clanak False

Uz pomoć OtpadoLOVKE djeca uče kako pravilno odvajati otpad

07.11.2022.
Vodeći se načelom da razvoj znanja i svijesti o važnosti brige za okoliš počinje u najranijoj dobi, Grad Zagreb razvio je, te dječjim vrtićima predstavio i podijelio OtpadoLOVKU, edukativnu knjigu pomoću koje djeca uče pravilno razvrstavati otpad i vježbaju finu motoriku.  

Svijest i briga za okoliš, savjesno i odgovorno postupanje s otpadom razvijaju se od najmanjih nogu. Upravo zato, ovom edukativnom knjigom djeca će u vrtićima na zabavan, zanimljiv i interaktivan način učiti kako pravilno razvrstavati otpad. 

OtpadoLOVKA je didaktička, edukativna knjiga koju je izradio Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, a namijenjena je djeci u dobi između tri i šest godina. Opremljena je ilustracijama prilagođenima dobi djece i izvedena iz ekološki prihvatljivog i recikliranog materijala.   

Samostalno ili uz vodstvo i pomoć odgojitelja/ica, djeca uče pravilno razvrstati otpad i vježbaju finu motoriku, ulažući kartice s različitim vrstama otpada u odgovarajuće džepiće. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je suglasnost za korištenje OtpadoLOVKE u zagrebačkim dječjim vrtićima. 

Grad Zagreb osigurao je OtpadoLOVKU za svaku vrtićku skupinu u gradskim i privatnim dječjim vrtićima, njih gotovo 1250.
Mališani u vrtićima s oduševljenjem su dočekali svoj primjerak OtpadoLOVKE i krenuli s razvrstavanjem otpada. 

Gradske vijesti - 2022.