clanak False

Donacija za djecu iz Caritasove kuće u Vugrovcu

24.02.2020.
U sklopu 9. nacionalnoga projekta Poduzetni za Božić, u prostoru Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Selskoj cesti je predana donacija osnovnoškolcima i srednjoškolcima bez roditeljske skrbi iz Caritasove kuće u Vugrovcu.

Epilog je to humanitarne akcije što su je organizirale udruga Poduzetni, Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski te visoko učilište EBUS – Europska poslovna škola Zagreb s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić je zajedno s dekanom EBUS-a Ivicom Katavićem i ravnateljicom gimnazije Antonijom Zebom uručio 10 000 kuna Kući sv. Franje u Vugrovcu pa je naglasio da onima u potrebi uvijek treba pomagati. ''Veliku zahvalu upućujem organizatorima što su ukazali na važnost pomaganja mladim ljudima koji odrastaju bez mame i tate. U svome srcu moramo pronaći mjesta za drugog čovjeka te svakodnevnom pažnjom i dijelima trebamo omogućiti bolje životne uvjete onima koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi.'', kazao je gradonačelnik Bandić.

Radi se o humanitarnome projektu na nacionalnoj razini koji osim prikupljanja novčanih sredstava ima i obrazovnu komponentu. Učenici su na ovim akcijama razvijali vještine socijalnog poduzetništva s posebnim naglaskom na važnost humanitarnoga rada.

Uime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i korisnika Kuće, tajnik Ustanove Zvonko Erceg je zahvalio svima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za uređenje i opremanje multifunkcionalne dvorane za 30-ak mladih štićenika.

Predsjednica Udruge Poduzetni Marina Tafra je istaknula da su reakcije okoline veoma pozitivne, a osim novčanih sredstava jako je važno što mladi ljudi pomažu svojim vršnjacima u potrebi te je s istim principom i ciljem najavila akciju Poduzetni za Uskrs.

Podsjećamo, Kuća sv. Franje je započela s radom 7. listopada 1972. a može primiti 32 korisnika.

Gradske vijesti - 2020.