clanak False

„Psihosocijalnim aktivnostima i edukacijom do prevencije institucionalizacije starijih osoba“

20.07.2022.
Nositelj: Društvo za psihološku pomoć

Partneri: Grad Zagreb, Dom za starije osobe Trnje i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Naziv poziva: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“; UP.02.2.2.15, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj projekta: prevencija institucionalizacije osoba starije životne dobi kroz pružanje psihosocijalnih usluga u lokalnoj zajednici i educiranje osoba koje rade s njima.

Ukupna vrijednost projekta: 746.584,23 HRK

Početak provedbe projekta: 1.11.2021.

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Društvo za psihološku u sklopu projekta provodi grupni program jačanja socioemocionalnih kompetencija namijenjen osobama starije životne dobi.  Trenutno se program provodi u Domu za starije osobe Trnje, dok je naredne godine predviđeno provođenje programa u prostorima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. U okviru programa, polaznici su dosad sudjelovali u radionicama na temu ljubavi, jačanja samopouzdanja, mentalnog zdravlja, tugovanja i gubitaka, a sada je na red došla i radionica plesa.

U auditorijumu Doma za starije osobe Trnje, u srijedu 27.4.2022. godine polaznici grupnog programa pokazali su svoje plesno umijeće pred vršnjacima, zaposlenicima Doma Trnje te izvoditeljicama projektnih aktivnosti. Na repertoaru se našao swing, tango, quickstep i paso doble, a za plesnu atmosferu bio je zaslužan Zvonko Sruk, kantautor i DJ u slobodno vrijeme. Sudeći prema viđenom, naši seniori dobro znaju koji je recept za vitalnost, a on svakako uključuje plesne korake i dobru zabavu.
 
Više o događaju možete pročitati ovdje: https://dpp.hr/mi-smo-za-ples-odrzana-plesna-radionica-polaznika-programa-jacanja-socioemocionalnih-kompetencija/
 
Više o projektnim aktivnostima Grupnog programa jačanja socioemocionalnih kompetencija možete pročitati i na sljedećim poveznicama;
https://dpp.hr/od-starih-za-mlade-ispunjeno-vrijeme-u-mirovini-sto-pomaze/
https://dpp.hr/od-starih-za-mlade-savjeti-za-sretan-brak/


PLAKAT1         PLAKAT2         LETAK