clanak False

Volonterski Oskar - nagrada za zagrebačkog volontera/ku 2022. godine

23.11.2022.
VOLONTERSKI OSKAR 2022.
 
Grad Zagreb nastoji promovirati te razvijati volonterstvo kontinuiranim podržavanjem niza akcija te podizanjem javne svijesti o važnosti volontiranja. S Volonterskim centrom Zagreb suradnja uspješno traje već dugi niz godina, tome pridonosi i sporazum koji je sklopljen kako bi se pojednostavilo organiziranje volontiranja kao i angažman volontera, te je učinjen značajan korak u promociji i razvoju volontiranja na način aktivnog uključivanja građana u rješavanje problema lokalne zajednice.
Kako bi se istaknuo poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb dodjeljuje Volonterskog Oskara.
Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi.
Otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog Oskara 2022, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom je krugu odlučivanja stručno povjerenstvo uzimajući u obzir kriterije natječaja odabralo troje kandidata koji su ušli u uži krug natječaja. Sada su građani na redu za odabir kandidata/ kandidatkinje za koju smatraju da zaslužuje ovu nagradu.
Nominacije za Volonterskog Oskara 2022.:
  1. Elvis Sudar – udruga Franak
  2. Muhammed Jafo – udruga Are You Syrious?
  3. Zora Markotić – građanska inicijativa Čisteći medvjedići
 
Uz troje finalista, Povjerenstvo je ove godine odlučilo nagraditi i Helenu Tešanović, dugogodišnju volonterku udruge La Verna nagradom za životno djelo.
 
Glasovati se može putem stranice Volonterskog centra Zagreb do 04. prosinca 2022., a kandidatkinji/kandidatu koja/koji prikupi najveći broj glasova građana bit će dodijeljena nagrada Volonterski Oskar.
Na strancima Volonterskog centra Zagreb (https://www.oskar.vcz.hr/oskar/) možete pogledati priče kandidatkinje/kandidata te glasovati za jednu/jednoga od njih.
Nagrada će dobitnici/dobitniku biti uručena na svečanom događanju „Dodjela Volonterskog Oskara 2022.” koja će se održati 05. prosinca 2022.

Aktualnosti / događanja