i iz drugih krajeva Hrvatske,jer nam je potrebnija nego ikada.Osjećam se sigurnije,jer neću više toliko strahovati kako će moje dijete doći iz škole.Molim Vas,ako je moguće,postavite policijsku ophodnju oko dviju srednjih škola u Getaldićevoj ul.,jer,tamo se u zadnje vrijeme događaju prepadi i ucjene djece,koja idu iz druge smjene iz škole u pravcu prema tr.stajalištu i u pravcu prema dvorani za tjelovježbu-preko parka.Hvala na podršci i sretno.Majka.

Kvart: Črnomerec
Predlažem,da se samohranim roditeljima,koji rade na svom redovitom poslu,brinu o kući i kuć.poslovima,odgajaju djecu poveća plaća,jer nose dupli teret s kojim se teško nositi,pogotovo majkama,koje s posla doma trče na posao i podižu svoju djecu.Ili,da im se skrati radno vrijeme za 1 sat za istu plaću,možda i beneficirani radni staž?Samohranim roditeljima je najteže,jer i od njih se traži,da sudjeluju u referendumu za obnavljanje nog.stadiona,a nemaju dovoljno ni za kruh svojoj djeci.Pokušajte,molim vas,razmotriti tu mogućnost.Hvala na razumijevanju i puno uspjeha.Vlasta.

Kvart: Maksimir
Opcenito, nevezano za kvart. 1. prevencija: CCTV kamere na užem gradskom središtu kao i na "problematičnim" mjestima, nocnim klubovima i sl. 2. edukacija: u osnovim skolama 50% programske satnice npr. vjeronauka (koji je hvala bogu dosao u skolske klupe) posvetiti etickoj edukaciji djece. Tu bi se trebala ukljuciti i pedagogija i policija - uglavnom program prilagodjen dobi djece. 3. represija: kada sam jao kao mlad izlazio navece, policijske patrole su bile svuda, i stalno te netko legitimirao. Zadnjih 10 godina toga nema. Ne bih da se vrati doba od prije 1990, ali ovakve kontrole bi bilo dobro ponovno uvesti. Ovako covjek ima osjecaj da se policija drzi po strani. Hvala na paznji. Krunoslav.

Kvart: Dubrava
Poštovani Gradonačelniče, prije svega pohvaljujem Vašu incijativu za suradnjom s građanima. Moj prijedlog, a mislim da se i većian slaže, da bi trebalo doista ograničiti rad kafića u stambenim četvrtiama do 22h bez glasne glazbe. Doista mislim da u kvartu kao što je npr moj (Poljanice-Dubrava) nema razloga da kafići rade duže i da pod krinkom kafića zapravo rade kao noćni klubovi gdje često zalazi i policija" na cugu". Prvo radni ljudi i školarci ne mogu spavati, drugo- UPRAVO U TIM "KAFIĆIMA" SE NALAZI LOKALNA MAFIJA. Treće, mišljenja sam da jedna stambena zgrada NE SMIJE IMATI VIŠE OD JEDNOG KAFIĆA!!!!!!!!! s poštovanjem

Kvart: Gornja Dubrava
Prije svega mislim da bi trebalo uvesti svakodnevne policijske ophodnje, povesti brigu o tome dokle rade lokalni kafići, tko u njih zalazi, šta se sve prodaje u tim kafićima. Najstrože bi trebalo kazniti ljude koji remete javni red i mir, uvesti da se kafići zatvaraju u 23 sata, a vikendom ddo 01.

Kvart: Maksimir
Moje je misljenje,da nam nedostaje policajaca (pozornika).Mislim da nije dovoljno vidjeti policajca dva ili tri puta godisnje i to samo u prolazu.

Kvart: Savica
U OŠ Jure Kaštelana na Savici često dolazi do nasilja nad djecom. Prijedlog- financirati ili sufinancirati angažiranje ili zapošljavanje zaštitara ili policajaca u mirovini radi kontrole i pružanja zaštite djeci.

Kvart: Dubrava
Lijep pozdrav, Pozdravljam ovakav način komunikacije i pružanje mogućnosti građanima da daju svoje prijedloge u bilo kojem aspektu razvoja našeg prekrasnog Grada. Moj prijedlog poboljšanja sigunosti je da se prvo poradi na većoj kontroli policijskih služenika koji više vremena provode u ugostiteljskim objektima nego na ulicama. Osobno, svakodnevno svjedočim prizoru gdje je ponekad 4-5 policijskih automobila parkirano ispred ugostiteljskog objekta dok policijski službenici sjede na terasi ispijajući neku vrstu tekućine. Zbog takvih prizora ne osjećam sigurnost ne samo za sebe, već za svoju djecu koja idu u školu i vrtić i neposredno su izloženi opasnostima kakvih smo svjedoci posljednjih mjeseci. Za vrijeme atentata na Ivu Pukanica, sa svojom kcerkicom od 4 godine bila sam na trgu bana J.J. Moram priznati da sam, nakon ekplozije i izuzetno brze intervencije policije (cca 3 minute) kao iz akcijskih filmova (pohvaljujem :) , osjetila nesigurnost i strah koja se vidjela na licima gradjana. I samu me je obuzeo osjecaj koji nosim jos od 90-tih kada je nas Grad bio pogodjen ratom. Ne zelim takav Grad ostaviti svojoj djeci! Zelim da se osjecajju sigurno i sretno, da s veseljem i spokojem koracaju prekrasnim ulicama moga Grada pozdravljajuci svoje sugadjane nasmijana lica... Srdacno

Kvart: Centar
Poštovani gradonačelniče, Koristim ovu prigodu da Vam se obratim iako sam već u više navrata razmišljao da to učinim, ali nisam jer sam prethodno iscrpio sve institucije koje su u Vašoj nadležnosti, ali bez konkretnog rješenja problema što dati iz 2006. godine. Inače, sam osoba s tjelesnim invaliditetom ,te ostvarujem pravo na znak pristupačnosti u gradu Zagrebu.Obzirom, na prisutnu stalnu kako pravnu tako i ljudsku nesugurnost u gradu Zagrebu molim Vas za pomoć.Kao stanari ulaza Vlaška 72 b, te susjetnih ulaza više smo se puta pismeno obraćali predsjednici gradske četvrdi Donji Grad gđi Sanji Kumpar, te presdjedniku gradske četvrti Medveščak g. Anđelku Šućuru, Odjelu komunalnog redarstva, te Gradskom Uredu za graditeljstvo g. Alanu Ordulju, a vezano za slijedeće probleme:1) ovog ljeta su naprosto ukradene 2 nove drvene klupe iz parka kod Vlaške 72 b usred bijelog dana i nikome ništa.Obećano je da će park biti popravljen slijedeće godine jer trenutno nema novaca.2) nakon postavljanja novih stupića od strane Zagrebačkih cesta isti su demolirani od strane nepoznatih počinitenja - stupići se nalaze neposredno prije ulaza Vlaška 72 b.3) na potezu od Ratkajevog prolaza (kod Martimex dućana) do Vlaške ulice (kod Samsonite dućana) stalno se parkiraju vozila, i to ne samo na nogostupu što smeta prolaz pješaka, nego i uz sam zid zgrade ulaz Vlaške 72 b koja je ujedno zaštićeni spomenik kulture, te ista stoje cijelu noć.Naime, tražili smo od g. Alana Ordulja, načelnika pri Odjelu za promet postavljanje stupića kako bi se onemogućilo parkiranje, a što je npr. nedavno postavljeno u Vlaškoj ulici na suprotnoj strani ceste na potezu od ulaza u bivšu Vojnu bolnicu do nogostupa kod Petretićevog trga kod crkve sv. Petra.Molimo Vas za pomoć jer jedino Vi svojim autoritetom možete riješiti navedeni problem, kako bismo mirno i sigurno mogli odgajati svoju djecu i raditi za dobrobit Grada Zagreba.Molim odgovor o učinjenom S poštovanjem,

Kvart: Centar
Crnatkova ulica. To je slijepa ulica parelelna sa Vodnikovom ulicom, uz željezničku prugu. Na dnu te ulice nalazi se "Krivi put" pred kojim i u kojem se konstantno dešavaju tučnjave i čiji posjetitelji uništavaju cijelu ulicu. Prije godinu dana su doslovno zapalili dječju penjalicu na dječjem igralištu, uništili su cijeli Dom zdravlja Centar sa grafitima, ključevima oštećuju parkirane automobile, petkom i subotom prije odlaska u Krivi put na klupicama ispijaju alkoholna pića, galame, razbijaju boce, a često izbijaju sukobi. Inače u taj su "klub" konstatno dolazile ubojice Luke Ritza. Ispred "kluba" svake subote i nedjelje izgleda kao da je ratna zona. Svaka zgrada u ulici je "dobila" grafitni "ukras", a zgrada na broju 22 je po cijeloj dužini i do visine prvog kata prešarana grafitom. U ulici je do sada bilo višekratnih provala u 2 stomatološke ordinacije i u više stanova. Policija ne čini ništa, a pogotovo glede prevencije. Stanari se petkom i suborm iza 10 sati doslovno ne usuđuju izaći iz kuća. Inače, u ulici se nalazi i starački dom čiji štićenici ne mogu sjediti na klupama jer su iste od strane delikvenata zaprljane, pune stakla i smeća. Stanari su do sada pisali peticije, nebrojeno puta zvali policiju no uvijek dobiju isti odgovor - krivnja je u "Krivom putu" a mi im ne možemo ništa je smiju raditi do 4:00 ujutro. Molimo Vas pomozite nam!

Kvart: Malešnica
Gospodine Gradonačelniče! Po mojem osobnom mišljenju, trebalo bi poslat policiju na ulicu kao nekada. Oni bi trebali šetat ulicama, parkovima i školskim igralištima i sve sumljive osobe i događaje registrirat i prijavit. Tako je nekada milicija radila u Zagrebu za vrijeme Jugoslavije i nije bilo ovakvih groznih stvari kao danas. Nisam Jugonostalgičar ali smatram da je tad policija radila puno bolje nego danas i mi građani smo bili puno sigurniji i sretniji. Puno pozdrava od vašeg obožavatelja!

Kvart: Medveščak
Moj prijedlog je uvođenje institucije kvartovskih policajaca, koji bi nakon 18 h cirkulirali određenim kvartovskim područjem i na taj način čuvali sigurnost građana.Kvartovski bi policajci prvi mogli zamijetiti nekakve sumnjive aktivnosti koje se odvijaju u gradu, te promptno intervenirati.

Kvart: Savica
Poštovani, Na Savici radim i htio bih Vam skrenuti pažnju na sve veće nasilje posebno među mladima u naselju. U večernjim i noćnim satima okoliši vrtića i škole postali su mjesto okupljanja mladih koji piju, šaraju razbijaju (vjerojatno se i drogiraju). Da ne dužim jer sigurno ste i sami svjeni problema, pitanje i prijedlog je sljedeći: "Može li se oko ustanova čiji je osnivač Grad Zagreb postaviti sustav video nadzora koji u nekim školama, vrtićima ima učinka?" Hvala

Kvart: Bačun
Vidim da Sesveta nema u popisu kvartova, ali nema veze jer ovo što pišem odnosi se na cijeli grad. Budući da u nasilju u velikom broju sudjeluju upravo djeca i mladi, mislim da bi bilo potrebno poduzeti korake da se u svakoj školi i na fakultetima hitno oformi grupa ili neformalna udruga s ciljem i nazivom Stop nasilju, koja treba uključivati učenike, roditelje, nastavnike koji se žele u to uključiti, a sve treba voditi stručna osoba, pedagog ili socijalni pedagog. U školama nasilje raste, a nitko ništa konkretno ne poduzima. Ta mladež već sada sije strah gradskim ulicama, a što će biti tek kasnije kad još narastu. Jedan od prijedloga je dakle,dobrovoljna udruženja Stop nasilju u školama i na fakultetima da se što više mladih u to uključi. A voditelj će osmisliti program rada itd. Možda grad nema utjecaja ali u suradnji sa Ministarstvom prosvjete to se može ostvariti. Srdačan pozdrav

Kvart: Peščenica
U kvartu Folnegovićevo naselje, izrađuju se na limenkama dodatni katovi, stanovima u prizemljiva se dograđuju dodatne sobe od kojih cc16m2 na javnoj površini. Stiće se dojam da je naselje podložno pojedincima koji grade kako hoću. U naselju nema kontakt policajaca, nikakvog sadržaja niti kontrole, ulice su loše koordinirane jer se preko naselja prelazi, prečicom iz kvarta u kvart...naselje je malo s usklim ulicama i velikim protokom prometa.

Kvart: Centar
Poštovani, u Gajevoj ulici od Mihanovićeve pa do Hebrangove automobili se nepropisno parkiraju po pločniku iako su uredno nacrtana parkirališna mjesta. Veliki je problem majkama s malom djecom u kolicima a i starijim ljudima sigurno prolaziti između automobila i kontejnera za smeće. Rješenje je vrlo jednostavno i ne pretjerano skupo. Lako ćete "natjerati" vozače (uz pristojne kazne) da se pravilno parkiraju ili u Gajevoj ulici postavite one stupiće koji će prisiliti vozače na pravilno parkiranje a pješacima omogućiti sigurno kretanje. Pozdrav

Kvart: Ksaver
Nema napretka i sigurnosti bez učinkovitih gradskih službi koje su u rasulu zbog kronićnog nerada i neodgovornosti stoga kao prvo treba svima objasniti da je izraz vlast neprimjeren u demokraciji jer vi niste naši vladari nego naši službenici (vladari su oni koji su pokorili nekoga). Rješenje je logično i neminovno a to je: 1. svim zaposlenima u gradskim i državnim službama ukinuti stalni radni odnos te dati ugovore na godinu dana ili najduže na razdoblje od izbora do izbora jer je njihova odgovornost od najveće državne važnosti a pošto su odgovorni i sposobni i nisu u nemilosti hirovitog šefa nego je njihov poslodavac cijelo biračko tijelo nije im potrebna zakonska zaštita radnog odnosa 2. u svim službama omogućiti knjigu žalbe gdje bi građani mogli ukazati na nepravilnosti u radu službe i službenika 3. normirati učinak gdje je to god moguće a neučinkovite otpustiti 4. ne aludirati na moral službenika nego ga kontrolirati 5. postrožit zapovjednu odgovornost tako da nadređeni odgovaraju za djela i učinak podređenih službenika i ostvarenja njihovog sektora 6. sve prekršitelje pravila službe, neradnike i nesposobne otpustiti i zabraniti daljnje zapošljavanje na bilo koje radno mjesto plaćeno iz proračuna (tj. od nas vaših poslodavaca) ili drugo odgovorno mjesto u privatnom sektoru (direktori ...) 7. u službe zapošljavati stručne i sposobne a gdje je god moguće zaposliti invalide jer su oni savjesniji i senzibilniji na probleme građana u nevolji a i dio su našeg društva kojem treba pomoć 8. revidirati radna mjesta te nepotrebna ukinuti a otvoriti potrebna 9. službenike prema odgovornosti i učinkovitosti adekvatno platiti 10. izmijeniti ili ukinuti zakone donešene zbog uvjerenja "i tako svi muljaju pa će se snaći" koji sputavaju i oštećuju poštene privrednike jer će ućinkovita državna uprava učinkovito i otkrivati i kažnjavati kriminal 11. i na kraju srezati probleme u korjenu tj. založiti se da mladi ne stasaju bez moralnih vrijednosti i kvalitetnih životnih smjernica koje su prijašnji naraštaji dobivali u obitelji a pošto znamo da današnji roditelji imaju mogučnost vidjeti svoju djecu cca 2 sata dnevno zbog radnih obaveza oni koji tu djecu odgajaju su tete, učitelji i profesori a dom su im vrtići i škole stoga izaberite najbolje a tako ih i tretirajte i nagradite a osigurajte im i sve potrebne uvjete jer pametni i odgovorni tako i rade a sada su na žalost nepoželjni u društvu gdje "snaga klade valja" i "lova 'oće gdje burgija neće" Ovako ustrojenom upravom pročišćenom od za sada strahovito jake strukture korumpiranih neradnika ili nesposobnjakovića konačno bi i stručni i sposobni poželjeli sudjelovati u njoj tako da bi naša mala "firma" sa cca 5 miliona suvlasnika i prevrijednim "nekretninama" uspjela prehraniti i zbrinuti sve nas na zavidnom nivou. Naš gradonačelnik je sposoban i upućen u brojke tako da vjerujem da i on u nekom snu vidi što bi sve mogao napraviti za ovaj grad i državu da svi oko njega rade što i kako bi trebali. Učinite nešto pod hitno jer su sposobni i pametni na rubu pameti a i uspjeha jer je postalo gotovo nemoguće legalno i u razumnom roku ostvariti zakonske uvjete (u većoj mjeri dobre i potrebne) zbog naše rak rane, KATASTROFALNE ADMINISTRACIJE! Pozdrav i sretno

Kvart: Jakuševec
Poštovani, Vjerojatno u svom obraćanju niste mislili na sigurnost u tom smislu, ali u našoj ulici sigurnost stanara ipak je najviše ugrožena na ulici. Radi se o ulici Kamenarka prepunoj novih zgrada, a i poslovnih objekata i u njoj ulica još uvijek nema pločnika, zebri, a nije niti dovoljno široka da se dva automobila normalno mimoiđu. Stotine ljudi i djece svaki dan prolazi tom ulicom i riskira svoj život nadajući se samo da ih nitko neće pregaziti. Plaćeni ubojice ne ugrožavaju nas baš toliko - ova opasnost je stvarna i prijeti svaki dan. Pišemo već od 2003. godine, ali nitko ne poduzima ništa. Odgovori koje dobivamo su da je uređenje ulice u planu. Kada? Koliko ljudi trevba stradati da se nešto poduzme???? S poštovanjem

Kvart: Bačun
Dragi gradonacelnice Bandic, Zasto ne otvorite forum na sluzbenim stranicama grada Zagreba, gdje bi ljudi iznasali svoje stavove, misljenja i prijedloge. Zasto se gradjane pita i trazi pomoc samo onda kad je gusto? Nadam se da Vi niste kao g.Cehok koji otvara i zatvara forum kako se njemu svidja i pase. G. Cehok, gradonacelnik grada Varazdina zatvorio je stari forum, otvorio novi koji vise nije anoniman jer mu se nije svidjelo da ga ljudi preispitavaju i iskazuju svoje misljenje, a najvjerojatnije iz straha zbog izbora, zatvara anoniman forum. Vas posao cijenim i Vas kao licnost, pa vam se obracam sa molbom, otvorite forum da bismo mogli diskutirati. Sa postovanjem

Kvart: Lučko
Policija treba biti na svom radnom mjestu a ne po lokalnim kafićima...

Kvart: Centar
Zapamtite dane kada ispod Dolca, pokraj cvijeca, sverceri prodaju odjecu. Tih su dana dezurni podmiceni policajci. Dani kada nema svercera nam govore da se dezurni nisu dali podmitit.

Kvart: Martinovka
: Na školsko igralište škole "Tin Ujević" trebalo bi češće poslati policijske patrole, jer maloljetni "huligani" rade nered, lupaju nam loptom u zidove i deru se tj. "iživljavaju se na nama" do ranih jutarnjih sati. To neki puta potraje do 04,00 sata ujutro, a nitko se ne usudi ništa reći. Zvali smo često policiju ali to nije dalo nikakvih rezultata. Možda ova policija ipak nešto napravi i možda konačno dobijemo ponovno mir u naš kvart.

Kvart: Trešnjevka
Policiju na ulice, sa većim ovlastima i naplatom na lice mjesta (telefoniranje mobitelom, vožnja u zabranjenom smjeru što je pravilo ispred Općine Trešnjevka). Za prekršaj kazniti istom mjerom običnog građanina i saborskog zastupnika, i onog u Fići i onog u Mercedesu, jer prekršaj je prekršaj. Da bi policija djelotvorno reagirala i pošteno radila svoj posao potrebno im je povećati plaće, koje bi bile barem veće od vozača tramvaja. Bez gradske policije mislim da je to teško provedivo. Gospodine gradonačelniće budite uporni u osnivanju zagrebačke policije, koja bi nam osigurala veću sigurnost.

Kvart: Peščenica
Nedavno, oko ponoći čuli su se žestoki pucnjevi ( možda 7-8) koji su digli cijelu Volovčicu! Sutradan smo saznali da se pucalo sa tramvajske stanice ( u zrak ili ...???) Prijedlog: 1. jače osvjetljenje i više manjih lampi ( koje rade) i na stajalištima i oko parkova gdje se ljeti skuplja "mladež" 2. kvartovske policajce nikada nismo vidjeli, a relativno su česte krađe na parkiralištima ( razbijeni retrovizori, uništeni automobili i sl )

Kvart: Trešnjevka
Poštovani, Sjećate se, prije godinu-dvije, vjerojatno i više vrlo važna i politička tema su bili kvartovski policajci (bobby). Ako se dobro sjećam to je trebao biti policajac koji bi služio za rješavanje kvartovskih manjih problema, a zapravo trebao je ljudima pružati osjećaj sigurnosti. U mom kvartu, Trešnjevka sjever, u zoni Baštjanovi i Golikove NIKADA, BAŠ NIKADA nisam vidio nikakvog policajca koji bi šetao ili pružao ljudima osjećaj sigurnosti. A još manje da bi ga s vremenom upoznao i da bi se zbog njega osjećao sigurno! I dalje je policija samo netko koga svi smatramo neprijateljem i ne osjećamo se da oni služe našoj sigurnosti nego se uz njih osjećamo nelagodno. I nakon toliko godina oni su, nažalost svih nas, i dalje prava milicija iz prošle države. Jako tužno i jako poražavajuće. Ideja kvartovskih policajaca to je trebala i mogla promijeniti. Ali oni uopće ne postoje. I ne rade svoj posao. Kada bi ja uvijek znao da je policajac u blizini, udaljen ulicu-dvije-tri sigurno da bi se bolje osjećao i sigurnije. Pogotovo kada bi on i bio tip osobe koja se bitno razlikuje od namrgođenih, neodgojenih, otresitih i neljubaznih policajaca kakve sam uvijek susreo u životu i kraj njih sam se osjećao sve samo ne ugodno. U nadi za sigurnijim danima. S poštovanjem

Kvart: Gornji Bukovec
- otvoriti klubove za djecu i mlade, gdje bi se mogli sastajati i družiti - to mogle biti i neke prostorije u školama - u kvartu

Kvart: Sigečica
Policijska ophodnja u svakom kvartu je neophodna.Znam da to košta, ali ima načina platiti ljude.Nekada je mojim kvartom kružio policijski auto s ,čini mi se , 2 policajca.Mislim da je jako važno da te ophodnje budu u paru, jer u slučaju nevolje, 1 policajac je "u gabuli". Kriminal počinje od malih nogu.Klinci koji se okupljaju iza škole u mraku(znali smo naletjeti na šprice),teže će to raditi ako znaju da svaki čas može naići policija.Naravno, autom se ne može doći u park iza škole, ali ako policija zna kritične točke, znat će i doći do njih. U mom kvartu izgradilo se dosta novih zgrada s puno stanova.Veći broj ljudi ima veću mogućnost iznjedriti nekog lošeg.Bolji nadzor je neophodan., a ophodnje su najvažniji korak. I naravno, video nadzor.Možda nije ugodno znati da vas snima kamera dok šećete s djetetom il i psom, ali ako je to cijena veće sigurnosti, neka. Ponavljam, znam da to košta, ali sigurnost nema cijene. Poštovanje

Kvart: Centar
Uvesti patrole koje nadzoru ispred gornjogradskih gimnazija maloljetnike koji usred bjielog dana na platou Gradec piju alkoholna pića od piva do konjaka pa n dalje i tako pijani odlaze na satove.

Kvart: Trešnjevka
Poštovani gradonačelniče,mislim da bi u sve škole trebalo uvesti video nadzor što bi svakako djelovalo preventivno na nasilničko ponašanje.Srdačan pozdrav,

Kvart: Bačun
U kvartovima od Trnovčice do Popovca je sve u redu ili Dubec i Sesvete nisu Zagreb?pozdrav!

Kvart: Špansko
Poštovani, 4 godine živim u Španskom, i u te 4 godine nikad nisam vidjela policajce da šeću kvartom, može ih se eventualno vidjeti u autu i to navečer vikendom. Moj prijedlog je da se na ulice ne samo mog kvarta, već cijelog grada pošalje više policajaca.

Kvart: Jarun
Stišati muziku koja dolazi s Jarunskog jezera. Mislim da nema potrebe da ju toliko navijaju. Pogotovo kad su neki festivali i sl. Tada zna biti toliko glasna, da bi da mi je to radio, stišala ga. Nije fer prema nama koji već 20 godina živimo ovdje.

Kvart: Dubrava
Mislim da je Dubrava jako sgurna.

Kvart: Špansko
Poštovani Radno vrijeme lokala u stambenim naseljima povećava nesigurnost građana. Poznato je da svi ugostiteljski lokali koriste zakonom određeno radno vrijeme od 6.00 do 24,00, bez obzira gdje se nalaze , u stambenim naseljima ili turističkim područjima.Ova odredba je neprimjerena i povećava nesigurnost građana u naseljima koja su isključivo stambena .Dodatno su stanovnici frustrirani bukom koja gotovo uvjek dolazi iz lokala a naročito s tarasa, što znatno povećava opasnost od ekscesa budući službe(sanitarna ,redarstvo) djeluju sporo i kasno ( nitko nije dostupan preko vikenda ili u kasnim satima).O gostima u kasnim satima nije potrebno puno govoriti. Predlažem da se u svim stambenim naseljima zatvore lokali kako bi građani imati Ustavom Republike Hrvatske garantirano pravo na mir u vlstitom domu

Kvart: Vrbik
Postovani! Student sam i imam 21. godinu. Osobno se, kao i vecina svojih vrsnjaka, ne bojim mafije nego huligana koji prebijaju ljude po cesti iz cistog mira, te smatram da bi prioritet za vracanje sigurnosti i povjerenja u vlast trebao biti upravo obracun s njima. Smatram da je osnovni problem kod huligana u losem odgoju, tako da lijepe rijeci i apeli na nenasilje ne dolaze do njihovih glava. Na zalost, jedino rjesenje koje mi se cini razumno bi bio obracun s njima na nacin koji razumiju - uhititi one koji prave nerede i odrediti im duge pritvore i zatvorske kazne, te o tome detaljno obavjestavati u medijima, jer takvi ljudi na zalost razumiju samo strah i represiju. Znam da ovaj prijedlog zvuci okrutno i bescutno, ali ne vidim drugu alternativu i smatram da je nuzno poraditi na tome kako se ne bi ponovili slucajevi poput ubojstva Luke Ritza, koji je posve neduzan stradao od bande razularenih tinejdzera. Eto, toliko od mene, samo cu jos reci da se s ovim sto sam napisao slaze velika vecina ljudi s kojima sam razgovarao. Hvala Vam na tome sto ste nas gradjane pitali za prijedloge. :)

Kvart: Središće
Dragi gradonačelniče! Zagreb nije Beirut! Ne! Beirut je bio poprište krvavih uličnih borbi 70ih i 80ih , Beirutom su patrolirale do zuba naoružane milicije, koje su činile masakre, Beirut je bio podjeljen barikadama na vjerskoj osnovi. Beirut je bio gotovo u potpunosti razrušen! Dakle Zagreb nije Beirut Ali Zagreb je Bronx! O da, itekako! Vidite Gradonačelniče ja ne vozim lexus, ne posjedujem novinsku kuću, ne pišem svašta i nemam prijatelje u najvišem državnom vrhu i u najdubljem podzemlju. Mene nije strah da će mi netko podmetnuti bombu pod moj fokus. Ali me je zato jako strah izaći iz zgrade poslije zalaska sunca. Vidite Gradonačelniče po danu je sve 5, sve štima, parkovi u novom zagrebu vrve penzičima, majkama s malom djecom,ali... ...ali sve do prvog mraka! Prije nego zađe sunce ljudi sa povlače u svoje stanove , zabarikadiraju se , zaključaju se i ne izlaze van. Tada nastupaju dežurni delikventi, do kasno u noć njihovo je vrijeme, njihovi su parkovi, njihov je i bundek. Oni urlaju, deru se , piju, obavljaju nuždu svuda okolo pa čak i po našim haustorima i garažama, ako im se netko nađe pod rukom mogu ga nesmetano i pretući , zašto ne? Tko im brani?Ako i ne naleti netko koga bi mogli prebiti iz čistoga zadovoljstva, uvijek im na kraju ostanu za iživljavanje naše klupe , igračke za malu djecu, tek sadađena stabla, koševi za smeće, ulazna vrata zgrade, stakla... Gospodine gradonačelniče majka mi je pričala da je nedavno bila u lisinskom na nekom koncertu i vračala se kasno i vidjela je iz autobusa kako je lijep Bundek i poželila se prošetati ali... bilo ju je strah. Sjetila se Luke Ritza i ostalih Luka Ritza. Imam jednu želju! Imam želju osjećati se slobodno , da se slobodno , bez straha, prošećem sa svojom dragom po parku ili Bundeku ili bilo gdje drugdje po Zagrebu u bilo koje doba dana ili noći. Tražim li puno?

Kvart: Špansko
Poštovani, prvo Vam u ime svoje obitelji zahvaljujem na ovoj akciji. Evo par prijedloga: - svaki kvart bi trebao imati policijsku patrolu ili službenike poput londonskih boby-a, u svakoj smjeni, ljude koji bi bili na usluzi građanima i koji bi bili u mogućnosti pravovremeno i EFEKTNO (privođenje, naplate kazne za sve) reagirati prema onim ljudima koji ne poštuju red i mir - policija mora početi RADITI svoj posao - ne zbog mjesečnih kvota već sukladno potrebama na terenu - uvedite volontiranje bilo kakvog pogleda (samo da je produktivno, da se taj rad može pretvoriti u novac) za svakog prekršitelja zakona tako da se u zatvore ne odlazi odmarati i jesti za badave! - maknite sa ulica "ležeće policajce" - nek se pravi policajci razbacaju po terenu i debelo naplate svaki prekršaj, bez pardona! - obračunajte se sa "repovima iz prošlosti" koji lagano preuzimaju grad - U OVOM GRADU MORA NESTATI POVLAŠTENIH i ZA SVE MORAJU VRIJEDITI ISTA PRAVILA - POANTA JE DA ZAKON NA PAPIRU NE ZNAČI NIŠTA AKO SE NE SPROVODI U DJELO držim Vam/nam fige - za naš grad! Lijepi pozdrav, Mihaela M.

Kvart: Dubrava
Sugerirajte policiji da ne okreću glavu tamo gdje je ne treba okretati. Primjer: kod nas u Dubravi na tržnici svaki dan zadnjih 6 godina šverceri cigareta, uglavnom iste osobe, uglavnom na istim lokacijama unutar kruga tržnice, prodaju ilegalno cigarete. Kad ugledaju policiju bježe glavom bez obzira, ali tu zna proći i koji policajac u civilu no bez neke posebne reakcije. Nakon ovih 6 godina, dečko koji je na početku svoje karijere tek krenuo kupovati svoje prve žilete, sada vozi VW Passat, postaje autoritet za ilegalnu preprodaju cigareta i pitanje je što čovjek može učiniti ugrozi li mu netko ovaj posao, jer drugog vjerojatno i nema kad do 15 h 'visi' po tržnici. Štos mi je vidjeti ih i kako skrivaju cigarete po štandovima obližnjih kumica, kako su se organizirali. Jedan od dilera nudi cigarete standardnom mantrom 'CIGARETE, CIGARETE', kada dođe mušterija,drugi diler odlazi do priručnog skladišta i isporučuje pošiljku. Zanima me kako policija nema interesa riješiti takva kršenja zakona (građanima se dakako svakakvi odgovori na takvo pitanje motaju po glavama) koje izravno utječe na punjenje proračuna pa tako i na njihove plaće. Dakako, na nedjelovanje se mogu vaditi i možebitnom činjenicom da im to nitko nije prijavio. Ja nisam. Zašto ne? Pa tržnica je udaljena 250 metara zračne linije. Njihov posao je da znaju. I rješavaju slučajeve. Ako ne znaju, neka traže pomoć javnosti, ali to nije u interesu politike, zar ne? GBL

Kvart: Gajnice
Gajnice su postale veliko naselje. Molimo Vas da se organizira češća policijska ophodnja u našem kvartu (npr. radi neprimjerenog noćnog okupljanja mladih u dvorištu vrtića u ulici Kerestinečkih žrtava 13), naročito vikendom! Isto tako bilo bi poželjna kontrola prometne policije na Aleji Bologne gdje se noću često voze utrke automobila i motora, naročito opet vikendom. Osjećali bi se sigurnije. Unaprijed hvala!

Kvart: Trnsko
1. VIŠE RASVJETE 2.OBAVEZNO - NAVEČER PRISUTNOST POLICIJE SA POLICIJSKIM PSOM 3. UKLONITI KLUPE MEĐU NEBODERIMA JER SE TAMO SKUPLJAJU VRLO NEUGODNI TIPOVI NEMA KLUPA _ NEMA OKUPLJANJA _ NEMA TIPOVA SKRIVENIH POD KAPULJAČAMA 4. POLICAJAC ISPRED ŠKOLE I PREGLED "ONOG IZA ŠKOLE" HVALA !

Kvart: Dubrava
Imam 37g i odrastao sam u Retkovcu.kroz godine života i stečenih iskustava u okruženju mračnih tipova,dilera,kamatara,sitnih provalnika do auto mafije te pljačkaša banaka po njemačkoj i ininih kombija i bankomata u hrvatskoj te švercera cigareta od malih na šteke po placu do šleperskih preko srpskih i bosanskih prijelaza. Iz svake ove branše kriminalnog posla poznam bar po dvojicu i očigledno je čime se bave ali jednostavno dok god imaju policijsku zaštitu niti jednom lojalnom građaninu ne pada na pamet dojavit takve kriminalne radnje.KAKO SE TO MOŽE RIJEŠITI? kad građani budu sigurni da neće izgubiti glavu cinkajući teške kriminalce ja ću biti prvi koji će reči deset imena kriminalaca

Kvart: Kustošija
trebamo kvartovske policajce sa kojim mozemo komunicirati, imamo problema i sa neozbiljnim vlasnicima pasa. u zagrebačkoj prometni krkljanac, između rudeške i tomislavove.Smanjiti brzinu auta.Kvartovski policajac bi mogao intervenirati na terenu, mnoge probleme bi mogao pomoći riješiti.Hvala što nas pitate za mišljenje.

Kvart: Centar
Premrežiti cijeli grad nadzornim kamerama.Nije to nikakvo zadiranje u privatnost,pošteni građani se ne trebaju zbog toga brinuti.

Kvart: Medveščak
UBRZATI POSTAVLJANJE KAMERA ZA NADZOR PROMETA JER NA TAJ NAČIN SE MOŽE VRLO BRZO DOČI DO MOGUČEG POČINITELJA NEKOG BUDUČEG KAZNENOG DJELA. NEGDJE ČE BITI ULOVLJE PUTEM KAMERE.

Kvart: Medveščak
INICIRATI IZMJENU ZAKONA O TEHNIČKOJ SIGURNOSTI ( KAMERE ) ZA SVE USTANOVE KOJE TO PO ZAKONU MORAJU KAO I ZA ONE KOJI TO ŽELE DA TAKVI UREĐAJI IMAJU KAVALITETU SNIMKE KAO I OBAVEZNI ZAPIS SNIMANJA U TRAJANJU OD NAJMANJE 1 MJESEC ( ARHIVIRANJE SNIMKE) TE ŠIRI OBIM ZAHVATA KAMERE A NE SAMO ULAZA SA ULICE I TO VRLO NEKVALITETNE.

Kvart: Črnomerec
Čemu otvoreni kafići do 24 sata u kvartu koji nije turistički. Kafić "Keglić" na Trgu Francuske Republike tadi do 24 sata, buka motora, buka pijanih mladih ljudi traje i do 2 sata noću - nerijetko. Gotovo čitavi dan su parkirana vozila na sred raskršća i na zebri. Sve su to "bijsene" mašine vrijedne koliko i prosječna životna plaća nas običnih smrtnika, sve to voze ljudi starosti od 20 do 30 godina. Ljudi unđaju ali se i boje upozoriti iste. Ovo nije jal već prosvijed protiv nejednakosti. Još nisam vidio policiju da stavi kaznu na aute parkirane na sred raskršča. Napominjem da samo navedeni kafić u kvartu radi do 24 sata, ostali rade do 23. Moj prijedlog je: učinite nešto da mladim ljudima omogučite da mogu i na drugi način iskoristiti svoje vrijeme a ne do sitnih sati biti u birtiji, Nemaju što birtije raditi iza 22 sata u čistom stambenom kvart.

Kvart: Medveščak
INICIRATI IZMJENU I STROGU PRIMJENU ZAKONA O ZAŠTITI NOVČANIH USTANOVA SOBZIROM NA PREPADE U MJENJAČNICE I POŠTE TE DR. ( SVI DA UVEDU SIGURONOSNA ULAZNO-IZLAZNA VRATA,ZAŠTITNA STAKLA-NEPROBOJNA NA ŠALTERIMA,SIGURONOSNA LADICA ZA PRIJEM I DAVANJE NOVCA I SL.) TADA PLJAČKAŠ NEMOŽE NAUDITI BLAGAJNICI A NITI BRZO UĆI NITI IZAČI IZ TAKVOG PROSTORA.

Kvart: Trešnjevka
Predlažem da i u "jadnije" kvartove zađu komunalni redari, jer dio gradskog reda je i javna rasvjeta, pa da nevaljale žarulje zamijene, kako bi ionako jadne i mračne uličice na Trešnjevci bile bolje osvjetljene.

Kvart: Siget
Poštovani, Svakako bismo se osjećali sigurnije da su stepenice u pothodnicima bolje - direktnije osvijetljene ( sam pothodnik je vrlo dobro osvijetljen ) i da barem ponekad sretnemo policajce u prolazu pothodnikom kod Velesajma, napose u poslijepodnevnim i ranijim večernjim satima. Hvala! Mirjana

Kvart: Medveščak
ZA SIGURNIJI KVART UVESTI GRADSKE ZAŠTITARSKE PATROLE KOJI ČE PO POTREBI REAGIRATI NA PROBLEME IZ SVOJIH OVLASTI ILI POZVATI POLICIJU ILI DRUGE SLUŽBE DA RIJEŠE NASTALE PROBLEME KOJI SE POJAVLJUJU A NAROČITO NOĆI.( MISLIM DA IH IMA U AMSTERDAMU)

Kvart: Medveščak
INICIRATI IZMJENU ZAKONA O ORUŽJU ODNOSNO ZABRANITI NOŠENJE ORUŽJA NA JAVNOM MJESTU OSIM SLUŽBENIH OSOBA-POLICIJE A OSTALI SAMO NA RADNOM MJESTU(ZAŠTITARI,PRAVOSUĐE I DR) ------------ ZA NIKU --------------------

Kvart: Gračani
1. Dogovoriti sa policijom da prilikom prijave neke sumnjive radnje, prekršaja ili kaznenog djela ne maltretira osobu koja je djelo prijavila,. Naime policija se često prema osobi koja prijavljuje ponaša kao prema prvom osumnjičenom! 2. Povećati broj kvartovskih policajaca koji bi umjesto sjedenja u kafićima bili neprestano na raspolaganju građanima 3. Pojačati javnu rasvjetu

Kvart: Petruševec
Poštovanje, Moj kvart Petruševec je nekako zaboravljen od strane svih,,policija vrlo rijetrko pa skoto nikad ne dolazi kod nas a toliko toga bi imala vidjeti. 1.Jako puno ima ljudi koji uopće nema prijavljen boravak u RH. 2.Jako puno ima prometnih incidenata gdje se "divlja" neregistriranim volizilima i bez vozačkog ispita od jutra do kasnih noćni sati. 3. i još puno,puno toga stvara se dojam da Zgreb čini samo uži dio grada a ne i rubni dijelovi gdje isto živimo mi "mali" ljudi pa bi molio da se i na nas malo obrati pažnje

Kvart: Novi Zagreb
Bilo bi pozeljno vidjeti barem jednog policajca na ulici. Nismo ih vidjeli yadnji8h godinu dana.

Kvart: Trnje
Poštovani, student sam, imam 23g. i kao svi mladi, volim "izlaziti van", no u zadnjie vrijeme, kao većina mojih vršnjaka, tri puta razmislim prije toga. Jedan od razloga je, što mislim da ima premalo policijskih patrola koje bi barem davale osječaj sigurnosti. Mislim da bi se te patrole trebale pojačati. Osim toga, sječam se kako je prije nekoliko godina bilo riječi o uvođenju popularno zvanih "bobbya" (kvartovskih policajaca), pa me zanima kako stoji taj projekt? U svakom slučaju cijenim sve što činite i nadam se da ćemo se svi uskoro osjećati malo sigurnije u našem gradu. A.T.

Kvart: Centar
postovanje, Po mom misljenju treba biti vise policije na ulicama pogotovo vikendima kada najvise mladih ljudi izlazi van. Tocno se znaju mjesta koja su opasna i gdje se mogu dogoditi incidenti. Kako je vikend nakon ubojstva Frane Despica u parku ribnjak po ulicama moglo biti policije na svakom uglu tako bi trebalo biti uvijek. Gradani bi trebali vidjeti da nisu sami. Osobno se osjecam puno ugodnije kada vidim policijski auto ili policijskog sluzbenika. Nadam se da vam je ovo bar malo pomoglo.

Kvart: Novoselec
poboljšati javnu rasvjeru,te vezano uz sigurnost djece na putu do škole izgraditi nogostupe jer ih u dobrom djelu Novoselečke ul.nema

Kvart: Kozari putevi
1) izgradnja Višenamjenskog objekt Kozari Putevi:- prostor Mjesne zajednice;- Dom zdravlja Zagreb istok;- Kulturni centar nacionalnih manjina;- Pošta;2) izgradnja Policijske postaje Pešćenica u Kozari Putevima U skladu sa Zaključkom Gradskog poglavarstva Grada Zagreba:KLASA. 350-07/06-01/10, URBROJ. 251-03-02/1-06-5, Od 14.06.2006.g.

Kvart: Granešina
Poštovanje, Mislim da treba poči od malih stvari. Ako se tri tjedna zove komunalno redarstvo da postavi nekoga da pazi da se ne odlaže krupni otpad gdje mu nije mjesto. Već se otpad samo uklanja tek kad se zove ured gradonačelnika. Onda je to sramota. Ako građanin nema koga nazvati jer mora hodati po cesti a na pločniku su automobili. Ako su automobili u nočnim satima parkirani na travi ispred SRC Klaka, jer znaju da se nitko nece usuditi pozvati nekoga da ih otjera, a i da pozove nitko ne bi došao. Onda se ni velike stvari poput osječaja sigurnosti ne mogu riješiti.Dakle omogučiti građanima mogučnost da zovu komunalne službe i redare i da oni samo rade svoj posao kako treba, prvenstveno u malim stvarima što do sada nije slučaj. Lijep pozdrav

Kvart: Centar
Postovani, Ja zivim u svicarskoj, i takodjer studiram u Zürichu. U sijecnu dolazimo sa 30 studenata (cijeli razred) u Zagreb u posjet. Ovdje je isto pisano u novinama dosta o situacij u zagrebu. Studenti su zbog tih stvari zabrinuti i pitaju sta se to desava u glavnom gradu. Zato takodjer ja pokusavam kao clan razreda da smirim te studente da se nebrinu. Ali zelim vam samo poslati primjer kako se situacija u zagrebu gleda u svijetu. i sigurno da nije bas naj bolja. Nadam se da ce grad zagreb i hrvatska vlada uciniti sve da se sigurnost svih osoba koji se krecu hrvatskim ulicama osigura na najbolji nacin. hvala i zelim sve najbolje za buducnost. I vidimo se zagrebe u sijecnu.

Kvart: Donja Dubrava
prvo bi vas voljela pozdraviti dragi gradolnacenice. moram priznati da ste mi vi jako simpaticni kao neki politicar. ja sam jedna obicna tinejderka koja upravo ide u 2 razred srednje skole iskreno moram priznati da me je u zadnjih 3 mjeseca pomalo i strah otici do skole i iz skole jel mi je skola dosta daleko. skola mi se nalazi u utrinama dosta udaljeno od moga doma. posto se svaki dan dogodi neko ubojstvo ili samoubojstvo sve me je vise strah izlaziti van. kao i svaki tinejder to je nasa potreba ali se ni mi vise ne osjecamo sigurno subotom pogotovo kada je nase vrijeme za izlaske. nasim roditeljima takoder nije ugodno nako svega sta se dogodilo zadnjih dana u zagrebu kada im kazemo da idemo van. ali to je nasa potreba a ne nas hir. mislim da je sada nase vrijeme za izlaske. da sada kada smo mladi iskoristimo to. ali mi smo toga uskraceni zbog naseg nesigurnog grada. mislim da to nije nimalo uredu. svi ste vi pa tako i vi dragi gradolnacenice bili mladi i sve to razumijete pa tako vas molim da to sto prije rijesite jel mi imamo pravo na slobodu i na zivot. nas je pomalo strah jel nikada neznamo tko ce nas napasti radi par kuna??? i da jos netko izgubi zivot radi toga??? to je sramotno. to je moje misljenje ali netreba biti nuzno da tako svi misle.proteklih dana kada sam se vracala iz skole vidjela sam jedan stravican prizor na maksimirskoj ulici lezala je osoba mrtva u lokvi krvi. zar je nas grad na to spao da mi kao djeca to moramo gledati i misliti kako smo nesigurni. mi radi takvih prizora bi mogli imati traume. mislim da vam nije to cilj. zbog moga straha vise ne izlazim moja dnevna rutina je u skolu i iz skole ravno doma. bojim se da nebi vidjela jos koji stravican prizor. moj kvart dubrava takoder nije ni malo siguran pogotova radi nekih delikvenata koji se kao maloljetnici bave onime cime ne bi smjeli. pa me tako strah izaci u popodnevnu setnju... moje misljenje je da bi na cestama trebalo biti vise policije i uvesti neke rigorozne mjere za napade radi samo par kuna. takoder mislim da bi svaka srednja skola trebala imati jednog cuvara koji bi pazio na nas da budemo sigurni. takoder bi trebalo uvesti neke mjere da dodemo sigurni doma a ne da ni krivi ni duzni izgubimo zivot na zagrebackim ulicama dok nasi roditelji misle da smo sigurni a nismo. mislim da je sramotno da mi kao tinejderi se bojimo ici u skolu i iz skole jel je ocito i to postala velika opasnost za nas. nadam se da cete uvaziti neke od mojih primjedba i da nece ovo biti samo neko pusto pisanje u vjetar. puno pozdrava

Kvart: Črnomerec
Smiješni ste s tim akcijama! Nebrojeno puta sam kontaktirao odgovorne u Črnomercu zbog raznih ideja i zapažanja i nikad mi se nitko nije javio... Bez obzira je li riječ o sigurnosti ili prijedlozima bilo koje vrste komunikacija je jednosmjerna i besmislena. Dok god caruju niski kriteriji i bezvlašće - čak nisam ni iznenađen.

Kvart: Remetinec
u svakom slučaju osjećam se sigurno i bez nekoga straha hodam ulicama, međutim policiju se nemože vidjeti i ako da juri nedopuštenom brzinom , parkirana upolumraku ili ih u remetincu vidite sve na okupu ispred stanice. jedan kvartovski policajac je malo pogotovo jer kvart je obično veći od nekoga sela. škola u Remetincu je okupljalište ovisnika i BBB i ponašaju se neprimjereno. Dvorišta zgrada na Laništu okupljaju djecu i vozače skutera koji divljaju dugo u noć a policije niotkuda a udaljena je 300 metara zračne linije zaključak naša policija je spavačka policija i u tome je kvaka. češće ophoditi pogotovo kvartovske birtije kao što je bruklin razgovarajte sa građanima preko skupova jer nam vjećnici upadaju u zimsko ljetni san

Kvart: Ferenščica
Poštovani gradonačelniče. Javljam se iz gč Sesvete točno iz Blaguše koje nema na popisu u gradu Zagrebu.Moj prijedlog je da se kontakt policajci prošire i na našu teritoriju tj da se kontrolira promet na relaciji Kašina-Soblinec jer na toj cesti se voze ko na autodromu i nikome ništa.Pogotovo da se kontrolira centar Kašine i osnovna škola jer tud prolaze razni tipovi koje nitko ne poznaje a policija vrši kontrolu u biseru kašine da se možda nebi odojak ohladil ,malo šae ,ali mislim da je njihovo mjesto na cesti iu ophodnji a ne u birtiji

Kvart: Savica
Poštovani g. Bandić obzirom da mi je ispred zgrade SUZUP-a ukraden bicikl marke Dabom model Projectile sa kojim sam se natjecao na europskom kupu downhill biciklizma, zanima me tko će mi vratiti ukradeni bicikl vrijednosti preko 40 tisuća kn? Podsjećam Vas da je ukraden ispred ulaza u SUZUP gdje su nadzorne kamere i to na moj imendan 19.03.2007g. dali postoji gori osjećaj nego kad na imendan morate ići na policiju da vam kažu da više nikada neću vidjeti taj bicikl? Naporno sam radio da ga sastavim što je u prosjeku 8 mjeseci plaće od 5000 kn nero! Zahvaljujem na pozivitnom rješenju krađa po gradu zagrebu jer mi koji neidemo autom na posao nego biciklom smo na meti kradljivaca gdje je to postao jako unosan posao!

Kvart: Bačun
Grad Zagreb treba ustrojiti Gradsko redarstvo nešto između komunalnog redarstva i gradske policije. Ja da sam na Vašem mjestu uveo bih Zagrebačke "bobije" na ceste ukinuo ionako loše komunalno redarstvo , preustrojio rad kontakt centra koji je praktički bez posla a postojeće područne urede iskoristio kao postaje od kud bi izlazili van budući bobiji. Bobiji da ih tako nazovem trebali bi zamjeniti ionako promašenog kontakt policajca a bobi bi mogao biti samo osoba iz kvarta koja bi se brinula o svemu od komunalnog reda pa nadalje. Ovim bi napravili ono što policija nikad ne bude mogla iz zajednice bi integrirali pojedince koji vole ovaj grad i svoj kvart. Ovo je samo ukratkim crtama napisano jer to je tema o kojoj se može jako puno napisati.

Kvart: Jarun
Na semaforu kad se skreće sa Jadranskog mosta lijevo prema Selskoj i desno prema Savskoj, nacrtan je veliki (i priznajem lijepi) grafit na kojem stoji "Ovaj grad čuvaju BBB". Da li se itko zapitao kakvu poruku on šalje? Za mene osobno to je poziv na anarhiju jer ispada da su BBB ti koji određuju pravo i zakon u Zagrebu. Predlažem brisanje natpisa ili zamjenu u npr. "ovo je grad reda i zakona".Pozdrav

Kvart: Trešnjevka
Trebalo bi osigurati barem duplo više policajaca u patrolnim automobilima, da imaju veću pokrivenost prostora. Nadalje, definitivno bi trebalo postrožiti kazne za razna kaznena djela (od pljačke do grafitiranja). Na kraju ne bi bilo na odmet razmisliti malo o uvođenju zakona (kao što je u nekim američkim državama) da ako se netko nepoznat i nepozvan nađe u nečijem stanu/kući, vlasnik smije primjeniti smrtonosnu silu, pa da vidimo smanjenje broja provala, razbojstava i sličnih kaznenih djela u roku od nekoliko mjeseci. Zakoni su nam daleko preblagi (o tome kako još vlasnik objekta nastrada ako u obrani ozlijedi provalnika neću ni govoriti.. to je presmiješno i protiv svake logike).

Kvart: Donja Dubrava
Poštovani gradonačelniče! Kao otac dvoje osnovnoškolaca predlažem da kvartovski policajci češće obilaze oko i iza školskih zgrada, poglavito u večernjim satima i to pješice, a ne da samo prođu autom! Delikvenciju treba spriječiti već od početka puberteta, a vrlo često se puši, pije alkohol, čak i pokušava dilati droga djeci od 10 godina pa na dalje! To je strašno! Još jedan prijedlog, predlažem da policajci u civilu, kako ne bi bili upadljivi, češće svraćaju u kafiće i klubove u kasnim stima pred zatvaranje, dakle kad je količina popijenog alkohola i hormoni pomješani sa adrenalinom na vrhuncu! Tako bi mogli uočiti potencijalne problematične nasilnike, koji su nerijetko povezani sa raznim nezakonitim radnjama, od ilegalnog posjedovanja oružja, do velike vjerojatnosti operative za kriminalne organizacije, ili pojedinačna razbojstva i svakodnevne pljačke! Posebno obratiti pozornost na tzv. narodnjačke kafiće i klubove, te na osobe koje nerazborito troše novac na piće i runde, dakle rasipnike itd.! Takve osobe su sigurno olako i nezakonito došle do novca, jer pošteni građanin koji teško zarađuje novac, sa njime postupa razborito! Toga kod nas u Dubravi ima dosta! S poštovanjem

Kvart: Peščenica
Poštovani, svakako bi trebalo potpuno zabraniti prodaju i korištenje petardii i sličnh naprava što ugrožava sigurnost i zagorčava blagdanski ugođaj. Isto se ponavlja tijekom cijele godine u vrijeme održavanja nogometnih utakmica. Još sam mišljenja da bi trebalo osmisliti sadržaje za djecu koja po cijele dane provodi na ulici bez kontrole i usmjeravanja spoznaje o dobru i zlu, kreativnosti i destrukciji. Mislim da se buduće, uvjetno rečeno "bande" generiraju i na taj način, jer u svom ponašanju vrlo rano ispoljavaju veliku agresiju i destrukciju (grafiti, palež, uništavanje zelenila...). S poštovanjem

Kvart: Dugave
Dugave, tj. Kamenarka. Napravite nogostupe. Postavite ulicnu rasvjetu, posaljite kontakt policajce. Ima puno krada po garazama i novim zgradama.

Kvart: Gornji grad
Poštovani, Gornji Grad bi trebalo naveče od 21h kontrolirati pošto se tu najviše sakupljaju maloljetnici koji donose u vrečicama alkoholi opijajuse.Pije se u parku kod Zvjezdarnice,iu parku u prolazu od Zvjezdarnice na Tuškanac.Policiju stanari obavještavaju ali se ništa ne poduzima.Onako pijani bacaju flaše ,urlaju u sitne sate ,lupaju po prozorima.U Tkalči se masovno pije u parku kod kafiča Melin a mi stanari koji tu stanujemo u vrtovima naših kuča pronalazimo šprice,jer se tu i drogiraju,a nemože se ljeti do jutra od njih spavati dok su nam otvoreni prozori. Pošaljite u Tkalču u Melin vikendom noču kontrolu pa čete i sami vidjet šta djeca rade u Melinu i kako se opijaju.

Kvart: Črnomerec
Poštovani! Molim vas kao jedna majka sa troje male dijece da nam osigurate normalno hodanje po cesti. Ovo je strašno da ja i ostali roditelji sa dijecom moramo zaobilaziti parkirane aute, skaćemo na cestu i stalno u strahu dali će nas ili naše školarce pokupiti auto. Puno hvala!

Kvart: Špansko
Kao sto je zamisljeno ali nikad ostvarivo...kontak policajci tj. kvartovska policija koja tokom dana i noci nadgleda kvart!! Cesto idem raditi rano ujutro oko 4-5, ne mozeti ni zamisliti sto se svasta radi na cesti...a policije NIGDJE!!Pogotovo petak, subota noc... Zelim siguran Zagreb kao i vi, neka i mojoj djeci bude ugodan i siguran ,kao sto je bio i meni!Pozdrav Ines

Kvart: Peščenica
Više policije na cesti koja neće samo okretati glavu kad mladi devastiraju parkove i šaraju grafite po javnim i privatnim kućama - počinitelje udmah uhititi i zvati roditelje da plate štetu!!! Kad sam zadnji puta (pred cca. 3 tjedna)zvala policiju, jer je grupa mladića udarala po ljuljačkama i razbijala koševe za smeće, policijski auto se samo provozao kraj parka, nisu ni izašli niti išta rekli tim divljacima!!!! SRAMOTA! Zato to i rade jer znaju da im se ništa neće dogoditi.

Kvart: Donja Dubrava
Za početak tako da se na vrhu Kapucinske ulice, neposredno kod križanja s Av. Dubrava, postave stupovi kako vozači ne bi mogli skretati lijevo na neuređeni divlji parking jer tako ugrožavaju promet. Zbog njih mnogi prilikom skretanja u Kapucinsku ostaju nasred raskršća što ozbiljno ugrožava promet. Isto tako u Dubravi nema dovoljno policije na glavnim i lokalnim ulicama u kasne noćne sate dok supijana mladež divlja automobilima i motorima.

Kvart: Novi Zagreb
1) trebalo bi svima u hrvatskoj, na svim politickim pozicijama i privatnicima koji su se obogatili pregledati porezne prijave u zadnjih 20 godina i vidjeti odakle novac. ako nije legalon zapoceto njihovo bogatstvo, sve oduzeti i baciti u zatvor. to bi bilo fer ali ne znam da li ce proci jer vecina onih koji bi to terbali izglasati ili njihovi prijatelji bi se osjecali ugrozeno. To bi rijesilo i mafiju jer i mafija nije legalno stekla novac

Kvart: Trešnjevka
Zagreb moze biti siguran tek kada gradani vide da za ucinjena zlodjela i krađe ljudi odgovaraju - i to ne samo mali ljudi vec i oni na polozaju! Dakle, onog trena kada iza resetaka bude i mali covjek, i mafijasi, i politicari te ostali utjecajni ljudi - tek tada, vratiti ce se sigurnost u ovaj grad, a gradani ce se doista osjecati sigurnima. Damir.

Kvart: Medveščak
Nitko ne radi na prometnici Jagodanjak, Ružičnjak već tjedan dana Radi čega? A lijepo je vrijeme.

Kvart: Bačun
ogledalo kod svakog izlaska manjeg odvojka na Gračansku i Markuševačku cestu da bi se osiguralo sigurno uključivanje vozila iz pokrajnih ulica u promet glavnom cestom.

Kvart: Bačun
Osigurati pješački nogostup uz Markuševačku cestu da bi pješaci bili sigurniji u prometu

Kvart: Bačun
Ne zivim u Zagrebu, nego zivim u jednom od najsigurnijih gradova na svijetu, Munchenu! Svaku noc pratim i vidim zasto je najsigurniji! Recept je jednostavan, gradom kruze nebrojene policijske kontrole, koje stalno zaustavljaju druga auta i vrse rutinske kontrole. jednostavno upale plavo svijetlo, sa znakom stop i tako neprestano. Kraj tjedna kada su aktualni diskaci, malo dalje od disko klubova i slicnih lokala, izneneda pregrade ceste da moze proci samo jedan auto i kontroliralju sumnjive od alkohola na dalje. Zagreb moze biti siguran samo stalnom kontrolom da i krimonalci i pijanci ne budu nigdje sigurni da ih se nece pronaci! Pozdrav!

Kvart: Žitnjak
POVECATI IZNOS MIROVINA.

Kvart: Stenjevec
Ako su stupići postavljeni da preventivno osiguraju sigurnost prometa, tada treba kontrolirati njihovo postojanje i eventualno uništene nadomjestiti novima da bi preostali uopće imali svrhu. Kontrolu treba provoditi komunalno redarstvo, a obzirom da se radi o uništavanju imovine grada Zagreba treba poduzeti policijske aktivnosti da se pronađu i kazne počinitelji. Ako se cijeli proces ne provodi tada ne treba niti postavljati stupiće pošto preostali nemaju svrhu prevencije sigurnosti odvijanja prometa.

Kvart: Trešnjevka
Nije cudo sto se svasta desava. Divljacima, kriminalcima dozvoljava se svasta, u prilog im ide i zakonske kazne koje i nisu kazne. Od malog lopova izrast ce veci, od ratobornog i neposlusnog deckica izrast ce veci frajercina itd. Kazniti strogo vec od prvog prekrsaja. Mnoge to nece prestrasiti, ali i mnogi ce uvidjeti da takav put i ponasanje vodi samo u zatvor.Nikakve institucije i domovi ne donose poboljsanju vec stroge kazne. Gradonacelnice Bandicu, otvorite u buduce jedan forum na stranicama grada Zagreba. Javljat ce se mnogi ljudi, bit ce tu svakakvih tekstova, ali i dobrih i korisnih prijedloga.

Kvart: Knežija
mogli bi tu i tamo po mojem kvartu prošetati kakvog policajca, nema ih ni za lijek niti danju niti navečer a kvart je prepun djece i mladeži koja bi se možda tada ( kao i mi roditelji) osjećali sigurniji

Kvart: Centar
Kad smo već toliko zagrezli u korupciji i kriminalu dajte da se i mi mali bogatimo. Pretvotimio Zagreb u Kolumbiju!

Kvart: Srednjaci
Predlažem visoke novčane kazne roditeljima čija djeca rade nerede, bez obzira dali su maloljetna ili punoljetna

Kvart: Borongaj
Postovani, najvecu Pogresku su napravili Vlada, Predsjednistvo i novinarstvo, zasto pa iz tog razloga sto su Hrvatskom pucanstvu nabili Histeriju i to svakodnevno u Ulasku u EU , NATO itd.jer Hrvatskom pucanstvu nisu dovoljno razjasnili sta znaci uci u eu, Uci u EU je pogresna interpretacija HRVATI NECE NIKUD UCI vec ce postati CLANICOM EU napravili su Histeriju tako da naivni Narod a i kriminalci pricaju Kad udjemo necemo uci Siromacni vec svi hoce uci Bogati- nevjerovatno a neznaju da u EU ima 20 miliona nezaposlenih preko 20 milona gladnih itd.Ahisterija je stvarana iz razloga da se POLITICARI obogate jer ni oni nece uci siromasni.Hrvatska ce jako tesko funkcionirati sa Politicarima iz Hrvatske, Hrvatska treba novu politicku Strukturu i to od HRVATA IZ DIJASPORE inace se nece nista promijeniti.

Kvart: Trnava
više puta patrola u obilazak

Kvart: Jarun
Za svako vece nedjelo ucinjeno na podrucju grada ponuditi znatne novcane nagrade financirane iz gradskog proracuna za informaciju koja ce dovesti do hvatanja pocinitelja.

Kvart: Centar
Potrebno je da imamo "policajca u kvartu",čovjeka koji bi znao tko tu stanuje i koliko je i što opasno u kvartu.Uopće ne viđamo policajce da hodaju ili patrolirajuu našem kvartu i ulicama, pa nas to čini veoma nesigurnim građanima.U centru je mrtvilo i nema puno ljudi na ulicama u kasnijim satima tak da nije ugodno.

Kvart: Žitnjak
Ova inicijativa mi se jako sviđa. I zato imam jedan prijedlog koji je nastao iz iskustva mog prijatelja.Radi se o Mandi centru i njihovom parkiralištu. Mog su prijatelja tamo opljačkali,provalili mu u auto i osim laptopa otuđili mu vrlo važne dokumente koje sada mora opet vaditi i naravno oko 500 EU. Kada je prijavio policiji oni su sve fino zapisali i to stavili po strani. Prijatelj je poslije oilazio centar misleči da će uspjeti nači dokumente i tada je saznao od osolja koji rade u tom centru da je to česta pojava i da svaki čas nekog opljačkaju. Pitam se dali tamošnja policija uzima mito od lopova ili nisu dovoljno inteligentni da ih ulove. Moj prijedlog: stavite par policajaca u civilki i mamac u auto i za par dana ćete ih uloviti.Srdačan pozdrav

Kvart: Britanac
izgradnja javne garaže uvesti disciplinu parkiranja uvesti lokalnog policajca Boby-a

Kvart: Medveščak
Poštovani, stanujem u ulici Medveščak, točno preko puta kluba Gjuro 2. Lijepo bi molila da policijske ophodnje češće obilaze dotični klub, budući je galama i buka oko kluba (puštanje muzike u vozilima i galama u kasne sate cca.02.00-05.00 ujutro ispod prozora stanara, konzumiranje pića na ulici,ostavljanje praznih boca na podrumskim prozorima,parkiranje tako da stanari ne mogu izlaziti sa svojim vozilima) i to ne samo vikendom, postala neizdrživa. U sve navedeno možete se uvjeriti na licu mjesta boravkom u mom stanu. S poštovanjem

Kvart: Črnomerec
Parkiralište ZG Prkinga - ispred tvornice Kamensko je u totalnom mraku, kao i cijeli Trg dr. F. Tuđmana. Treba pojačati rasvjetu u parku i na samom parkiralištu, jer je noću tamo vrlo neugodno prolaziti do automobila.

Kvart: Utrina
većim brojem komunalnih redara , boljom osvjetljenošću ulica i postavljanjjem kamera. poznato je da se npr. pored OŠ "MLADOST" skupljaju mladi nasuprot ulaza u školu , a iza pečenjare (kojoj zaista nije mjesto pored škole), i tamo piju i navodno troše i drogu. Sa štovanjem !

Kvart: Ribnjak
Jednom davno, jedne ljetne noci, u sitne sate, pokusao sam, u nuzdi, mokriti u parku Ribnjak. To mi nije uspijelo jer je iz grmlja iskocio milicioner s psom. Danas se u tom istom parku opijaju, drogiraju, obracunavaju, ubijaju... Zakljucak je jednostavan. Nema policije u parkovima, na ulicama... Policajce vidim jedino svako jutro u kaficu na kavi.

Kvart: Črnomerec
Ne sjećam se više kada sam posljednji puta vidio policajca pozornika. Bilo bi dobro da pozornici upoznaju stanovnike kvarta (i obrnuto) za koji su zaduženi. Osim toga bi službene osobe prve trebale poštovati zakone i propise, te biti primjer građanima. Naročito mislim na saobračajne propise koje službena vozila nerijetko ne poštivaju i to bez zvučnih i svjetlosnih signala npr. : - vožnja punom brzinom Ilicom u suprotnom smjeru po tramvajskoj pruzi, - parkiranja zaštitarskih vozila na voznoj traci i sl.

Kvart: Trešnjevka
1.u večernjim satima pojačati patrole prometne policije na Ljubljanskoj aveniji, kako bi se smanjila brzina pojedinih vozila, posebno motorista. Nerijetko neki voze i brzinom koja prelazi 120. 2. pojačati policjske ophodnje oko Parka stara Trešnjevka, parka na Fallerovom šetalištu, kod O.Š. A.Šenoe u Selskoj...Česte su tučnjave i obračuni među kvartovima-djeca se ne usuđuju biti na "tuđem" terenu niti danju, a kamoli u večernjim satima prolaziti onuda. Ima i dilera, šprice se nađu na školskim igralištima. 3. Održavati javnu rasvjetu- mjesecima je Fallerovo šetalište na nasipu potoka bilo djelomično neosvjetljeno, što je pogodovalo okupljanjima na mostiću kod parka, a ni policiju tamo odavno ne vidjesmo. 4. U toplija godišnja doba parkiralište Končara, kao i Baštijanova služe za utrke auta, motora i okretanja "pod ručnom". Možda da se koji put patrola i tamo proveze.

Kvart: Volovčica
Poštovani gradonačelniče! Mislim da je potrebno više policijskih patrola, između ostaloga kako bi se izbjegle česte pljačke kioska u Ivaničgradskoj ulici.

Kvart: Jarun
POŠTOVANI GOSPODINE BANDIĆ, predlažem da se u djelo provedu odluke Grada Zagreba i zakonske odredbe "Zakona o zaštiti životinja" i to u dijelu koji se odnosi na prava građana, osobito DJECE, na život, šetnju i igranje na ŠRC Jarun (kao i u vrtićima, parkovima i drugim prostorima za život građana, osobito DJECE. Pošaljite Gradsko redarstvo da utvrdi tko uništava oznake u parkovima (zabranjen ulaz psima i drugim ljubimcima od po 50 - 60 kg težine), da utvrdi kako Grad postaje javni WC za "kućne ljubimce" a osobito dječji parkovi i vrtići, da se kućni ljubimci (od 50 - 60 kg) bezbrižno šeću i bez uzice i bez brnjice. Kako osigurati Vašu želju: "Zagreb mora biti siguran, ugodan i prosperitetan grad za sve stanovnike, mlade i stare, u središtu i na periferiji!" GRADITE ZAGREB PO MJERI NEMOĆNIH (DJECE, STARIJIH I NEMOĆNIH, OSOBA SA INVALIDITETOM) U SVIM ASPEKTIMA (od sigurnih prometnica, nogostupa, pješačkih prolaza i prijelaza, osobito SEMAFORA, javnih površina, stanovanja, dječjih vrtića, škola, zaštite okoliša, zraka, vode, prirode i zelenila, športskih i rekreativnih sadržaja ! Također predlažem da se analizira rad semafora kroz Horvaćansku i po mogućnosti bolje uskladi za promet pješaka i biciklista, osobito vikendom i blagdanom. S poštovanjem

Kvart: Zapruđe
Ulična rasvjeta je preslaba, uglavnom osvjetljava ulicu jer je nagnuta i smeta joj krošnja. Rasvjetni stup bi trebao imati niži dodatak koji osvjetljava pločnik, kako je na ulici uz Bundek. Policijske patrole ne vidimo ni po danu, a kamoli po noći, a uz kiosk koji nažalost radi 24 sata je iza ponoći vrlo često galama jer prodaje pivo. U čisto stambenom kvartu nema potrebe da radi 24 sata. Provjerite koliko puta je prijavljeno u postaju NZ uznemiravanje.

Kvart: Centar
Poštovani gospodine Bandić,Smatram da bi bilo vrlo važno pod kontrolu staviti nasilnike koje svakodnevno susrećemo na našim ulicama. Kao jednu od mjera predlažem pojačano kontroliranje mjesta na kojima se okupljaju osobe iz krim miljea, te na kojima svoja vozila ostavljaju nasred ceste.Smatram da bi navedena mjera imala edukativan i preventivan učinak na navedene osobe. Lijepi pozdrav, Zagrepčanin

Kvart: Klaka
Povećati broj ophodnji policije, posebno u večernjim satima, pogotovo oko OŠ Mato Lovrak

Kvart: Centar
Molimo da se onemogući komunikacija preko parka Opatovina kroz školsko igralište, jer se na tom prostoru skuplja mladež upitnog ponašanja., te je u više navrata bila nužna intervencija Policije. Problem bi se riješio trajnim saniranjem ograde između igrališta i parka, odnosno trajnim zatvaranjem komunikacije. OŠ Miroslava Krleže, Kaptol 16

Kvart: Stenjevec
1.Povecati policijske ophodnje na cijelom području Stenjevca, a posebito oko Gimnazije, podhodnika Vrapce i Stenjevac, djecijih igralista, malonogometnog terena na Malesnici, prostorima(parkicima) unutar zgrada,dvorisnim garazama; 2.Komunalni redari da rade u dvije smjene, jer vecina ljudi i djece je "na terenu" iza 14h, kada i ima najvise problema(unistavanja igralista za djecu, setanja pasa po zelenim povrsinama, bacanje kojekakvog otpada po zelenim i ostalim povrsinama, pisanja grafita itd); 3.Posebnu pozornost posvetiti "malim huliganima"(od 10 do 15 god) koji vec sada pokazuju veliku agresivniost i nevaspitanost, a za koju godinu ce postati veliki problem sire zajednice.

Kvart: Martinovka
Osvjetliti Bednjansku ulicu, ispred broja 8 i 8A. Ispred iste zgrade postaviti pješački prijelaz.

Kvart: Staglišće
Češće obilaženje policijske ophodnje u rane i malo kasnije noćne sate po kvartovskim parkovima gdje gotovo svakodnevno maloljentici urlaju i rade nered. Ujutro park izgleda kao da je uragan prošao kroz njega, smeće, razbijene flaše....

Kvart: Kustošija
Mislim,da bi hitno mnogi suci,odvjetnici,djelatnici u Centrima za soc.skrb trebali edukaciju u smislu shvaćanja i prepoznavanja nasilja u obitelji i u društvu.Imam osjećaj da zakon štiti nasilnike,jer ih tolerira puštanjem iz pritvora neodgovorno,a žrtve nasilja-djeca i majke moraju bježati u sklonište,živjeti sa stresom i ne znajući,kada,gdje će ih opet nasilnik zlostavljati ili čak i ubiti.Trebalo bi osvijestiti građane,da prijave svako nasilje,bilo ono u susjedstvu,na ulici,u tramvaju...jer,ako to samo gledaju i slušaju,a ništa ne poduzimaju,isto su tako suučesnici toga nasilja.

Kvart: Maksimir
Trebalo bi uvesti cjelonoćne patrole, pogotovo na MIOC-ovom igralištu, igralištu OŠ Vladimira Nazora, parkovima u Rendićevoj, Keršovanijevom trgu, Božidarevićevoj, naime skoro svake večeri skupljaju se grupice mlađih ljudi, koji piju i prave veliku buku do sitnih sati, blizu stambenih zgrada. Posebno je to naglašeno nakon utakmica na maksimirskom stadionu.

Kvart: Maksimir
Bilo bi dobro da se gradonačelnik Zagreba kao jedna od najodlučnijih osoba u Hrvatskoj zauzme za izmjenu kaznenog zakona i uvođenje smrtne kazne za ubojice kako bi se ponovo počeo respektirati zakon jer je očito da zatvorske kazne (koje su ionako pre blage) više ne djeluju. Boris

Kvart: TREŠNJEVKA
Poštovani! Prijavio sam se pod kvart Trešnjevka jer sam tu živio dok sam studirao i zato što sličnu akciju nemamo u Zaprešiću gdje sada živim. Međutim događaji su dakako slika i grada Zagreba pa bih i Vas molio za pomoć. 11.02. 2007. god. napadnut sam ispred zgrade u kojoj stanujem Trg Franje Tuđmana 8, Zaprešić. Tom prilikom zadobio sam teške tjelesne ozljede. Napad je bio dogovoren sa djelatnicima PP-Zaprešić. Iako sam im rekao i naručitelja i izvršitelja napada policajci su napisali da ja nikoga nisam teretio za napad tako da se ja od tada do danas dopisujem sa svim mogućim institucijama pokušavajući ih prisiliti da se provede istraga a ne zataškavanje, međutim sve je bilo uzalud. Dobijam poznati odgovor: Policija je napravila sve!27.01 2008. god. provala u stan Stipić na adresi Trg Franje Tuđmana 8 ,Zaprešić. Tom prilikom je doslovno pregaženo maloljetno dijete prilikom bijega provalnika iz stana. Po opisu susjeda dolazimo do istog čovjeka koji je mene napao prije godinu dana, jer je i provala bila namijenjena meni ali je greškom provalio u drugi stan. Susjed prepoznaje provalnika ali ga policajci uvjeravaju da nije on. Prije prepoznavanja dolazi susjedu policajac u zajednici i govori im da je bolje da nikoga ne prepoznaju jer šta će im problemi. Do danas nije ništa napravljeno niti po tom slučaju!Dana 24.08. 2008. god. dobijam prijetnje smrću od isti osoba, prijetnja snimljena na video zapis, sve prijavljeno na odvjetništvo i policiju u Zaprešiću, jedino što je do sada napravljeno je da sam upozoren da bi se moglo raditi o neovlaštenom snimanju.Da bi se osjećali sigurnije i da bi vratili povjerenje policije Vas molim da mi omogućite da me prime u Ravnateljstvo policije u Zagrebu i da me konačno saslušaju i da ove događaje riješimo jer već skoro dvije godine uzalud pišem, nikad me nitko iz policije nije pozvao da bi ih nešto interesiralo u svezi navedenih događaja, a istraga nije provedena! Unaprijed zahvaljujem!

Kvart: ŽITNJAK
Možda ne bi bilo loše organizirati besplatnu školu roditeljstva,putem medija,plakata priručnika,u udarnim terminima na TV,jer mnogi roditelji ne znaju-kako biti uspješan roditelj.Možda i organizirati tečajeve u prostorijama škola,vrtića,knjižnica,a Centri za soc.skrb bi trebali nadgledati roditeljstvo djece,koja su problematična,a ne znaju kako si pomoći,kako se socijalizirati.U škole od 1.raz.O.Š.treba uvrstiti predmet ZDRAVSTVENI ODGOJ,u sklopu kojeg bi djeca učila o poštivanju obitelji i društva,o poštivanju različitosti,o odrastanju i štetnom konzumiranju alkohola i droga-prikazati im kratki film na temu ovisnosti i posljedicama,kada preko noći ostare i umiru od toga...Naučili bi prepoznati nasilje u obitelji,u školi,na ulici i kako odbaciti model roditeljstva svojih roditelja,ako nisu brinuli za njih ili je bilo ovisnika u kući i nasilja.Zašto nebi u stara dobra kina razrednici s djecom otišli i pogledali film na takvu temu,pa kasnije u školi napisali svoje mišljenje o tome,koje može biti i anonimno?To bi bio dobar i bezbolan prijedlog,a uvjerena sam i djelotvoran.

Kvart: JARUN
Stariji maloljetnici se kontinuirano u noćnim satima opijaju po javnim površinama, parkovima, parkiralištima. nije rijedak prizor vidjeti brojne skupine koje pristižu u predvečerje iz pravca grada, opskrbljuju se pićima koje nose sa sobom kao da se radi o izletu. ovi navodi se mogu lako provjeriti u suradnji s PU jer stanari zgrada uz jezero poslijednjih godina i mjeseci učestalo i opetovano prijavljuju navedene situacije. policija je nemoćna jer nema zakonskog porica za kaznu. grad Osijek je to riješio prije nekoliko tjedana skupštinskom odlukom-zabranom o opijanju na javnim mjestima. Dokle god mi ne počnemo slijediti njihov prizor bit ćemo svjedoci svakovečerrnjim uriniranjima po uglovima zgrada, scenama seksa, galame, povračanja i agresije u obliku uništavanja klupa i sličnog inventara u parkovima što se sve vidi već sa prvim zrakama sunca. Prizori razbijenih boca, korištenih kondoma,pa čak i šprica su svakodnevica u zelenim parkovima koji okružuju zgrade uz jezero. Poduzmite nešto po uzoru na Grad Osijek.

Kvart: ŽITNJAK
Molim Vas,pod hitno bi trebalo uvesti ophodnje policajaca u Getaldićevoj ulici,gdje su 2 srednje škole,park,preko kojega djeca idu u dvoranu za tjelovježbu,u samoj Getaldićevoj ul.je mrak i kada djeca idu iz druge smjene iz škole,iza 20 h,i kreću prema tr.postaji za doma,ima sumnjivih grupa koje presreću djecu,fektaju novce i mobitele,a bilo je i više puta prijetnji i premaćlivanja.OVO je HITNO,molim vas ispred svih roditelja,da se ne ponovi tragedija kao s Lukom Ritzom.Hvala na razumijevanju i osjećat ćemo se sigurnijima skupa sa svojom djecom koja idu u školu i žele nešto završiti i postati korisni građani naše lijepe metropole.

Kvart: PEŠČENICA
Kontakt policajca rijetko viđamo! To bi trebalo ispraviti.

Kvart: ČRNOMEREC
Zbog dugog putovanja iz Gornje Kustošije do Črnomerca,oko 20-30 min.,predlažem:1.Napraviti 3.traku u Kustošijanskoj ul.s desne strane,gdje je široki,neiskorištavan trotoar,da se izbjegne gužva prema zapadu,2.Napraviti mostić-cestu prema Vatrogasnoj za skretanje na zapad,3.Duže držati zeleni semafor za izlaz na Ilicu.Za sigurnost predlažem postaviti policiju kod svake škole,u parku,na dj.igralištima,ophodnja ulicama i svim kvartovima,kafićima,na autobusnim i tr.postajama.Pred objektom LAV kod područne škole u Kustošiji ima mnogo nepropisno parkiranih auta,nema zebre za putnike koji silaze kod područne škole i kreću prema Završju.Obzirom,da i u našem kvartu ima mnogo đaka i starijih osoba,te majki koje s kolicima s malom djecom,nemaju zebru preko koje trebaju prijeći na drugu stranu ili ne mogu od parkiranih auta,te moraju na cestu pred aute uz rizik.Hvala,to bi zasada bilo ono najvažnije.Lijep pozdrav i pohvale za ovu akciju.

Kvart: MALEŠNICA
MISLIM DA BI NAŠI POLICAJCI TREBALI SETATI NOĆU A NE SJEDITI U AUTOMOBILIMA TAKO DA MOGU ČUTI KAKO NASELJE ŽIVI.ODNOSNO DAL JE U NEKOM KAFIĆ BUKA,DA DRUGI IMAJU MIRA OD BUČNIH SUSJEDA ITD.

Kvart: FOLNEGOVIĆEVO NASELJE
opčenitou cijelom gradu postaviti video nadzor u pothpdnicuma,na raskrtnicama i promotnicama,Iz gradskog proračuna odvojiti više materijalnih sredstava za djelatnike koji rade u odgojnim ustanovama vrtići i škole. Uvesti jednosmjenski rad u školama od 9-16h. Nastavnicima i profesorima omogučiti van nastavne aktivnosti s djecom.Prdložiti rektoru Sveučilišta povečanje kvote upisanih studenata na Edukacijskom rehabilitacijskom fakultetu smjer Socijalna pedagogija .Upisuje se 40 studenata za cijelu Hrvatsku. Pozivati roditelje na odgovornost koja proizvode nasilnike. Podignuti ugled svim djelatnicima u obrazovanju jedini je način da se smanji nasilje i agresivnost.Da se promjeni sustav vrijedvosti .Manje nepotizma na svim razinama , a više stručnosti. Da mladi čovjek može planirati svoje naperdovanje gdje će biti za pet godina .U Folnegovićevom naselju nedostaje više komunalnih redara i policiskih ophodnji . Urediti livadu iza OMV -e benzinske stanice sa sporckim objektima (bazen , teniska igrališta, i sl). Djjecu maknuti s ulice u sporcke dvorane i igrališta pod stručnim nadzorom.U moje vrijeme mladosti , a u naselju živim 50 godina, postojala su sporcka natjecanaj izneđu škola , a svoje trenerske početke započeli su i renomirani današnji treneri. S poštovanjem

Kvart: CENTAR
a, da je malo raditi na socijalnoj politici... pomoći siromašnima....itd...p.s. jer prilike čine lopove...u ovom slučaju ubojice.... smanjiti razliku između bogatih i siromašnih...jer je ovih potonjih sve više... p.s. nadasve, stvoriti nove ideale,koji su samo za naše društvo "novi", a ne lažne,udaljiti mlade od raznih big brothera, operacja trijumfa,severinica, celzijusa,itd...namjerno pisano malim slovima...

Kvart: ČRNOMEREC
SINOĆ U GRADIŠĆANSKOJ --> MRAK, NEMA DOVOLJNO RASVJETE !!!

Kvart: MLINOVI
1. spriječiti svakodnevno divljanje autima na cesti Šestine-Mihaljevac 2. spriječiti prolazak automobilima Draškovićevom od Vlaške do Jurišićeve( pješačka zona???)preko cijelog dana a posebno ujutro, 3. prijelaz putnika iz jedne na drugu stranu Draškovićeve postaje izuzetno opasno od dostavnih vozila( koji bi trebali dostavljati robi najksnije do 7,30 sati), taksija i privatnih automobila 4.odvoženje paukom skupih terenaca i drugih luksuznih vozila parkiranih oko javnih garaža (teško im je dati 5-8 kn za parking!) 5. da policajci više brige posvete svojem izgledu-onako podeblji, neuredni, s rinčicama i burekom u ruci građanima ne ulijevaju poštovanje. srdačan pozdravm za danas toliko!

Kvart: TREŠNJEVKA
cijenjeni gradonačelniče neznam koliko dugo na Trešnjevci nisam vidjela policajca a problema je sve više.Čemu su otpustili policiju zar njih može biti viška njih je samo manjka molim vas da nam pomognete dajte im normalne plaće i primite policije ovo je strašno više ne smijemo od koje kakvih klinaca ne odgojenih i njihovih roditelja izaći na cestu a kasnije to postaju huligani i kriminalci.još uvijek nije kasno okrenuti se ljudima i pomoći im na sreću pa imamo i vas .Nas može ite kako spasiti i pomoći policijska ophodnja iako su i oni ugroženi .hvala vam na svemu

Kvart: DUBRAVA
Poštovanje, možda bi trebalo krenuti od odgoja u školama i veće kontrole djece koja su na ulicama do kasno u noć,a roditelj se ne pita što mu dijete radi i u kakvom je društvu. Primječujem veliku agresivnost među djecom i mladima ,jer očito nemaju gdje potrošiti svoju energiju! Trebalo bi postaviti više policajaca po ulicama, da bude nekakav red i da ga svi poštuju, a da vandali dobe veće kazne ako ne poštuju zakon!Hvala i lijep pozdrav

Kvart: KNEŽIJA
nema policajaca, slaba je rasvjeta, u Albaharijevoj ulici je katastrofalna jurnjava automobila tako da se bojimo prelaziti ulicu