clanak False

Predstavljanje studije izvodljivosti "Greenway – državna glavna biciklistička ruta br.2"

U prostoru Tribine grada Zagreba predstavljen je projekt  Izrada studije izvodljivosti za projekt Greenway – državna glavna biciklistička ruta br. 2.
27.05.2015.
U prostoru Tribine grada Zagreba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem, prisustvovao je predstavljanju  projekta  Izrada studije izvodljivosti za projekt Greenway – državna glavna biciklistička ruta br. 2, kojeg je nositelj Grad Zagreb, a partner Zagrebačka županija.

Ovo je I faza provedbe projekta, a po završetku III faze koja se planira tijekom 2017. godine Zagreb i Zagrebačka županija biti će bogatiji za 125 kilometara biciklističke prometnice koja prati tok rijeke Save od Granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka .

Nakon 270 kilometara biciklističkih staza u gradu Zagrebu, red je da Zagreb povežemo sa županijom. Sretan sam da će se nakon završetka ovog projekta sve više ljudi voziti biciklom. To je naš doprinos održivom razvoju, ekološkoj osvješćenosti i zdravom stilu života, rekao je gradonačelnik Bandić.

Procijenjena vrijednost projekta je 122.931.861,30 kuna, a 85 posto sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007. – 2013.