clanak False

Gradonačelnik Tomašević pustio u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca

05.07.2022.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević pustio je danas u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca, iznad Ranžirnog kolodvora, gdje su radovi na sanaciji nogostupa i opreme nadvožnjaka započeli 21. veljače.

Zahvalivši se građanima na strpljenju i razumijevanju, gradonačelnik Tomašević je rekao kako je godinama ovaj nadvožnjak bio u katastrofalnom stanju.  „Nalazimo se na nadvožnjaku s kojeg je u veljači ove godine čak pala ograda na željezničku infrastrukturu. Napravljena je nova oprema, novi nogostup, nova ograda i zaštita. Trebalo nam je nešto manje od pet mjeseci da se ovo konačno riješi i dovede u ispravno stanje. U radove smo uložili oko 4 milijuna kuna bez PDV-a.“

U sklopu radova izvršena su hidrodemoliranja i mehanička uklanjanja dijelova degradiranih betona vijenaca i nogostupa te dijela kolnika, zamijenjene su pješačke ograde, zaštitne ograde za HŽ-ove naponske vodove, postavljene su nove odbojne ograde, rubnjaci svih hodnika te su sanirani nogostupi i revizione staze.

Radovi su se vršili u dvije faze. U prvoj fazi izvedeni su radovi na vanjskim dijelovima nadvožnjaka, odnosno sanirale su se pješačke površine koje povezuju Buzin i Novi Zagreb, a zatim su se izvodili radovi na središnjem dijelu oba objekta nadvožnjaka.

Kako teče promet Avenijom Većeslava Holjevca možete pogledati OVDJE.

Gradske vijesti - 2022.