clanak False

Održana Početna konferencija u sklopu projekta Remote Healthcare for Silver Europe – CARES

22.06.2023.
Od 20. do 21. lipnja 2023. godine Grad Zagreb je u poljskom gradu Toruńu sudjelovao u Početnoj konferenciji u sklopu projekta Remote Healthcare for Silver Europe – CARES. Partneri na projektu su uz Grad Zagreb iz Francuske, Austrije, Danske, Švedske, Italije, Španjolske dok je Glavni partner iz Poljske regija Kujawsko-Pomorskie.

Naglasak ove početne konferencije je stavljen na već stečena iskustva u području telemedicine i telenjege za brzo-rastuću stariju populaciju stanovništva Europe. Uz ostale partnere i Grad Zagreb je izvijestio o projektnim aktivnostima koje su poduzete od početka provođenja projekta u ožujku 2023. godine te su prenijeta iskustva na temu telemedicine i telenjege prikupljenih od devet zdravstvenih ustanova u vlasništvu Grada Zagreba. Te ustanova  ključne su za daljnje provođenje projektnih aktivnosti.

Glavni partner je također predstavio primjer dobre prakse na temu digitalnog sata za poziv upomoć za stariju populaciju. Upravo takav primjer je inovacija kojom se znatno unapređuje skrb za starije i ostale ranjive skupine.

Razmjena iskustava među partnerima je neophodna i ključna komponenta koja usmjerava i pomaže u razvoju novih rješenja koja će svojoj primjenom ispuniti očekivane rezultate Projekta.