clanak False

Stara Vlaška uskoro dobiva novi izgled

24.04.2024.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet zajedno s predsjednicom i članom ocjenjivačkoga suda Ivanom Tutek i Alanom Kostrenčićem predstavio je rezultate natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog uređenja  Stare Vlaške.  

Od 23 pristigla rada, među kojima je njih 5 nagrađenih, Studio Atmosfera osvojio je prvu nagradu, ponudivši trajni redizajn stare Vlaške ulice koja će na proljeća 2025. dobiti novu vizuru. Studio Atmosfera napravio je rješenje koje spaja estetske vrijednosti s funkcionalnošću poštivajući pritom lokaciju i okolinu.

„U našem mandatu u pješačku zonu smo pretvorili Staru Vlašku, tzv. malu Martićevu i Masarykovu. Njihovo pretvaranje u pješačku zonu obilježeno je privremenim rješenjima, ali smo najavili i pravu trajnu preobrazbu. To se sada događa sa Starom Vlaškom“, rekao je zamjenik. Također je spomenuo i kako je od ovoga tjedna Jarun postao oaza bez automobila, spomenuo je i povećanje flote ZET-a, te istočnu biciklističku magistralu i Greenway kao jedne od programskih odrednica ove Gradske uprave. „Razvoj pješačke zone, biciklističke infrastrukture, razvoj sustava javnih garaža i javnog prijevoza rezultirali su velikim priznanjem Europske komisije i nominacijom u kategoriji za grad s najvećim pomacima u javnoj prometnoj infrastrukturi i održivom prijevozu“, zaključio je zamjenik Korlaet.

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE

Detalje Javnog natječaja za izradu idejnoga urbanističko-arhitektonskog rješenja rekonstrukcije dijela Vlaške ulice u Zagrebu možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Gradske vijesti