clanak False

Počela izgradnja Biciklističke magistrale Zagreb Istok

30.04.2024.

Započeli su  radovi na velikom koridoru Biciklističke magistrale Zagreb Istok. Riječ je o kapitalnom projektu uređenja biciklističkog koridora uz željezničku prugu od Studentskog centra do Dugog Sela ukupne duljine 22,3 km.

Radove je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet..

"U prvoj etapi, koja će biti gotova već na ljeto, izgradit će se dionica ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica u ukupnoj dužini od 1.201 metar, što će ujedno biti prva natkrivena biciklistička staza u Zagrebu", objasnio je gradonačelnik Tomašević. 
Staza će se povezati s postojećom biciklističkom stazom na raskrižju Branimirove ulice i Zavrtnice, i nastaviti sve do Svetica gdje će se uklopiti u pješačku stazu na raskrižju Branimirove ulice i Svetica. Vrijednost radova na prvoj dionici iznosi 263.000 eura, uz planirani završetak radova od tri mjeseca.

Biciklistička staza će, gdje je to tehnički moguće, prolaziti ispod željezničkog nadvožnjaka čime će biciklisti biti zaštićeni od vremenskih uvjeta. Osim toga, biti će osvjetljena ekološkom led rasvjetom primjenom pametnog DALI sustava, koji će se aktivirati pomoću senzora odnosno prolaskom biciklista


Gradske vijesti