clanak False

ZET dezinficira vozila tri puta dnevno

13.03.2020.
Obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj će od petka, 13. ožujka svakodnevno vršiti dezinfekciju svih svojih vozila, i to tri puta dnevno.
 
Napominjemo kako je ZET otpočetka izbijanja krize poduzeo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa te je vlastitim kapacitetima svakodnevno pojačano čistio vozila koristeći dezinfekcijska sredstva koja, prema navedenoj deklaraciji, uništavaju bakterije, gljivice i viruse. Osim klasičnog načina nanošenja, dezinfekcijska sredstva nanosimo i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama.
 
Mjere koje je dosad poduzeo ZET radi prevencije širenja koronavirusa:
 
- osigurao dezinfekcijski sapun pranje ruku i sredstva za dezinficiranje ruku za sve radnike
 
- osigurao zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju doticaja s putnicima i vozilima
 
- osigurao dovoljne količine dezinfekcijskog sredstva za dezinficiranje površina
 
- osigurao opremu za efikasnije dezinficiranje vozila
 
- edukacija radnika i putnika putem plakata o mjerama zaštite od koronavirusa koji su u svim vozilima ZET-a istaknuti na vidljivim mjestima.
 
Naglašavamo kako se našim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno koristi stotine tisuća građana, koje servisira oko 4.000 radnika ZET-a te ćemo se i ubuduće pridržavati svih preporuka koje izdaju nadležna tijela, a radi smanjenja rizika od širenja ove zarazne bolesti.                                                                         

Gradske vijesti - 2020.