clanak False

Praznik rada u Maksimiru

01.05.2024.
Uz već tradicionalnu podjelu graha i štrukli te bogat glazbeni i kulturni program, u zagrebačkom parku Maksimir, dostojanstveno je proslavljen Međunarodni praznik rada. 

„Ovo je dan koji nas uvijek iznova podsjeća na davno započetu borbu za prava svakog radnika. Radnička prava nisu nikome dana, ona su uvijek izborena i ta borba uvijek mora biti kontinuirana i ići prema gore“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević poručivši kako kao društvo, to nikako ne smijemo zanemarivati, već moramo učiniti sve da imamo zadovoljne radnike i da omogućimo pravednije zapošljavanje te kvalitetnije socijalne, zdravstvene i obrazovne usluge.

„Grad Zagreb, kao jedan od većih poslodavaca, želi biti primjer i nositelj pozitivnih promjena na bolje. Zato smo i ove godine ponovno povećali materijalna prava radnika u trgovačkim društvima Zagrebačkom holdingu, ZET-u, Zagrebačkome velesajmu i URIHO-u uvažavajući ekonomsku situaciju u društvu, inflaciju, kao i stanje na tržištu rada“, dodao je.


U Maksimiru se okupilo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja kojima je podijeljeno 40 tisuća porcija graha i  25 tisuća porcija štrukli, a uživalo se i u nastupima Gibonnija, Martina Kosovca, benda The Kazetofon, Zagrebačkog orkestra ZET-a, Šlagerista, Superstary,a Ivane Galić i SoulBEATa te Tri soprana One, kao i mnogih dječjih zborova, plesnih skupina i drugih dječjih sadržaja.

Gradske vijesti