clanak False

U Zagrebu je u protekla 24 sata 387 novooboljelih

17.10.2020.
U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 1385 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba.

Posljedično tome, 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID + osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije. Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti. Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.
U posljednja 24 sata zaprimili smo obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola.U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 29 osoba.


Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 1399 aktivnih slučajeva, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Gradske vijesti - 2020.