clanak False

Program " I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj"

12.03.2024.
Naziv programa: „I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj“

Nositelj projekta: Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece – Udomitelji za djecu

Partneri: Grad Zagreb, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, Grad Đurđevac.

Trajanje: 1.6.2023. – 31.5.2026. (36 mjeseci)

Financijska podrška: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Opći cilj programa " I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj " je promocija udomiteljstva kao najboljeg oblika alternativne skrbi na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Ciljana skupina programa " I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj " su udomiteljske obitelji, stručni kadrovi , te ostali relevantni dionici koji će pridonijeti važnim informacijama te osnažiti ideju o važnosti i promociji udomiteljstva prema široj javnosti.

Aktivnosti projekta:
  • Informiranje i pružanje podrške potencijalnim i postojećim udomiteljima
  • Povezivanje relevantnih dionika iz sustava socijalne skrbi kako bi zajedno unaprijedili kvalitetu izvaninstitucionalnog odrastanja
  • Osnaživanje i pružanje podrške djeci iz udomiteljskih obitelji i bioloških obitelji udomitelja te informiranje i podizanje svijesti šire javnosti o udomiteljstvu djece i svim specifičnostima ovog instituta.
Ukoliko ste zainteresirani za neku od usluga slobodni ste kontaktirati udrugu Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, na sljedeći kontakt: forumudomiteljazadjecu@gmail.com