clanak False

Gradonačelnik Tomašević obilježio završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta

12.04.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je danas završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta koji su izvedeni na temelju Projekta sanacije Domovinskog mosta u Zagrebu.

Bio sam na otvaranju radova na Domovinskom mostu u lipnju prošle godine i sa zadovoljstvom mogu reći da smo u ovih 10 mjeseci napravili puni krug i osigurali da ovaj most može trajati 100 godina te za to vrijeme pouzdano služiti građanima.“, rekao je gradonačelnik Tomašević, naglasivši kako su radovi na Domovinskom mostu nastavak niza opsežnih ulaganja u obnovu i rekonstrukciju mostova, vijadukata i nadvožnjaka u Zagrebu, a na koju će se utrošiti otprilike 400 milijuna kuna.

Naš je cilj sigurna, pouzdana i funkcionalna cestovna infrastruktura koja omogućava optimalnu protočnost prometa u gradu Zagrebu. Na taj način želimo unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana.“, zaključio je gradonačelnik Tomašević. Dodao je kako će se dio ulaganja financirati iz Gradskog proračuna, a dio iz EU fondova te je zahvalio svim izvođačima, nadzoru, projektantima i djelatnicima gradskih ureda koji su radili na ovom projektu.

U sklopu radova na Domovinskom mostu sanirane su sljedeći elementi mosta: sanacija procurivanja na mjestima prodora zatega kroz konstrukciju, sanacija mrežastih pukotina na devijatorima, sanacija pukotina u podnim pločama upornjaka, sanacija reške spoja zida i krila upornjaka, sanacija pješačkih staza, sanacija reški na betonu razdjelnog pojasa, sanacija ulegnuća na prijelazima pješačkih staza na nasip na krajevima mosta, obnova antikorozivne zaštite prijelaznih naprava, sanacija asfaltnog kolnika u zoni prijelaznih naprava, obnavljanje antikorozivne zaštite ograda i injektiranje pukotina u zoni zatega.

Ukupna vrijednost radova, koji su započeli 14. lipnja 2021. i završili 6. travnja 2022., iznosi 13,5 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2022.