clanak False

Gradonačelnik na Gerontološkom tulumu

30.09.2022.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba danas se na Trgu Josipa Jurja Strossmayera održala već tradicionalna manifestacija "Gerontološki tulum" kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima.
 
Zaželjevši našoj „najmudriijoj generaciji“ kojih je u Zagrebu oko 20% da budu aktivni, zdravi i radosni, gradonačelnik Tomašević je naglasio kako će Gradska uprava sve dobre programe za starije osobe zadržati, ali i unaprijediti. „Želimo unaprijediti socijalne, obrazovne, rekreativne i zdravstvene programe. Vi ste izgradili ovaj grad, a na nama mlađima je da vam osiguramo dostojan život jer je to minimum zahvalnosti koju smo vam dužni dati“.
 
U bogatom kulturno-zabavnom i izlagačkom programu koji se istovremeno odvijao na pozornici i na štandovima, sudionici su okupljenima prikazali što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, počevši od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra  Zagreba i okolice.
 
U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su bili osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su: mjerenje tlaka i šećera, mjerenje tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom
 

Gradske vijesti - 2022.