clanak False

Gradonačelnik Tomašević na završnoj konferenciji Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske

31.08.2022.
U sklopu projekta Modeli financiranja lokalnih medija, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, uz gradonačelnika Grada Splita Ivicu Puljka i gradonačelnicu Grada Pazina Suzanu Jašić, sudjelovao je na završnoj konferenciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Sindikata novinara Hrvatske (SNH), koja se održala danas u Novinarskom domu u Zagrebu.

Na završnoj konferenciji predstavljena je Analiza financiranja lokalnih medija iz javnih sredstava i Modeli javnog financiranja lokalnih medija s preporukama.

Kao Grad smo svjesni važnosti lokalnih medija jer sa svojim prostorom mogu zalaziti dublje u specifične sadržaje od lokalnog značaja.“, rekao je gradonačelnik Tomašević te istaknuo kako su održani sastanci s predstavnicima HND-a i SNH-a kako bi se utvrdilo na koji način se javni poziv može unaprijediti u budućnosti. Gradonačelnik Tomašević naglasio je kako se u ovogodišnji Javni poziv uvrstio kriterij stručnosti i kriterij za sukob interesa za članove Povjerenstva, kojih prije nije bilo.

Naša politika sigurno nije da nešto što je čisto oglašavanje podvodimo pod informiranje lokalnih medija.“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević, dodavši kako će se iznos za financiranje medija povećavati u skladu s financijskim mogućnostima te da želi onemogućiti da lokalni mediji budu poluga lokalne vlasti.

Gradske vijesti - 2022.