clanak False

Više...

10.03.2016.
UREĐENJE RADIĆEVE ULICE

Radovi obuhvaćaju: izgradnju novog javnog kanala, vodoopskrbnog cjevovoda i dijela plinovoda sa svim kućnim priključcima, kompletnu EEN mrežu sa svim priključcima i održavanje EKI mreže, te kolničku konstrukciju s oborinskom odvodnjom, spajanje krovnih voda, ponovnu ugradnju kocke u kolnik, pripremu kocke i ugradnju u nogostupe umjesto dosadašnjeg asfalta, te obnovu javne  rasvjete.

Ukupna procijenjena vrijednost SVIH radova iznosi  8.500.000,00 kn (bez PDV-a).

1. IZVOĐAČI:

za Grad Zagreb:
- za građevinski radovi – prometnica – GEORAD, d.o.o. 
- javna rasvjeta – ELICOM, d.o.o.
- za stručni nadzor – JURKON PROJEKT, d.o.o.
- za geodetski nadzor – GEODATAPROJEKT, d.o.o.
- kontrolna ispitivanja – INSTITUT IGH, d.d.
- elaborata osiguranja dokaza i  KOORDINATOR II  – VJEŠTAK BAN, d.o.o.
- arheološki nadzor – Muzej Grada Zagreba

za Vodoopskrbu i odvodnju:
- javni kanal – TIGRA, d.o.o.
- vodoopskrbni cjevovod – AMB GRADNJA, d.o.o.
- stručni nadzor – PGT ŠKUNCA, d.o.o.

GPZ:
- sami izvode strojarske radove na održavanju, sanaciji/rekonstrukciji plinovoda,
- građevinske radove izvodi BOLČEVIĆ GRADNJA,d.o.o.

HEP:
- radove na EEN mreži izvodi JANDRAS, d.o.o.

T-HT:
- sami izvode radove na zamjeni dotrajalih cijevi, inače ostaje postojeće mreža


2. PLAN RADOVA:
  • 10.03. – 25.03.2016. - PRIPREMNI RADOVI - polaganje privremenog vodovoda, ispiranje, analiza vode i stavljanje u funkciju privremenih priključaka da bi se osigurala nesmetana opskrba vodom za vrijeme odvijanja radova.
  • do 29.03.2016.           - promet po ulici odvijat će se nesmetano, uklanjanje svih terasa od Trga bana J. Jelačića 3 do Radićeve 44
  • od 29.03.2016.           - Autobusna linija skraćuje se do Ilirskog trga, ukida se promet vozilima po Radićevoj ulici za sva vozila osim vozila gradilišta
  • 29.03. – 31.03.2016. - uređenje gradilišta, kontejneri, ograda, priprema za isključenje plinovoda, uklanjanje kocke sa kolnika po dionicama – 1 dionica cca 60m
  • 01.04.2016.                - obustava plina od Trga bana J. Jelačića do Radićeve 9, POČETAK RADOVA u punom obimu - na kanalizaciji, (iskopi, uklanjanje kanalizacije i vodovoda, izgradnja nove kanalizacije, priključaka)


    3. DINAMIKA:

    Ukupno predviđeno trajanje svih radova – 6  mjeseci
     
  • Odvodnja planira raditi dionice od po cca 60 m za cca 10 dana, od Trga prema Kamenitim vratima (uklanjanje starog cjevovoda, prepumpavanje, polaganje novog cjevovoda, kućni priključci, zatrpavanje, nabijanje) – ukupno 6 dionica. GEORAD skida kocku s kolnika prije svake dionice, pristup sa sjevera, odvozi na vlastiti deponij i obrađuje…
  • Plinara isključuje plinovod po dionicama. Nakon završetka kanala, sanira plinovod i svoje priključke.
  • Vodovod započinje kada radovi na kanalu priđu Krvavom mostu.
  • Nakon izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda započinju radovi na kućnim priključcima, slijedi plinovod s kućnim priključcima, radovi na oborinskoj odvodnji, HEP i T-HT.
  • Kad započnu radovi na kućnim priključcima, uklanjat će se asfalt s nogostupa, postepeno kako se radovi budu pomicali prema sjeveru. U cesti će se raditi oborinska odvodnja, slivnici i kolnička konstrukcija, a kretanje pješaka preusmjeravat će se prema mogućnostima s nogostupa na kolnik i obrnuto.
  • U svakom trenutku svakom stanaru bit će omogućen pristup svom objektu. Najteži pristup očekuje se od polovice svibnja do kraja lipnja kada će se objektima pristupati preko provizorija.
  • Stanari i korisnici poslovnih prostora koji imaju dozvolu za ulazak vozilima u Radićevu ulicu i parkiranje u dvorištima i nemaju parkirnu kartu za područje Gornjeg grada, dobit će parkirne karte za parkiranje u zoni Gornjeg grada.


    4. PROMETNA REGULACIJA:

    Prema prijedlogu prometne regulacije, glavni pristup gradilištu odvijat će se sa sjevera i to za pripremne radove na privremenom vodovodu, radove na uklanjanju kocke i za radove na izvođenju kanalizacije.

    Zbog teškoća prilikom kontinuiranog izvođenja radova na različitim instalacijama, za ostale izvođače (vodovod, plin, HEP, DTK) osiguran je ulaz s južne strane u suradnji s tržnicom Dolac, od ulice Pod Zidom preko Splavnice i Trga bana Josipa Jelačića i to nakon 31.3. kada ističu ugovori sa zakupcima štandova na Splavnici.

    Cvjećari sa Splavnice premjestit će se na sjevernu stranu Trga bana Jelačića.
    S Čistoćom je dogovoren smještaj kontejnera za otpad na 3 rubne lokacije.