clanak False

OPG Volarić Dragutin

25.03.2022.
Gospodin Dragutin Volarić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva,  se već 43 godine bavi pčelarstvom i treća  je generacija obitelji  Volarić koja se bavi ovom granom poljoprivrede.
EKO pčelarstvom počeli su se baviti 2003. godine te su upisani u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji pri Ministarstvu poljoprivrede.
Košnice su smještene u orinotološkom rezervatu Crna Mlaka, a proizvode med od livade, zlatošipke, kestena te povremeno medun.
Photo0041ADvent2017g.jpgOPG Volarić proizvodi alkoholna pića na bazi meda kao što su medica od livadnog  i kestenovog meda, medna travarica, gvirc, bermet, orahovac i medni pjenušac te su proširili asortiman i na izradu poklon kutija i suvenira.

 

Sudjeluju od samog početka u projektu Kumice s Dolca, Zagrebački vremeplov,  koji  je pokrenula Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu u spomen na tisuće žena – kumica – koje su kroz stoljeća prodavale svoje svježe voće i povrće na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac.


Medica od livadnog meda dobila je oznaku kvalitete „Plavi ceker“.