clanak False

„Aktivni uz podršku - širenje socijalnih usluga na području UA Zagreb“

20.12.2021.


Nositelj:
Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga

Partneri: Grad Zagreb i Grad Velika Gorica

Naziv poziva: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“; UP.02.2.2.15, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj projekta: ostvarit će se provedbom sljedećih aktivnosti: mapiranjem i analizom potreba korisnika pružit će se podrška procesu deinstitucionalizacije kroz povećanje opsega usluga; razvojem i širenjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga omogućit će se dostupnost usluga starijim osobama; organiziranje okruglih stolova u svrhu podizanja svijesti o važnosti izvaninstitucijske skrbi; dodatna edukacija stručnjaka koji rade s pripadnicima socijalnih skupina što će omogućiti jačanje njihovih kapaciteta; povezivanje i koordinacija s drugim pružateljima socijalnih usluga na području UA Zagreb.

Ukupna vrijednost projekta: 1.999.893,00 HRK

Početak provedbe projekta: 01.11.2021.

Trajanje projekta: 22 mjeseca

Ovdje možete vidjeti plakat.
 

U sklopu projekta 22.03.2022. održan je online okrugli stol pod nazivom: „Iskustva u prevenciji institucionalizacije osoba starije životne dobi“ u organizaciji Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga i pod moderiranjem g. Ivana Hranja, mag.iur., stručnjaka za rad sa starijim osobama. Okrugli stol organiziran je s ciljem upoznavanja i rasprave na temu deinstitucionalizacije te prevencije institucionalizacije osoba starije životne dobi na području grada Zagreba i Velike Gorice. Uz predstavnike Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice, Udruge Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna te organizatora, na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici Grada Zagreba.
U ime Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom model skrbi o starijim osobama Grada Zagreba prezentirala je gđa Andreja Ninić, dipl. soc. radnica, voditeljica Odjela za ustanove socijalne skrbi i unapređenje kvalitete života starijih osoba.