clanak False

Dodjelom zahvalnica djelatnicima i poslovnim partnerima svečano obilježeno 20 godina rada Ustanove Dobri dom Grada Zagreba

27.02.2024.
Nakon što je, u prigodi Svjetskog dana socijalne pravde, obilježena i 20. obljetnica Ustanove Dobri dom Grada Zagreba, danas je održana i svečanost na kojoj su djelatnicima i poslovnim partnerima uručene prigodne zahvalnice.
Posebno pozdravljajući članove obitelji onih djelatnika Ustanove koji nisu više među nama, u ime osnivača Grada Zagreba i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, zamjenica pročelnice dr.sc. Romana Galić uputila je čestitku ravnatelju, Upravnome vijeću i svim bivšim i sadašnjim djelatnicima na okrugloj obljetnici. „Kroz svoj rad već 20 godina živim s ovom Ustanovom i zahvalna sam na svih 32 milijuna obroka koji su izašli iz blagovaonica prema građanima u potrebi, gotovo tri milijuna dostavljenih ručkova u domove starijih osoba te više od 68 000 jedinica mliječne hrane, ali i svu ljubav i požrtvovnost koju ste pružili vašim korisnicima. Vi jeste autentični, vi jeste prepoznatljivi i blago zajednici koja vas ima.“, zaključila je dr. sc. Galić.

„Djelujemo u složenom svijetu pravila, propisa i najboljih praksi, a humani poziv Dobroga doma izazovan je. Svakodnevno ispunjavamo propisane standarde iz kojih proizlazi sigurna i učinkovita usluga usmjerena na osobu.“, kazao je u svom prigodnom obraćanju ravnatelj Alen Župan te naglasio kako je misija ustanove zaštiti ranjivu populaciju i socijalnim uslugama podići njihov standard. „Pristup usmjeren na osobu postavlja ciljeve, vrijednosti i preferencije osobe u središtu razvoja i pružanja zaštite i upravo taj i takav pristup potvrđuje da je Dobri dom Grada Zagreba, dom koji brine, podržava i osnažuje“, zaključio je ravnatelj ističući kako je Ustanova spremno odgovorila na izazove svih kriza, a spremna je i ima snagu, znanje i sposobnost nositi se sa svim budućim izazovima istovremeno osiguravajući egzistenicjalno pravo na dostojanstveni život građana u potrebi.

Prigodnim riječima obratili su se i predsjednik Upravnog vijeća Dobroga doma Tomislav Kevo i djelatnik ustanove, ujedno i predstavnik Radničkog vijeća, Željko Špehar.

Svečano obilježavanje završilo je dodjelom zahvalnica djelatnicima za 10., 15. i 20.-ogodišnji rad u Ustanovi kao i poslovnim subjektima s kojima Ustanova uspješno surađuje.

Aktualnosti / događanja