clanak False

XII. gimnazija u završnoj fazi radova

07.12.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, u pratnji ravnateljice Jadranke Vlahovec, obišli su radove na izgradnji nove XII. gimnazije.

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako očekuje da će učenici početkom drugog polugodišta nastavu pohađati u novoj školi. „Ovo je jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju, vrijednosti oko 130 milijuna kuna, a škola će, u jednosmjenskom režimu nastave, primati 480 učenika“, rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica Vlahovec izrazila je zadovoljstvo jer XII. gimnazija nakon 30 godina čekanja dobija svoju školsku zgradu.

Zgrada je podijeljena na tri etaže. U podrumu se nalazi trodijelna dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, dvorana za korektivnu gimnastiku sa pratećim sadržajima kao i tehničke i servisne prostorije škole. U prizemlju se nalazi ulazni prostor, prostor više namjena, knjižnica sa malom multimedijalnom dvoranom, prostorijama vanjskih korisnika u suterenu i administracijom škole na polukatu. Na katu su smještene 22 učionice sa praktikumima, kabinetima i ostalim pratećim sadržajem.

XII. gimnazija trenutno prostor dijeli s još tri škole u dvije smjene: Vetrinarskom, Prehrambeno-tehnološkom i Agronomskom školom.

Gradske vijesti - 2022.