clanak False

Obilježen ruski nacionalni blagdan "Maslenica"

29.02.2020.
1/3
Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na obilježavanju ruskog nacionalnog praznika Maslenica koji se danas održava na Trgu bana Jelačića.

Zagreb ponovno dokazuje da je multietničan, multikuluralan i multikonfesionalan grad. Danas još jednom potvrđujemo prijateljstvo s Moskvom s kojom smo još 2001. potisali Sporazum o prijateljstvu te sa St. Peterburgom s kojim slavimo 50 godina prijateljstva, rekao je gardonačelnik Bandić na čemu mu se veleposlanik Ruske federacije u RH, Nj.E. Anvar Azimov iskreno zahvalio.


Posjetitelji danas do 16:00 sati imaju priliku slušati pjesme i bećarac (častuški) gostujućeg kazališno-plesnog ansambla iz Sankt Peterburga Moroška, vidjeti ruske narodne nošnje, maskirane likove iz ruskih narodnih bajki, sudjelovati u narodnim igrama te kušati ruska tradicionalna jela i pića. Organizirana je i likovna radionica za djecu, masterclass u ruskoj narodnoj igri Gorodki te plesni flashmob ruskih narodnih plesova.

Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka u RH - AMRUS organizira već 9. godinu zaredom kulturnu manifestaciju Maslenica, kojom se obilježava ruski narodni praznik (ispraća se zima i dočekuje proljeće). 

Gradske vijesti