clanak False

Gradonačelnik Tomašević u Milanu otvorio izložbu velikana hrvatske likovne umjetnosti Emanuela Vidovića

13.07.2022.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević večeras je otvorio izložbu velikana hrvatske likovne umjetnosti Emanuela Vidovića – pasatist i modernist, u Galleria d'Arte Moderna u Milanu.

Gradonačelnik Tomašević je kazao kako će Grad Zagreb uvijek podržavati važne projekte kojima se hrvatsko umjetničko blago predstavlja inozemnoj publici.

“Ponosan sam što smo zajedničkim snagama Grada Zagreba i Grada Milana uspješno realizirali gostovanje ove važne i vrijedne izložbe slika Emanuela Vidovića – velikana hrvatske likovne umjetnosti. Organizatoru izložbe, zagrebačkom Umjetničkom paviljonu, čestitam na novoj interpretaciji Vidovićeva djela, u kojoj smo izvorno imali priliku uživati u Zagrebu i Splitu”, naglasio je gradonačelnik.

Istaknuo je kako ovim gostovanjem produbljujemo već ostvareno i potvrđeno prijateljstvo dviju zemalja te obilježavamo 30. godišnjicu diplomatskih odnosa Hrvatske i Italije. Podsjetio je i na višestoljetnu zajedničku povijest u okviru europskoga kulturnog kruga.

Otvaranju izložbe nazočili su veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić, ravnatelj Gallerie d'Arte Moderna Gianfranco Maranielli, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu Stjepan Ribić, pročelnik za kulturu Grada Milana Tommaso Sacchi, te voditelj međunarodne suradnje Regije Lombardija g. Alan Cristiano Rizzi.

U djelima umjetnika koji je studirao u Veneciji, a jedno vrijeme kao umjetnik djelovao upravo u Milanu, posjetitelji Galleria d'Arte Moderna moći će uživati do 21. kolovoza 2022.

Gradske vijesti - 2022.