clanak False

OPG Miletić

24.02.2022.


Deana Miletić osnivačica je i nositeljica OPG-a Miletić - SPARA. U 30-im godinama, zbog zdravstvenog stanja bila je prisiljena otići u mirovinu. Kako bi iskoristila svoje vrijeme odlučila je na djedovini zasaditi masline. Ručno je očistila zemlju, iskopala rupe i zasadila nekih 120 stabala. Nedugo nakon toga uslijedilo je i otvaranja OPG-a.

Nakon par godina kada su masline došle na rod, Deana je razmišljala o receptima u kojima bi mogla iskoristiti to maslinovo ulje i dati mu dodanu vrijednost. Paralelno s tim, došla je i nova dijagnoza koja je zahtijevala hranu bez konzervansa. Iz svega toga izrodila se receptura za tri trajna kolača i dva proizvoda visoke hranjive vrijednosti nazvana „kripno slatko“, ali i nekoliko vrsta džemova od razne kombinacije voća. Većina proizvoda recepturom i nazivom zaštićena je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Jedan malo duži boravak u bolnici rezultirao je i osmišljavanjem brenda SPARA.
SPARA je isključivo ženski uporabni predmet. Nalik je okruglom jastučiću promjera 15-20 centimetara. Izrađuje se povezivanjem višekutnih komada raznobojne tkanine, kojom se i puni.

Žene je stavljaju na glavu, ispod kanti s vodom, košara s voćem ili vreća s maslinama, kako bi olakšale nošenje teškog tereta. Simbol muke dalmatinskih težaka je motika.
U ponudi nalaze se:
· tri trajna kolača u kojima je jedina masnoća naše maslinovo ulje, tu je još i ručno sjeckano suho voće, a aromatizirani su našim domaćim likerima (Spara, Kliška štruca, Uskočka pogača)
· dva proizvoda koja spadaju u hranu s povećanom energetskom vrijednosti nazvana „Kripno slatko“ – Kripno slatko od meda i suhog voća i Kripno slatko od kupina
· smokve u sirupu (smokve u desertnom vinu s cimetom)
· nekoliko različitih vrsta džemova od raznih kombinacija voća (Džem od smokava, jabuka i oraha, Džem od šljiva i bresaka, Džem od limuna i jabuka s mrkvom, Džem od suhih smokava i mandarina, Džem od kupina, Džem od marelica)
Oznaku Plavi ceker ponosno nose trajni kolači - Spara, Kliška štruca i Uskočka pogača te Kripno slatko od kupina.
Proizvode možete naručiti direktno putem web stranice www.opg-spara.com](http://www.opg-spara.com/