clanak False

Najava raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini

04.12.2020.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije najavilo je raspisivanje Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.
 
Sredstava Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programsko razdoblje 2014.-2020 i projekata financiranih u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te Financijskih mehanizama EGP i Kraljevine Norveške.
 
Za korištenje sredstava Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini mogu se prijaviti:
  • jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave,
  • pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i
  • ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
 
Planirani datum raspisivanja Javnog poziva je 15. prosinca 2020., od kojeg datuma se mogu podnositi zahtjevi za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini sa svim potrebnim  dokumentima.

Dodatne informacije i dokumentacija Javnog poziva dostupne su na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Vijesti i aktualnosti