clanak False

Centar Bogatstvo svijeta gljiva

04.07.2017.
Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Javna ustanova Maksimir i Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić zaključili su Sporazum o osnivanju edukativnog centra i stalnog izložbenog prostora – „Bogatstvo svijeta gljiva Grada Zagreba“.

Edukativni centar i stalni izložbeni prostor nalazi se na Trgu bana Josipa Jelačića 3. U Edukativnom centru posjetitelji mogu razgledati 1500 primjeraka liofiliziranih – živih gljiva, što znači u njihovom izvornom obliku, veličini i boji te prirodnom staništu, a sam prostor Centra ujedno je i mjesto odvijanja različitih aktivnosti: edukacija građanstva i znanstveno proučavanje gljiva, održavanje radionica i organiziranje izleta za djecu i odrasle radi prikupljanja gljiva za izložbene eksponate, stručno i znanstveno determiniranje gljiva - izložbenih eksponata i stvaranje odgovornosti za očuvanje okoliša i bioraznolikosti krajobraza.

Edukativnim centrom od 2015. upravlja Javna ustanova „Maksimir“ na čijim web stranicama možete saznati više o aktualnim događanjima (Javna ustanova Maksimir).