clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi

09.10.2020.
Udruga La Verna nedavno je pokrenula akciju „Začin ljubavi“ čiji je cilj smanjenje izoliranosti osoba u palijativnoj skrbi koje su tijekom epidemioloških okolnosti dodatno isključene od društva.

Također, cilj akcije je skretanje pažnje na osobe u potrebi za palijativnom skrbi i članove njihovih obitelji te informiranje i senzibiliziranje šire javnosti o ulozi i važnosti volontera u palijativnoj skrbi, ali i volontiranju općenito. Stoga će udruga La Verna u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, u sklopu akcije „Začin ljubavi“, obilježiti Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi.

Akcija će se održati u subotu, 10. listopada 2020., od 10,00 do 14,00 sati na Cvjetnom trgu, a građani će tim povodom moći podržati rad udruge La Verna s ciljem razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi kao i unapređenja palijativne skrbi u Hrvatskoj.
 
Na štandovima će biti predstavljene aktivnosti Udruge, a građanima će biti ponuđeno i začinsko bilje iz razloga što se akcija „Začin ljubavi“ provodi pod sloganom „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“, čime se želi istaknuti da upravo oni upotpunjuju palijativnu skrb dodajući dva najvažnija sastojka – toplinu i ljubav. Naime, u trenutnim okolnostima epidemioloških mjera, osobe u potrebi za palijativnom skrbi osjećaju se još izoliranijima od ostatka društva. Zbog toga akcija ima još veću važnost, jer lončanice začinskog bilja koje volonteri udruge odnose korisnicima simboliziraju podršku osobama u potrebi za palijativnom skrbi te članovima njihovih obitelji.

Događaj se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama te molimo sve posjetitelje da poštuju propisana pravila i time doprinesu našoj zajedničkoj sigurnosti. 

Aktualnosti / događanja