clanak False

Otvorenje nove zgrade Veleposlanstva Ruske federacije uz nazočnost ministra Lavrova

16.12.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom prisustvovao je otvorenju nove zgrade Veleposlanstva Ruske Federacije u Bosanskoj ulici u Zagrebu.
 
Prijateljstvo između Zagreba, Moskve, Sankt Peterburga i Sjeverne Osetije traje 21 godinu, poručio je gradonačelnik te podsjetio na dobru suradnju dviju država. Drago mi je da je prvi čovjek ruske diplomacije, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov posjetio Zagreb i sastao se s najvišim  predstavnicima vlasti u Republici Hrvatskoj.
 
Tom prigodom ruski ministar vanjskih poslova gradonačelniku Bandiću je uručio priznanje čelnika Republike Sjeverne Osetije - Alanije, odnosno zahvalu na pomoći i podršci koju pruža stanovnicima grada Beslana pogođenim tragedijom u rujnu 2004. , kada je u terorističkom napadu na osnovnu školu stradalo više stotina stanovnika tog grada. Podsjetimo, od 2004. djeca iz Beslana u organizaciji Grada Zagreba tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.
 
Izrazivši zahvalnost na pozivu da posjeti Sjevernu Osetiju, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je u razgovoru s ministrom Lavrovom uputio i pozdrave predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je uručio orden za prijateljstvo dviju zemalja.
 
Na otvorenju su bili i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman, koji je ujedno domaćin cijelog posjeta ruske delegacije.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2020.